Mišo Samardžić: Kotoru ne treba zaobilaznica

45
Tabačina svakodnevno zakrčena

Mišo Samardžić

Zaobilaznica oko Kotora, po mišljenju potpredsjednika opštine Milivoja Miša Samardžića ne rješava problem saobraćaja u Kotoru.

Za ovu sezonu opštinska vlast će pokušati da gorući problem saobraćajnih gužvi ublaži postavljanjem još jednog semafora, brisanjem nekih pješačkih prijelaza i uvođenjem pauka za regulisanje nepropisnog parkiranja, kazao je Samardžić, gostujući u našem radiju.

Ovu svoju tvrdnju Samardžić potkrjepljuje, kako je kazao, činjenicom da nema tranzitnog saobraćaja te da postoji i treći put u Dobroti koji nikada nije smanjio gužvu na glavnoj magistrali.

Ovaj put služi samo mještanima i isto bi se desilo i za zaobilaznicom.

U Kotor dolaze svi radi Kotora, i po mišljenju Samardžića, zaobilaznica ne bi mnogo smanjila frekfeniciju saobraćaja u Kotoru.

Na pitanje Skala radija o prolazu teških vozila, kamiona, autobusa jedinom saobraćajnicom u gradu, Samardžić je rekao da opštinska vlast već za narednu sezonu razmišlja o prioritetnim mjerama koje će smanjiti saobraćajni kolaps.

On je podsjetio na skupštinsku odluku o formiranju komisije za regulisanje saobraćaja u kotorskoj opštini.

Komisija je dala neke prijedloge koje će vlast pokušati da realizuje, a odnose se na postavljanje još jednog semafora kod Luke Kotor i škole “Njegoš” koji će biti sinhronizovan sa novopostavljenim semaforom preko puta glavnih gradskih vrata.

Istina, ima problema sa tenderima, ali Samardžić vjeruje da će se oni riješiti do ljeta i početka turističke sezone.

Takođe će se ukloniti više pješačkih prijelaza koji, kako objašnjava, više prave problem nego što ublažavaju gužve.

Građani će se navići da idu jednom stranom ulice i da pješački prijelazi ne moraju da budu na svakih 50 metara.

Opštinsko rukovodstvo će probati da na prilazima gradu obezbijedi mjesto za malo veći parking, gdje će moći da se parkiraju i turisti sa malim vozilima.

Za sada su u toku pregovori za dvije lokacije kod starih fabrika “Riviere” i nekadašnje livnice.

Sve je to još samo na nivou planova, kazao je potpredsjednik Samardžić.

Gužvama u saobraćaju doprinose i sami građani, rekao je on, jer se nepropisno parkiraju.

“Najbolji je primjer na priobalnom putu u Dobroti na kome su obilježena parking mjesta. Ima ih onoliko koliko ih ima jer je to jednosmjerna ulica, ali je mnogo onih koji se nepropisno parkiraju. Ali i pored toga, nesavjesni vozači se parkiraju i na drugu stranu i često blokiraju saobraćaj pa tuda jedva mogu proći vozila hitnih službi dok oni Službe zaštite i spašavanja ne mogu ni sa jedne strane”, naveo je on.

To je nerješiv problem, kaže Samardžić i dodaje da je to lična stvar svakog građanina.

Ukoliko bude sutuacija kad vatrogasci neće moći intervenisati zbog nepropisno parkiranih automobila koji blokiraju saobraćaj, odgovaraće svi oni čiji su automobili bili prepreka prolazu vatrogasnih vozila, jasan je on.

On je kazao da će ponovo biti aktivirano specijalo vozilo “pauk” pa će se saobraćajna gužva u nekim ulicama riješiti izmiještanjem vozila paukom uz kaznenu politiku i cijenu od 120 eura po vozilu.

Uprkos tome što je opštinska vlast mislila da izbjegne ovaj vid rješavanja problema, pauk će se ipak uskoro naći na ulicama Kotora.

Decenijski je problem pitanja ulice u Tabačini koja je potpuno zagušena saobraćajem i prosto je nevjerovatno da se ne može riješiti u XXI vijeku.

Na ovo pitanje Skala radija, Samardžić je odgovorio da je mali broj komunalnih policajaca i komunalnih inspektora koji ne mogu biti u svakom momentu na svakom mjestu.

Ni malo manji problem od zakrčene ulice u Tabačini su i Zlatnje njive, gdje su ograđene nove zgrade i veliki je broj vozila.

