Mirza Krcić: U planu je turistički info punkt na Verigama

2
Mirza Krcić

Mirza Krcić

U programu rada kotorske Turističke organizacije za 2015. godinu, shodno izmjenama Zakona o turističkim organizacijama i Zakona o registrima prebivališta i boravišta turista, predviđeno je pored postojećih punktova za prijavu turista otvaranje još 6 novih.

Tako će osim punktova koji su od juna do oktobra radili u Starom gradu, Dobroti 2, na Sv. Stasiju, na Prčanju i Lastvi Grbaljskoj, naredne sezone prijava boravka gostiju biti omogućena i na punktovima u Dobroti 1, Orahovcu, Perastu, Morinju, Stolivu i Bigovi.

Ovo je za Skala radio kazao Mirza Krcić, direktor Turističke organizacije Kotor.

Period do početka sezone u Turističkoj organizaciji će se iskoristiti za pripremu i tehničke mogućnosti oko opremanja prostora u dogovoru sa predsjednicima Mjesnih zajednica, kako bi se turisti mogli prijavljivati na vrijeme i  bez gužve.

Cilj je da se otvaranjem novih punktova na kvalitetan način smanji procedura prijave boravka gostiju, kazao je Krcić.

On je kazao da je ove godine na punktovima bilo prijavljeno oko 15 hiljada turista, te da se zbog kašnjenja zakona nijesu mogla otvoriti nova mjesta za njihovu prijavu  u kotorskoj opštini.

U Turističkoj organizaciji u planu je i izrada idejnog rješenja za izgradnju Info punkta na Verigama, budući da je planom postavljanja privremenih objekata na ovoj lokaciji, ucrtan Info punkt za potrebe TO Kotor.

Krcić vjeruje da će se nakon idejnog rješenja pristupiti izradi ovog punkta i njegovo otvaranje za narednu sezonu.

Verige su kapija kotorske opštine, kaže Krcić i podsjeća da se tu redovno zadržavaju turistički autobusi koji dolaze iz dubrovačke regije, kako bi turisti fotografisali Perast, školje i same Verige.

Stoga je neophodno da baš na ovom mjestu turisti dobiju kvalitetnu informaciju otvaranjem punkta, poput kamenog kioska TO u blizini kotorskih glavnih gradskih vrata, zaključio je Krcić.

2 KOMENTARI

  1. Ide Mirza preo Veriga-sanja Oravačke i Alipašine izvore,a nezna da su Verige i izvori- tivatski?
    Nezna Mirza-da puta preo Stoliva i Prčanja nema-“pasa mac u paketu” sa “regionalnim putovima”Bižaljevac-Krstac-Knež Do-Zalaze Velje i Male-Velinići-Ledenice-Nišići? I tako preo Bosne u Jevropu-dok Kinezi ne (pri)stignu na Verušu?
    Na žaljenje-i (pre)dugo čekanje,negda zemljoopis bijaše nauka? A danas?
    R e p l i k a? Iz šupljega u prazno!

  2. Najbolje podic most na Verige i izgradit neboder sa butigama na sve spratove. OSTAVITE ono malo divljine da se dive furesti kadan udju u zaljev a ne samo gradit i prat pare !!! Vidji Mirze kako bi na Verige, da ne bi i parking i garage napravio ili ti luna park ??? Kome to sve PANE NA UM JA ODISTA NE RAZUMIJEM I NECU NIKAD RAZUMJET !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]