Misija integrisanja osoba sa invaliditetom u savremene tokove društva

0
Rajka Čavor (foto facebook)

 

U susret 15. oktobru, Međunarodnom danu bijelog štapa, Humanitarno društvo slijepih i civilnih invalida rata organizuju humanitarni koncet Miroslava Ilića u velikoj sali tivatskog Centra za kulturu, 17. oktobra u 20 sati.

Ovo Udruženje je veomam aktivno. Organizuje brojne programe, ali i pomoć slijepim i slabovidim licima kao što je nedavna nabavka specijalnih pomagala iz Zagreba, bijelih štapova, brajevih satova i govorećih toplomjera koje će podijeliti svom članstvu.

Druga, veća započeta aktivnost je obuka ovih lica na kompjuterima, uz pomoć govorećeg programa koja je besplatna, kazala je za Skala radio Rajka Čavor, izvršna direktorica Organizacije slijepih i civilnih invalida rata u Tivtu, pozivajući zainteresovane na ovaj kurs.

Inače, humanitarni koncerti, donatorsko-umjetničke večeri, samo su segment ukupnog rada ove organizacije u okviru dugoročnog strateškog planiranja, kazala je Čavor.

“To je naša misija integracije osoba sa invaliditetom u društvene tokove kroz kulturne sadržaje  koje realizujemo u Tivtu, jer smatramo da je muzika jedan pitak segment koji uveseljava, raduje ljude, stvara uzajamnost i solidarnost“, navela je ona.

Još jedna, važna aktivnost u okviru dugoročnog strateškog planiranja je i misija integracije osoba sa invaliditetom kroz upotrebu savremenih tehničkih dostignuća.

Ova organizacije je za svih 17 godina rada integriše osobe sa invaliditetom kao korisne članove društva, kazala je Čavor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]