Na pitanje Skala radija, iznoseći primjedbe mještana naselja Sveta Vrača o nepotrebnom broju “ležećih policajaca” na svakih par metara u ovom naselju, Samardžić je odgovorio da je tako odlučila struka.

Saobraćajni inženjeri i ostali stručnjaci iz ove oblasti smatraju da je to ispravno kako bi se usporila brzina i naglo kočenje vozila kroz ovo naselje, zaključio je on.

45 KOMENTARI

 1. Dobra vece. Sada sam procitala na Planetu Kotor izjavu neke Nikolina Petrovic koja je rekla
  Dobro vece, na kratko cu, IZGLEDA DA OSTASMO I BEZ PARKINGA NA BENOVO. TAJ VAM JE PARKING MAJA CATOVIC SA NJENOM EKIPOM DOBILA NA SUDU OD MINISTATSTVA PROSVJETE ZA VAS MOJI DRAGI KOTORANI. OVI SADA GA USTUPAJU AUTOBUSIMA! SVE U SLUZBU GRADJANA! ZIVJELI MI I BRZO SE ISELILI STAROGRADJANI.
  Njen komentar me jako iznenadjuje. Znaci ipak hoce da nas prisilno isele iz grada. Nemam rijeci kako to da nezovem. Svega me strah vise
  Hvala dragoj Skali i neka ako moze obidje nas i vidi kako zivimo
  Zahvalna gradjanka.

  • a Jovan M. Roganović Group Admin – “Napravit će gornji pjan za starograđane. Čuh šotovoće.”

   vjerovatno je Jovan zaboravio da kaze da se radi o grobnici za nas i to kolektivnoj.

   Sramota.

 2. Tacno je, Kotoru ne treba zaobilaznica! Ali takodje ne treba mu ni semafor na rivu, a pogotovo mu ne trebaju rodjaci gospodina Samardzica iz Niksica koje je zaposlio u komunalnu policiju!

 3. Očigledno je da “nova” vlast kao ni bivša ne zna ništa o saobraćaju kao ni vlada CG. Da nešto znaju ubrzanje prometa na relaciji Debeli brijeg – Ulcinj bilo bi prvi prioritet. Međutim vlast se itekako razumije u javne radove , javnu nabavku , upravne odbore , bordove direktora , komisije i PODizvođačke radove te naknade za konzultacije itd. itd. O tome ću napisati poseban članak.Javna preduzeća poslije najezde gologuzih političarčića koji su se dokopali vlasti i naravno onih koji su već od vlasti omasili brk liče na polje pšenice poslije invazije skakavaca. Pokupe i sredstva namijenjena redovnom održavanju a ne samo dobit pa tako dobijemo vodovod sa 78 % gubitaka. Evo na copy/paste šta moj prijatelj Boris kaže na tu temu u jednom razgovoru sa Vasilijem Miličkovićem:
  Boris Robovic Tu se slazem… DPS direktori su direktori u 3 firme, clanovi borda u 4, clanovi u 6 komisija, lokalni funkcioneri DPS-a, “podizvodjaci radova” na barem 2 projekta, i po mogucnosti poslanici u lokalnom ili drzavnom Parlamentu.
  Drugim rijecima: Zaradjuju 10.000-20.000 mjesecno.
  Opozicionari su ugrozena vrsta, pa zaradjuju 5.000-10.000

 4. Gosp. Potpresjedniče opštine Mišo Samarđžiću,
  Što se tiče trećeg puta malo si se zafrko ili koristiš u propagandne svrhe,nije treći put napravljen da bi se riješila gužva u saobraćaju već da bi se valorizovali ,urbanizovali placevi na tom području a da bi građani imali pristupa do svojih kuća i placeva,poslije izgradnje puta napravio se Školski Centar ,naselje Sveta Vrača itd.
  To je bio razlog izgradnje trećeg puta a ne riješavanje saobraćajne gužve kojih tada nije ni bilo .
  Bolje bi bilo da ste uložili novac u puteve i trotoare u kotorskoj Opštini, Risnu, Grblju…itd, nego što ste potrošili na isplatu otpremnina zapošljenih u Opštinu Kotor a tobože kao sistematizacija radnih mjesta čista farsa, da bi zaposlili ili ćete zaposlit prema nezvaničnim informacijama 85 osobe ,svojih glasača kako biste zadržali fotelje u kotorskoj Opštini.
  Podhodnik je bilo odlično riješenje i pravo za saobraćajni kolaps ,pothodnika ima u svim svjetskim metropolama i priče da to nije tehnički izvodljivo je čista laž i politička propaganda od strane vaše partije i vaših koalicionih partnera.
  Pothodnik i postavljane ograde uz put bi bilo pravo riješenje za ovaj problem ali je politika uzela svoj danak na štetu kotorana i Kotora.
  Do saobraćajnog kolapsa dolazi isključivo zbog prelaska turista od Lučke kapetanije do Starog grada ,
  sa podhodnikom bi bilo sve riješeno.

