Mirsad Jahović: Mandatar bez znanja i ponosa da vrati mandat Đukanoviću bez odlaganja

4
Mirsad Jahović

Crnogorska dijaspora u Americi se ne miri s činjenicom da neko ko će sjutra da bude predsjednik vlade ne prestaje da vrijeđa Crnu Goru.

Krivokapić to radi svakodnevno nerazumnim ponašanjem, dovodeći čak u opasnost i živote građane naše države. Mandatar, koga je postavio lično pokojni mitropolit SPC Amfilohije Radović, saopštava vjernicima da je dogma iznad nauke i da oni ne treba da se plaše nikakve korone jer im je u krilu Srpske pravoslavne crkve garantovana sigurnost. A kolika je to sigurnost upravo govori činjenica da je mitropolit preminuo od posljedica korone i da nije bio sam. Još je jedan broj vještenika ove crkve preminuo a za život se bore i srpskom partrijarhu. O tome se šuti a institucije sistema ne preduzimaju nikakve mjere da zaštite građane od onih koji ih direktno ugrožavaju ne poštujuće zakonom propisane mjere.

Unija CG US Global izražava veliku zabrinost što na čelo izvršne vlasti u Crnoj Gori treba da dođe čovjek koji u svom kabinetu drži zastavu tuđe države (Srbije), što ne poštuje tekovine i slobodarski duh našeg naroda, što ne priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu i Crnogorce kao većinski narod u njoj.

Mandatar ne prestaje da ponižava Crnogorce. Inspirisan vrijednostima strane crkve (SPC), koja je, pomognuta odlazećom vlasti, postala sama država u državi i koja je sebe stavila iznad Crne Gore, a mandatar Krivokapić najčešće nije svjestan onoga što izgovara. On je nedavno saopštio građanima da vjera pokreće čak i brda i planine i da se to zaista dogodilo. Mandatar je tu tvrdnju izgovorio u dubokom ubjeđenju da je ona istina koja je iznad nauke, a on je navodni ekspert tehničkih nauka.

Još veću glupost mandatar je pokazao klečeći ispred kovčega umrlog mitropolita ljubeći ga više puta. On se pričesti jednom kašičicom čime je pokazao kakav odnos ima prema opasnoj bolesti kakva je Covid-19.

Ipak  je najveća sramota za Crnu Goru prijedlog za ministre koji je potekao iz Srpske pravoslavne crkve. Kanditate je mandatar nazvao apostolima, što implicira da sebe smatra Bogom. Crnogorska dijaspora u Americi bi mu i tu glupost oprostila da personalni sastav ne ukazuje na rođačke veze i slijepu odanost SPC-u većine u toj neozbiljnoj i antidržavnoj družini.

Unija CG US Global s pravom postavlja pitanje: Kako će sjutra ta vlada da funkcioniše? Ko će da sastavi budžet i da li građani Crne Gore nastaviti uredno da primaju plate i penzije? Kako će neko ko je na granici vjerskog fanatizma, ili je čak duboko zabrazdio u te vode, obezbijediti sredstva za normalan život države u kojoj će biti na čelu izvršne vlasti?

Istina je da bi mu crkva mogla pomoći, ali on sad više nema mentora Amfilohija Radovića koji ga je i doveo na to mjesto. Crkva ima novca koji ubira od raznih nelegalnih djelatnost i uzurpatorskog profita na preko 650 crkava i manastira u  Crnoj Gori. Ta vjerska organizacija ne plaća porez državi čak ni na hotelske objekte po crnogorskom primorju.

Postavlja se pitanje da li će mandatar, kada preuzme vlast, naplatiti porez od crkve kojoj je zaklet. Ako to ne uradi, a mi vjerujemo da neće, onda to znači da on svjesno favorizuje jedan narod i tuđu crkvu koja se odomaćila u Crnoj Gori i preuzela primat skoro 100 godina u kontinuitetu.

Unija CG US Global zbog svega toga predlaže da mandatar Krovokapić, čovjek bez ponosa i znanja, vrati mandat predsjedniku države i prizna da je nesposoban za obavljanje ovako odgovorne funkcije. To isto, svjedoci smo, misle i oni čiju je izbornui listu predstavljao, a to je Demokratski front i partije oko njega, koje su ga prihvatile i kao anonimnu ličnost dozvole li mu bude na čelu liste.

Unija CG US Global vjeruje da bi ovakva personalno izabrana vlada predstavljala samo još jednu uvredu za slobodarsku i antifašističku Crnu Goru i apeluje na sve poslanike koji imaju bar malo crnogorskog u sebi da ovu prevaru ne dozvole i ne glasaju za mrzitelje Crne Gore.

