Mitropolitu CPC Mihailu pripadnici SPC i njihovi vjernici nijesu dozvolili da dođe na Javnu raspravu

36
sa javne rasprave

Sa neodržane javne rasprave

sa neodržane javne rasprave

U skupštinskoj sali palate Bizanti, javna rasprava o Nacrtu Zakona o slobodi vjeroispovijesti danas se nije održala.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović je, nakon više pokušaja da otvori raspavu, kazao da zbog žagora koji upućuju prisutni, smatra da se Javna rasprava ne može održati.

To su po njemu odlučili prisutni građani, što pokazuje, kako je kazao njihov odnos prema Javnoj raspravi.

Numanovićev zaključak je izazvao buru negodovanja pripadnika i vjernika Srpske pravoslavne crkve koji su u najvećem broju ispunili salu palate Bizanti, jer su već od 10 sati bili u njoj,(rasprava je zakazana za podne).

Oni su tražili da se javna rasprava  odgodi i zakaže za neki drugi dan u prostoriji koja može da primi sve zainteresovane.

Više puta su prigovorili ministru Numanoviću da nijesu obezbijeđeni uslovi za održavanje Javne rasprave i da je veliki broj građana spriječen od strane policije da uđe u skupštinsku salu.

Činjenica je da je prostor u uskoj ulici ispred palate Bizanti bio prepun onih koji su željeli u salu u koju za sve nije bilo mjesta.

Inače, to je sala u kojoj su se, kako je ministar Numanović kazao, do sada održavale sve Javne rasprave u Kotoru.

Po riječima Numanovića, Javna rasprava je organizovana u realno mogućim uslovima u Bijelom Polju i Kotoru, ali da je zbog velikog interesovanja spreman da je preseli je u Kulturni centar “Nikola Đurković“ u kojoj je preko 350 mjesta.

Taj prijedlog propraćen je zvižducima i negodovanjem prisutnih ubjedljivo najviše pripadnika Srpske pravoslavne crkve, vjernika, svještenstva, pripadnika političkih partija i NVO sa srpskim predznakom.

U sali su bili prisutni predstavnici Rimokatoličke vjeroispovijesti, koji su, na pitanje jednog od pripadnika Srpske crkve da li će oni u ime hrišćastva kazati svoj sta na ovu temu i ovim povodom, odgovorili da će kazati to što imaju, ali kad dođu na red, a ne ovako.

Sat prije početka prostor ispred palate Bizanti i onaj do polovine stepeništa kojim se ulazi u skupštinsku salu na kome su bili pripadnici kotorske policije koji su kontrolisali red bio je ispunjen vjernicima Srpske crkve, svještenstva i kaluđerica koje su pjevale duhovne pjesme, a kako je vrijeme odmicalo i one, vezane za Kosovo, Obilića iz poznatog nacionalističkog repertoara.

Bilo je mnogo provokacija, dobacivanja, ali čvrste i odlučne namjere da se ne dozvoli ulazak mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu sa saradnicima.

Kada je naišao crnogorski mitropolit čule su se salve uvreda.

Od onih Mirašu sotono, odlazi sotono, Mirašu ustašo, Stevo ustašo, uz pljuvanje, zviždanje i dernjavu.

Dobijene instrukcije da ne dozvole prolaz mitropolitu Mihailu sproveden je dosljedno.

Stevo Vučinić, potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve ju izjavi za  Skala radio je kazao da je delegaciji CPC koju je predvodila njegova svetost gospodin Mihailo onemogućeno da pristupi sali palante Bizanti na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dočekala ih je, kako je kazao grupa više od stotinu ekstrenista a u pratnji pripadnika Crnogorske crkve bilo je oko 10 do 15 policajaca.

Ekstremisti su zapriječili prolaz, a nju je predvodilo jedno svješteno lice Srpske pravoslavne crkve koji je svojim ponašanjem davao primjer svim ostalima koji su ih vrijeđali na vjerskoj i nacionalnoj osnovi kao Crnogorce, kao pripadnike CPC  i uopšte kao pravoslavce.