 5. Primjetio sam da opstina cesto spominje tendere koji padaju… pa zar neko ne treba da snosi odgovornost ako je tender pogresno napisan? Ima nacina da se doskoci i ponudjacima koji se predpostavljam zale zbog neupisanog broja strana, ili pecata koji je pomaknut u stranu i ne pokriva MP…
  Treba znati, a kad se vec ne zna, onda neko MORA da bude odgovoran sto tenderi ne prolaze!

 6. U Njemačkoj su počeli da rješavaju problem gužvi na putevima i zagađenja na taj način, što su najavili besplatan saobraćaj gradskim autobusima. Zar i mi nebi mogli da to uradimo, ili bar nešto slično, pod uslovom da se prethodno napravi jedna studija saobraćaja, koja bi ukazala na moguđnosti realizovanja ove ideje. I da se naprave novi parkinzi, čime će se oteretiti postojeći i omogučiti turistima da i oni mogu naći parking. Predlažem da se postojeće “atomsko sklonište” u Dobroti da nekom preduzimaču, koji će ga pretvoriti u veliki parking, na nekoliko spratova, da bi se smanjila gužva na trotoarima Dobrote. Jednako bi se moglo napraviti i na drugim “atomskim skloništima” u Dobroti. Ajte diskutujte i o ovome, a ne stalno o političkim pitanjima.

 7. Ne krivite toliko ovog marginalca potpredsjednika opštine Kotor. Njegov mentalni sklop i imaginacija ne dozvoljava mu da zamisli nešto “jače” od lokalnog puta Knežlaz – Zvečava i to dvosmjernog. Kaže se da riba smrdi od glave pa je tako i u slučaju obilaznice. Hrvatska već smanjuje inostrani dug pošto je autocestom približila sva svoja ljetovališta evropi. Kotorska obilaznica bi trebala biti prioritetni projekt crnogorske vlade isto kao i povećanje protočnosti jadranske magistrale. Spajanje Debelog brijega i Ulcinja brzom cestom je trebalo biti davno uradjeno i to novcem od prodaje nekretnina strancima bez kredita.
  Umjesto toga imamo neke sumnjive poslove sa Kinom i gradi se autoput od tačke “nigdje” do tačke “nikud”.
  Najgore je šta te ludosti sada dolaze na naplatu pa mnogo djece po Crnoj Gori i Boki ide gladno na spavanje.

 8. Istina je da Kotoru ne treba zaobilaznica.
  Kotor je vec 25 godina zaobidjen od svakog dobra od kako se za sve pitaju Cikotici i Titograd.
  Ipak, kad je rijec o saobracaju onda je jasno da gospodin Samardzic i opstinska vlast nijesu ovlasteni znanjem da se bave davanjem tehnickih rjesenja saobracaja u Kotoru.
  Nijesu za to ovlasteni ni ona gomila prepotentnih urbanista i arhitekata, samoproglasenih saobracajnih strucnjaka.
  Kotoru je potrebno angazovanje relevantnog Instituta za saobracaj koji bi dao uspjelo i trajno saobracajno rjesenje u Kotoru i Kotorskom zalivu, tako da grad ima barem dvije ulice na relaciji od tunela Vrmac do Ljute.

 9. Dobra vece. Procitala sam na Planetu kotor kako hoce nas iz grada da istjeraju.Navodno danam treba uzeti sve. Mi nismo nista skrivili i zasto bi nam oni to uradili. Strah me i pitam uvazenu Skalu jeli to tacno. Sva sam se uzrujala kao i moja komsinica sa sprata iznad mene. Kasna je ura a mi sjedimo i strahujemo. Ja sam glasala za URU a moja komsinica za SD.
  Ako je ovo tacno ja cu da glasam za SD drugi put.
  Hvala draga i postovana Skalo.
  S postovanjem gradjanke