Predsjednik Unije CG US Global

Mirsad Jahović

4 KOMENTARI

 1. DALI SE VAŠA “UNIJAĆENA UBIJA.BAVI”-PROBEMOM NAPLATE RATNE OŠTETE-ZA PRISLNO RASELJAVANJE-GONJENJE MUSLIMANA IZ CRNE GORE I HERCEGOVINE-UKLJUČUJUĆI I BOSNU-U VRIJEME”OSLOBODILAČKIH RATOVA”(?)-KOJE SU VODILI KASAPIN I GROBAR SA DEDINJA I NJEGOV “ČETVOROPREG 4M”omir MILOŠEVIĆ I Milo MAROVIĆ-PREDHODNO PRIČEŠĆENI-OD BANDE RAHMETI AJATOLAHA AMFILOHIJA.POČEV OD KONAVALA I DUBROVNIKA-1991 PA DO 1999 GODINE?..PITAM-JER SMATRAM DA JE TO VAŠ POSAO-OBAVEZA NE MANJA NEGO ŠIREĆI BRTSTVO I JEDINSTVO-PRVENSTVENO MEĐU VAŠEM NARODOM-KOJE TREBA PRILAGOĐAVATI NOVIM USLOVMA-UČEĆI IH DA JE I NJIMA-VAMA OLOVĆEN OLTAR SVETI-KAO I VAŠIM SUSJEDIMA CRNOGORCIMA-KOJE VAŠ MLAĐANI EKS PREŠENIK OPŠTINE PETNJICA-MUHOVIĆ-NA GRUB I PRIMITIVAN NAČIN(18/19 STOLJEĆE)-ODBAČA “RIJEČIMA…”NAMA MUSLIMANAIMA LOVĆEN NIJE SVETI.-NITI SMO MIU NJEGA ZAKLETI”?!..PA OVAKAV SAOBRAĆAJ U CIVILIZACIJI-21.VIJEKA-NIJE PRIMJEREN “OSEĆAJU TRENUTKA”-ZBIVANJA U VAŠIM TABULAMA RAZAMA”?ISKREN DA BUDEM-VAŠE UPADNO DJELOVANJE-TRAŽENJE LJEBA PREO POGAČE-IŠTE OD VAS ODGOVOR-NA VAŠE IZRAVNE ZAHTJEVE-ŽELJE DA U “TUĐOJ KUĆI BIDNETE REDARI” PO VAŠIM-OŠETIMA…KOJE JA SHVATM KAO VID PONIŽENJA-ZA SVAKOG IOLE NORMALNOG CRNOGRCA?!!?

  PO MOM SHVATANJU-“PRAVA NA SOPSTVENI ŽIVOT”-VAŠE PONAŠANJE-ZAHTJEVI..MI LIČE NA ONE “PROLAZNE”-NADAM SE-NAKANE-PO “SISTEMU ZAVADI PA VLADAJ”?..NO PASSARAN MESJE JAHOVIĆ!!!…”OPARENI PITU HLAD…”?I

 2. MISTER JAHOVIĆU-NEODOLJIVO ME ODSJEĆATE-NA “ČETVOROPREG 4M”omir MILOŠEVIĆ I Milo MAROVIĆ”-IZ 9O GODINA PASANOG VIEKA-KAD SU KIDISALI NA KONAVLE I DUBROVNKI-ULTIMATUMIMA PRIJETEĆI TUĐMANU-DA SE”BATALI ĆORAVA POSLA”…!!! JAHOVIĆU LOVĆEN NAM JE OLTAR SVETI-A VUČI DO NAUK ZA NAVIJEK…”CRNA GORO OKUPATORI AD PORTAS PUTEVIMA VUČIJEGA DOLA?! UZALUD-ZALUDNJA TI JE RABOTA JA TI JEMAC..JOLE DRINJAK IZ RODNOG PRČANJA-RODOM IZ MIRUŠA JUNČKE I ČOJSKE BILEĆE-KOJA OBURDA -BAČI GA NA KOLJENA-NA VRH SURLE-GSOPARA DODDIKA-2O2O-NA POTONJIM IZBORIMA!!!

 3. E jad bi on bio veliki i rekao:ljudi ne ide.
  Sve sam pokušao;jednostavno smo rogovi u džaku i nema tu sreće.
  Potvrdite ili nas provjerite na novim izborima.
  Garantujem da bi dobio više zbog karaktera čak i onih koji se ne slažu sa njegovom ideologijom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.