Mirsad Jahović: Zaustaviti Vučićevu agresiju na Crnu Goru

7
Mirsad Jahović, Skala radio Amerika

Pritisak iz Srbije na Crnu Goru raste iz dana u dan. Posebno kako se približavaju lokalni izbori u Nikšiću, koji treba da daju odgovor na pitanje da li je prosrpska vlast svojim ponašanjem i neradom, nepotizmom i osionim ponašanjem, ali i očiglednim neznanjem počela da gubi povjerenje građana Crne Gore. Svjestan činjenice da bi poraz u Nikšiću moguće značio i početak slabljenja njegovog uticaja u regionu, ali i samoj Srbiji, Vučić se odlučio da Crnoj Gori uputri donaciju od 2000 doza ruskih vakcina iako ih nema dovoljno ni za svoj narod u državi na čijem je čelu. Taj potez milosrđa treba da pokaže brigu predsjednika svih Srba za svoj narod đe god se on nalazio. To je osnovna ideja srpskog sveta koja počiva na nacional-šovinističkoj sintagmi „svi srbi u jednoj državi“.

Vučić ne priznaje Crnu Goru. Ona je za njega dio Srbije i ništa više. I to onaj dio koji može da računa na njegovu milost kad zagusti i kad je god potrebno, a on će zauzvrat da je krčmi kako mu god i kad bude odgovaralo. Dokaz je donacija zbog koje će u samoj Srbiji zbog toga neko od ranjivih grupa, oboljelih od korone, glavom platiti. Ali, zarad  političkih ciljeva, ta žrtva je sasvim prihvatljiva.

Vučićeva logistika, oprema i novac, kriminalne horde i politički mešetari iz redova Srpske napredne stranke odavno su stacionirani na teritoriji Nikšića. Uz pomoć i podršku Srpske pravoslavne crkve na djelu je klasičan vid kupovine glasova i zastrašivanje dijela stanovnika Nikšića koji se plaše crkvenih kletvi i proklinjanja njihovih porodica i njih od strane ove moćne klerofašističke organizacije. Poznato je pred prošlogodišnje parlamentarne izbore kako se crkva ponašala i kako je, organizovanjem litija, uz finansijsku pomoć Srbije i Rusije, uspjela da ostvari pobjedu. Ta vjerska organizacija je potom formirala vlast u državi na čije se čelo stavila, pa danas imamo popove kao važne činioce političkog odlučivanja. Doduše iz sjenke, ali je jasno ko vuče konce, bez obzira na izvjesno slabljenje moći zbog smrti mitropolita Amfilohija Radovića.

Aleksandar Vučić je planski uključio radikalne srbijanske medije njemu odane, da svakodnevno iznose laži o Crnoj Gori i time Crnogorce predstave kao neprijatelje srpskog naroda, tradicije i pravoslavlja u cjelini.

Takvo ponašanje predstavlja direktnu prijetnju miru i stabilnosti u Crnoj Gori, jer su Crnogorci kao najbrojniji narod odlučni da stanu na kraj velikosrskim hegemonistima i fašistima.

Srbijanska politika je doskoro imala moćnog saveznika u bivšem američkom predsjedniku Trampu. Danas su njihovi napori da ponište Crnu Goru makar dijelom usporeni, ali još uvijek prijeteći. Zato je neophodno zaustaviti ih na vrijeme kako se ne bi ponovile strahote krvavog rata iz 90-ih godina prošlog vijeka. To može i nadamo se i da hoće uraditi civilizovana Evropa i Amerika. Demokratska, multietnička i multikonfesionalna, antifašistička Crna Gora to od njih očekuje.

Tokom sljedeće sedmice biću gost kao predstavnik Skala radija Dicku Durbinu, zaduženog u američkom Senatu za međunarodne odnose. Durbina ću upoznati sa situacijom u Crnoj Gori i opasnim prijatnjama koje dolazi od strane Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Mirsad Jahović, dopisnik Skala radija iz Amerika

7 KOMENTARI

 1. Jahoviću pričaj tamo u Americi na sva zvona da nas srbijanci ne puštaju.
  Da se miješaju u naš poredak i da kidišu na Crnu Goru.
  Oce preko četnika izlaz na more.
  Ali malo morgen.

 2. Gospodina Jahovica licno poznajem, i mogu reci da je covjek od rijeci, koji svako svoje obecanje do kraja ispuni, bez obzira o tome kakve su okolnosti.

  Zaista veliki Crnogorac, dovjeka kojeg ne zanimjaju licni interesi ni slucajno, koji svoje mogucnosti koristi maksimalno iskljucivo za dobrobit Crne Gore, kao sto je njegovo prijatleljstvo sa Senatorom Dik Durbinom.

  Imao sam cast da sam ga upoznao, i svjedocio njegovom jakom Crnogorskom duhu i patriotizmu, i svim akcijama kojima je rukovodio na jacanju Crnogorske drzavnosti i drzave Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.