  • Gospođe moje drage imam jedan predlog za vas i za sve poštene stanovnike našega ljepoga Kotora. Nemojte da se brinete, niko vam ništa uzeti neće. Morate da budete pametne pa da na buduće izbore uopšte ne izlazite. Da je sreće od većine stanovnika Kotora, pa da i oni bojkotuju izbore, da više počinemo od vlasti i opozicije, i da svi ovi milioneri, koji su se dobro nakrali i obezbjedili deset narednih koljena, konačno shvate da se više ne mogu zajebavati sa ovim narodom. Ne dozvolite da vas bilo koja lupeška grupacija kupuje sitnim poklonima, da vas svake treće godine obraduju povećanjem penzija od dva posto i da će kako ono kažu teći med i mljeko. Zaista sa ovim potezom nemamo što izgubiti, jedino možemo pomoći ovoj đeci, da oni preko našega primjera, ne dozvole sebi da im unište živote, kao što su ih nama uništili. Pokušajte jednom tako, pa možda i dođe do nekih promjena u našemu društvu.
   Ruku na srce i sami smo krivi, jer sve pasale godine, mi smo sami birali i izabrali ovo svo zlo sa njima. Probudite se Kotorani i kažite lopovima da je više dosta i da moraju čak i da odgovaraju bili oni vlast ili opozicija, jer su oni od nad napravili bjednike i sirotinju, a naš grad doveli do same propasti. Samo na taj način možemo povratiti i čast i dostojanstvo, koje nam je uzeto ili koje smo mi sami prodali.
   Možda sa ovakvim postupkom, vratimo i poštovanje, jedni prema drugima bez obzira i ko je koje nacionalnosti, jer se i prije njih moglo živjeti zajedno, sve dokle nas oni nisu potrovali svojim nacionalističkim otrovima.
   Ovo se odnosi na sve, koji su bili na vlasti i opoziciji i koji su još uvjek tu da se zajebavaju sa nama!

   • Dobar dan. Procitala sam Vas cijenjeni odgovor. Hvala. Pred izbore je URA oblijetala oko mene da glasam i ja sam prihvatila. Bila je slatkorjeciva i obecala da ce sve probleme rjesiti. Moja komsinica mi je rekla da ce me slagat sve jer je poznaje.
    Sace i parking da ukinu na Benovo radi autobusa. E koga sam ja glasala.
    Ovo da oce da nas prinudno isele mi je najgore. Kao da smo u logor.
    S postovanjem gradjanka
    Hvala

   • E, da oće samo malo sloge i ljubavi da se useli u srcima ovoga napaćenog kotorskoga naroda. Mnogo bi nam bilo lakše boriti se sa svim ovim povampirenim materijalistima, koji su se toliko nakrali i obogatili na račun svih nas običnih ljudi. Pogledajte ih samo, njihovo bahato ponašanje, njihove djipove, kuće i njihove stambene objekte koje grade, a zamislite ne rade niđe i ništa. Pogledajte im i te kockaste glavurde i odma će da vam bude jasno.ko ke ojadio naš grad.Treba toj lopovskoj bagri stati na put i sve njih i vlast i opoziciju poslati na smetište istorije.
    Kad to uradimo, onda ćemo biti prava gospoda koja će imati svoj ponos i dostojanstvo.
    Imate moj pozdrav, poštovane gradjanke, grada Kotora.

 10. Ao ja ne znam sto je ovo s Kotorom i jado Kotoranima. Je li moguce da ste u skoro 30 godina takve ovce postali? Pa sve nam propade, nema jedne firme da Bogu gleda, i vama to sve valja? Dokle vise, alo, dokle? Ako vas milo prca necu vise da mene prca, aloo!!! Da ja ne mogu odje krstenu rabotu nac, ne ja nego 90% mladih nego se moram vucarat po brodova, i to jedino ako koga vucem za rukav da me ukrca? A vi ste dobro nabili milione u spagove, ne mozete se vuc od drobova koliko ste se naprasicili i najeli na tudju grbacu. Sram vas bilo, eto to, nego vi i nemate srama. Dzabe se laje, boli vas ona stvar, samo derite. Pi na vas

   • Problem nije u tome ko će da radi, nego ko neće da radi.Nikšićka omladina od reda dolazi da se školuje u našemu gradu, a uz to traže posao sami sebi, da bi imali da plate smještaj i da bi se prehranili. Ni vidim ništa loše u tome, čak što više to je za svaku pohvalu. Pogledaj samo novo otvorene samoposluge, koliko je samo radnih mjesta bilo da bi se naša omladina zaposlila. Problem je što je Kotoranima, ispod časti rabotati takve poslove, jer puno je lakše ljenčariti i pijuckati kaficu po kafićima i sanjati o meleonima, koje će oni zaraditi posle završenog fakulteta, i odlaska na brodove. Čast izuzecima ali kotorska mladost nije za ništa, to su ljenčine koji neće ništa da rabotaju. Čekaju da im Mama i Tata daju za djeparac, da bi kupili kakav ” ŠPANJOLET” i kad se nadime, počinju lomiti klupe po parkovima i šutirati nemoćne mačke i pse. Eto takva je mladost Kotora. Problem je samo istini pogledati u oči i priznati da je to tako.
    Zato su uvjek bolje prolazili ljudi sa strane, nego ove naše neznalice.
    Svaka im čast, rade pošteno i ja im od Srca želim sve najbolje.

    • slazem se da studenti dodju i onda se i zaposle. Nije bas da svoj kotorskoj mladosti ispod casti da radi… Kako su vlasnici svih tih marketa, sve osim kotorani, onda oni i zaposle djecu iz svog grada, pa za nase nema mjesta. Nije moguce da to ne vidite?
     Neposteno je reci da je sva mladost takva kakvom je opisujete… Ne znate, mozda u toj mladosti ima i ovih koji su tu na “privremenom radu”.

     • Ja sam napisao “čast izuzecima” i normalno je da ne mogu sva kotorska djeca da budu u isti kos. Ali prebrojte koliko ima novo otvorenih objekata i prebrojte koliko Kotorske djece rabota u istim. Nije istina svako može ko samo želi da rabota, da radi u njima, i kakve veze ima ko je gazda. Problem je samo, što je ispod časti ljepiti cjene i slagati gajbe i kucati na kasi. Znam za ovo da sam milon posto u pravu, i prestanimo više tražiti krivce u drugima. Po Kotoranima za sve što nas snadje, krivi su drugi a ne mi sami. Ja znam da svuđe postoje nepravilnosti, ali nije baš sve ni tako. Greota, ispasmo mi Kotorani naivni i jadni, svak nas može prevariti i šutirati kako oće i kad želi.
      A ko je na privremenom radu, nebi vam znao reći, niti me interesuje. A da li je i potrebno da vlasnik mora biti Kotoranin pa da bi sve bilo drugačije? Kako ne, inače su poznati po svojoj učinjenosti i humanosti, što se vidi na svakom koraku. Ostavite vi poštene momke i đevojke da rade bez obzira odakle su!

 11. Da li je kome palo na pamet da se na Benovu napravi parking barem na 3 etaže tako da ne bude viši od zgrade suda, bi li to sto riješilo? Ja mislim da je to riješenje za parkiranje vozila. Nego mene ne čuje niko pa bih molio Skalu da pita za to, ako ima koga pitat, nego mislim da nema koga … živio semafor?

  • Jest.. palo je ovim iz vlasti na ludilo da ukinu parking na Benovo. To da bude parking za autobuse.
   Tu pricu i ideju koju imas – zaboravi.
   Ovo sto ti napisah je istina. Parking za autobuse na Benovo.
   Boze ih ne upisi u grijeh i oprosti im sva zlodjela koja ucinise i imaju namjeru da ucine!

   • Gospodine Rajkoviću, blago nama ako to planiraju da učine na Benovu. Treba ukinuti sve parkinge u Kotor. Oprosti im Bože jer ne znaju sto rade…

    • Nesto razmisljam… kazes da im Bog oprosti? A NE!!!
     Nema oprosta pa sve i da plate INDULGENCIJE (materijalno placanje za oprost grijehova)! NE!
     Treba da odgovaraju pred narodom za zlocin. Pa ovo nije ni DPS radio a DPS je pao iz jednog banalnog razloga i to indirektno.
     Ukratko cu objazniti:
     Vido Draskovic iz LPCG je sramno zelio da provuce jedan Skupstinski predlog kojeg se i DPS sramio. Naravno, malobrojna strankica, odnosno dio clanstva je poklonio povjerenje sada vec URI koja opet kocka povjerenje clanova. Znaci, LP sa 2 mandata spao na 1 a URA dobila 1. Da ne mlatim i smaram te…
     Suma sumarom… izdajnici. Kako god okrenes. … i da im oprosti Bog? Ne sprdaj se!

 12. Za Kotor, divan i prekrasan grad, ne moze biti jeftinih rjesenja. Sam po sebi, na uskom djelu zaliva smjesten, svako rjesenje saobracajnice nece biti jednostavno. Definitivno je potrebna zaobilaznica jer posmatrajuci danas jasno je svima da je itekako potrebna. Zbog samog atraktivnog grada i zaliva kao i dostupnost mora i obale, sigurno je da ce u buducnosti grad rasti i broj stanovnika, time i intezitet saobracaja. Svako infrastrukturno rjesenje treba biti posmatrano tako da zadovolji ne samo sadasnje vec i buduce potrebe grada i stanovnika. Kako je zamisljena zaobilaznica i uradjen projekt, devastacija prostora i narusavanje izgleda starog grada i bedema je neupitna s tim sto je veliki rizik bilo kakvo iskopavanje brda San Giovani zbog postojecih podzemnih voda kao i cestog stijenskog obrusavanja. Sa velikom sigurnoscu mozemo se sloziti da UNESCO bi bio protiv takve zaobilaznice.
  Dakle, jedino izvodljivo i vizuelno prihvatljivo rjesenje je tunel. Moze da udje i prije postojeceg tunela Vrmac ispod zemlje, moze i u Skaljare (poslije tunela), ispod mora, da drugi otvor bude u Dobrotu na treci put ili Kamp. Exproprijacija zemljista je mnogo manja nego klasicna izvedba ali je sama konstrukcija skuplja. Ima i prednosti kao i nedostataka. Da budemo jasni, za nas predivni grad ne smiju da postoje jeftina rjesenja iz mnogo razloga, smatram da nije potrebno da ih navodim a dovoljno je samo navesti da je jedan od najljepsih/najpozeljnijih gradova Evrope ciji zaliv je zvanicno jedan od najljepsih u svijetu. To treba cijeniti, postovati i odrzati za buduca pokoljenja. Nije tunel neubicajena praksa, mnogi gradovi imaju takva i slicna infrastrukturna rjesenja. Nasem gradu je potrebna dugorocna vizija razvoja i smatram da nasi lokalni i centralni vlastodrzci nemaju kapacitet da se nose sa toliko vaznim projektima vec je potrebno konsultovati svjetski priznate strucnjake za urbanizam.

 13. Postovani gdine Samardzicu, ne znam koja je to struka predlozila ova fantasticna rjesenja kojima je mjesto u 19. vijeku. Orijentacije radi, mi smo u 21. Bolje se vratite asfaltiranju Krivosija, mozda vam njihovi glasovi pomognu na sledecim izborima. Nesreca je to sto zakopavate citavu koaliciju. Ako Vam nije bilo jasno, Kotorani su vas izabrali da biste rijesili prvenstveno ove probleme.Vi zaista briljirate! Nazivati ovakve probleme nerijesivim…To ste trebali posteno u toku predizborne kampanje. Dragi sugradjani, ne zanosite se. Cilj svake vlasti je samo vlast!

  • Tetka, a kome li to persiraš… neviđela se.
   Ne vidiš na čijem su platnom spisku. Igrau za račun njiovog gazde koji je na vlast u državu.
   Poglednuti u katastar u Kotor kome su dodijeljeni objekat u grad. Zastupnik je bio pokojnji tata bivšeg Premijera. Neka administracija bivše vlasti rekne istinu ali nete jer rade za njija. Rade jedni za druge, moja tetka.
   Zašto ne smjenjuju njiove u opštinu zato što su na isti platni spisak.
   Ne zanosi se moja tetka.

 14. Molim Skalu neka pita Misa Samardzica gdje mu ga parkiraju zakupci kafana u Kotoru?
  Stanovnici starog grada nemaju gdje da parkiraju auta.

  • Parkiraju MU GA u rikverc!
   Bas se nasmijah tvom pitanju … hahaha… ovo je tacno u centar.

   ps
   Ako kazem bas gdje, Slavek ce da mi obrise komentar. Dao sam sebi pjesnicku slobodu. 😉

   • Dobar dan. Gospodine Rajkovicu stvarno ne vidim sto sam pogresila? Sto Vam je smjesno u mom pitanju?
    Nama koji zivimo je doslo da placemo a ne da se smijemo. Potpuno smo obespravljeni

 15. Mi,kotorani smo kakvi smo!Slusamo od svih dosadasnjih preseednika ista obecanja koja su stara vise od 15 godina,tj.da ce resiti saobracaj kotorskoj obali- Rivi sve do tunela.od takvih obecanja izgubili smo zivce i postali apaticni.Da bi nas donekle smirio nas podpresednik gosp.Samardzic,prica nam o necemu sto i on sam neveruje da ce pomobi!Umijesto da se saslusaju i Kotorani jer oni znaju svakako bolja resenja,a jedna og tih
  je parkilalistena Tabacini zvano Skurda.Tamo ili otvoreno parkiraliste ili Parking kuca rijesilo bi dosta toga,kao i jedno parking prostor ili parking kuca na Suranju dje su iskopine,zapustene i bez veceg interesovanja a i znacaja.Vijerujem da i Gosp.Samardzic zna o tim predlozima.Hvali im petlja,kako nas narod kaze,da se prionu na posao .Sve bi bilo gotovo i za jednu godinu.Pozdrav

  • Šuranj je iskopina Ilirskog doba, a parking za auta bi bio rješenje?, da za one koji nemaju pojma što je kultura jednog grada poput našeg, 50 auta za nešto što se ne istražuje? ?po meni glup predlog.

 16. Problem u Tabacini samo pravi jedan automobil ili dva, koji se parkiraju na ulazu u parking (sa desne strane preko puta jaslica)
  Jednostavno, da nema tih automobila, samo bi se uslo desno i izaslo lijevo, sva filozofija, tako je nekad bilo. Kako to ne vidi inspekcija nije mi jasno?????
  Sad se u parking ulazi u rikverc ( od kanti od smeca) i automobili stoje van oznacenih mjesta…i to nikome ne bode oci od nadleznih????
  Jos su isped “Cukra” stavljene drvene kutije i to je jos slag na torti!!

 17. Poslije ovakve izjave aktuelne koalicije nameće se samo jedno pitanje a to je : “Dame i gospodo kada možemo očekivati vaše ostavke” ?? Šteta koju nanosite kotorskom turizmu svojom nesposobnošću da riješite saobraćajni kolaps te nebrigu koju pokazujete za opštinsko zelenilo nameće potrebu da se formira neka prinudna uprava od stručnih ljudi u cilju spašavanja opštine.
  Zaobilaznica itekako treba za nas sa risanske strane. Mi baš i ne hrlimo u Kotor u onaj haos svakodnevno sa naših 400 automobila jer nam Kotor pogotovo ovakav ne treba.
  Međutim treba nam Grbalj tj. VOLI , Laković, KIPS, Okov itd. risanskoj mladosti trebaju budvanske plaže , budvanski aqua park i sl.
  U sezoni Risan se poveća za još 1000 stanovnika u privatnom smještaju. Njih takođe zanimaju budvanske plaže.
  Tu su Morinj, Perast, Orahovac , Ljuta, Dobrota pa eto sada vidite treba li Kotoru obilaznica?
  Evo i mali kviz za vladajuću “elitu” : Pogodite kojim smjerom će populacija sa risanske strane putovati u Grbalj za svakodnevne i sedmične nabavke :
  A. Preko tunela Vrmac ili Trojice ?
  B. Obilazicom ?
  ( Osobe koje zaokruže odgovor “A” neka hitno promijene psihijatra jer taj kojega posjećuju luđi je od njih samih) !!
  Pozdrav iz Risna
  PS. One pare od risanskih komunalija nemojte da se zagube jer će biti čuda !!

 18. s obzirom da se u Karampanu nije imalo što pročitat ova izjava me nasmijala do suza samo još ne znam jesu li od tuge ili ili radosti što imamo ovako sposobnu i pametnu vlast napokon.Bolje da nas sve presele u industrisku zonu bar u sezonu.

  • Gospodine Rajkoviću, Vaš komentar ima više uvrjedljivih konotacija pa ga zbog toga nije moguće objaviti. Najljubaznije Vas molim da napišete sve što imate ne koristeći izraze i kvalifikacije uvrjedljive prirode. U Skali nema cenzure, ali je ovo zakonska obeza koju moramo ispoštovati i pored prepoznatljive tolerancije koju pokazujemo kada su u pitanju komentari i njihovo objavljivanje.
   U uvjerenju da me razumijete,
   srdačan pozdrav
   Slavko Mandić

   • Znam moj dobri Slavko, znam…
    sto cu, kada sam takav. Sve se treba nazvati svojim imenom pa sam tako i napisao.
    Ogorcen sam i na predhodnu vlast i na ovu, jer rade protiv interesa naroda kotorskog.
    Negdje cemo se vidjeti moj dobri Slavko. Ti i ja se znamo dobro. Ali nema veze…
    Ne zelim protekciju.
    … samo zelim dobro mojim jadnim sugradjanima i Kotoru u cjelini.
    Osoba Miso Samardzic cini zlo narodu kotorskom u cjelini.

   • Gospodine Rajkoviću šteta je gubiti živce zbog izjava aktuelne vlasti. Mene je ovo nasmijalo do suza. A postoji i ona stara izreka : “Oprosti im Bože , ne znaju šta rade”. Davno sam primjetio da lokalna vlast ne razlikuje gradski autobus od međugradskog. Živio sam u gradu dugo i nikada u periodu od 07:00 do 17:00 u centar nisam išao mojim autom nego uvijek gradskim busom.
    A ako mislite da vlasti Kotora grada znaju šta je to obilaznica i čemu služi varate se. Evo na slici riječka obilaznica kojom sam po lijepom vremenu sa svoje riječke adrese stizao u Opatiju za samo 10 minuta i uživao u šetnji Opatijom.
    Čak i na ovako protočnoj obilaznici znalo je ljeti biti gužve kada navale turisti koji putuju na jug. http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/_aliases/fb_friendly_img/vijesti/rijeka/nova-ogranicenja-na-rijeckoj-obilaznici-videokaznjavanje-prebrzih-vozaca/1018693-1-cro-HR/Nova-ogranicenja-na-rijeckoj-obilaznici-Videokaznjavanje-prebrzih-vozaca.jpg

    • Moj Catovicu… u pravu si. NE ZNAJU STO RADE.
     Ali sto onda da radimo mi, obicne SLUGE tih istih bandi koje su na vlasti ili u opoziciji.
     Dok mi toj spodobi (vlasti generalno) objasnimo sto je i kako je i nauci/e DA ZNAJU STO RADE, mi najebasmo.
     Tako da… imamo moralnu ubavezu da precutimo bilo kome.

     DRUGOVI KOTORANI!
     Predlazem da organizujemo protest upozorenja VLASTIMA, na koji imamo legitimno pravo. Gradjanski otpor je nase pravo. Neslobodni GRADJANI (sluge) bilo koje partije nebi se odazvali, kao ni oni kojima razum nije bolja strana.
     Ukidaju nam pravo na slobodno kretanje radi NJIHOVIH DZEPOVA!
     SMRT FASIZMU!

    • Rajkovićune znam koliko pratite Skala radio portal ali svijetlo na kraju tunela postoji. Stvara se široka fronta otpora haračenju i pljačkanju Boke od strane podgoričkih stranaka putem podgoričkih piona po bokeljskim opštinama. Ja lično pripadam bokeškom forumu i ove koalicione partnere koji trenutno vladaju opštinom u Risnu smo bukvalno pomeli sa scene.
     Zato Rajkoviću organizujte se u grupe od bar deset ljudi patriota i mi ćemo vas kontaktirati za dogovor oko sinhronizovanog djelovanja a ako vam naši programi odgovaraju dobro došli ste u BF.

     • Dobri moj Catovicu,
      ljudi skoro pa i da nema. Tako da ja ne mogu nikoga uvrijediti a isto tako niti mene neko.
      Vi u Risnu se jos i drzite zajedno, vidim kad dodjem na burek u Risan. Kotor je druga prica. Hm, da BUREK… se moze praviti i od gobana ali nije za jelo.
      Vidi, ovaj krivosijanin, ima namjeru da zatvori saobracaj kroz Dobrotu donjim putem ISKLJUCIVO radi kompleksa na KAMPU. Pa sad ti vidi … i razmisli koliki je to opozicionar na vlasti.

 19. Tačno tako,Kotoru ne treba ni zaobilaznica, ni pothodnici, ni pješački prelazi i sve drugo što bi da je sreće “trebalo” Uradite tako kako ste vi zamislili, nastavite tamo đe niste ni počeli. Obrišite pješačke prelaze i stavite semafore, vaše najnovije izume.Što se tiče parkiranja na donjem putu kroz Dobrotu, ne dirajte nikoga i ne zamjerajte se nikome. Komunalnih policajaca ima malo, Bogu hvala vi ste na vlasti pa ih pojačajte vašim kadrovima, jer po tome ste postali popularni, ali zalud Kotoru da ih ima stotinu, jer svoj posao obavljaju na kriminalan način, “niti po Babu ni Stričevima” već u đep.
  Što se gužve kroz Tabačinu tiče i to je lako rješiti tako umnim ljudima. Pošto od tradicije Kotorskih Karnevala nije ostalo ama baš ništa, predlažem da svaki dan organizujete Karneval, jer bi u tom slučaju put kroz Tabačinu bio zatvoren, pa bi ova šaka jada od nas Kotorana mogli nesmetano prolaziti.
  Što se trećeg puta tiče, ostavite te policajce neka leže i odmaraju, jer umorili su se od velike rabote. Vjerujte mi najbolje je da bude ovako, jer naš Kotor je grad od istorije, pa je greota išta mjenjati. Neka turisti što nas posjete ove sezone, vidi koliko mi svoje čuvamo i koliko smo orginalni!

 20. ludost – onaj ko to izjavljuje u vezi prometa i parkiranja u Kotoru ili je deil ili još nije bio u tom gradu…!!!!!!!!!!!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.