“Jednog trenutka su oni pokušali da izazovu ekces koji bi se završio sa teškim posljedicama, a mi, da bi smo spriječili da dođe do toga smo se jednostavno povukli, jer na nam ni jedno slovo jevanđelja ne dozvoljava bilo kakvu ekcesnu situaciju koja bi mogla da dovede do teških posljedica po život i zdravlje ljudi“, kazao je Stevo Vučinić.

sa Javne rasprave
ulica ispred palate Bizanti
na stepeništu ispred ulaza u salu

36 KOMENTARI

 1. koliko ljudi na ovom portalu visi. to nije normalno.
  Imaju li sto pametnije cinjet nego biti STALNI ,,komentatori” ciji se komentari cesto,( po duzini}, pretvaraju u eseje

  • Tako je Janko i ja se to pitam. Ipak je prilika da ljudima iz Skala radija čestitam rođendan i poželim da budu još bolji u nastavku.

 2. Citat iz gornjeg teksta:
  ….”a u pratnji pripadnika Crnogorske crkve bilo je oko 10 do 15 policajaca.”

  • Za neke “Bog nije dovoljno velik!.”
   1. Ministru za ljudska i manjinska prava Crne Gore drugu Suadu Numanoviću ( da osvezi svoje znanje o sebi i SPC pred sledecu “javnu raspravu o veroispovesti”)
   2. Bibliotekaru O’bradu Pavlovicu koji cesto o’brad-uje citaoce Skala radio Kotor sa svojom slikom i svojim komentarom o Srbima i SPC (da osvezi rafove Kotorske citaonice )
   3. Svima koji negiraju postojanje Srba u Zapadnim krajevima van takozvane republike Srbije.
   Jedna pesma rodoljubovog srpskog pesnika muslimanske vere iz Mostara, Osmana Djikica,
   :
   “U dolafu moga đeda
   s desne strane u pretincu,
   kad još bijah grješno d’jete
   viđah malu ikonicu.
   Prikradoh se da razgledam,
   Kakva li je na njoj slika,
   Bješe srebrom optočena
   Slika Đurđa mučenika.
   Ja to onda nisam znao.
   Zazir’o sam od aždaje,
   Al’ s aždajom ko se bori,
   Osjeć’o sam, junak da je.
   Samo zato, samo zato,
   Ja poljubih tog čovjeka.
   Đed uniđe — ja se zbunih —
   A on reče: ‘Neka, neka!
   Istog Đurđa, ljubili su
   Naši preci ko svečari,
   Pa zar da jađunah ljubnut’
   Što ljubljahu naši stari.
   Al’ ti n’jesi poljubio
   Samo hader — ilijaza,
   I poljupce si poljubio
   Svojih rahmet praotaca’.
   Tako đedo, al’ on ode
   Već odavno s ovog sv’jeta,
   A ja čuvam ikonicu
   Pored drugih amaneta.
   Al’ ja zato, Alah-ikber,
   Čvrsto s držim svog mezheba,
   A mezheb mi ništ’ ne smeta
   Da srbujem kako treba”.

 3. Gosp.Boskovicu.
  Ko je priznao tkz. CPC i od kada je i po kome je I od kada ona autokefalna?
  Zahvaljujem na odgovoru.
  Brat pravoslavac iz SPC.

 4. Predsjednik Opštine je procijenio da će to biti miran i kulturan skup. koji proloči Kotoru i kotoranima. Kako je to on pogriješio i ne oglašava se više, a novinari ga sad više ne pitaju, kako je došlo do toga da toliko predsjednik opštine i drugi državni organi pogriješe u procijeni.
  Pa ga ja pitam ovdje u ime građana, i u ime novinara koji sad ne postavljaju njemu više pitanja.
  1. Dali su organi bezbiejdnosti, odnosno policija, pratili nadzirali i procijenili yredno pripreme za spriečavanje sukoba.
  2. ali treba mi građani da policoji i Predsjedniku šaćemo koga moraju nadzirati nekoliko dana ranije u pogledu procjene veličine sukoba koji se sprema.
  3. ako su znali što se sprema, trebali su, a predsjednik opštine ima to pravo, radi gleda Kotora otkazat raspravu.
  4. Ovo nije javna rasprava o zakonu, ovo su nacionalistička protestna okupljanja , kojih više nema ni u Vukovaru sada na ovom nivou.
  5. Policija je trebala , možda i jeste, upitati predstavnike CPC , ko dolazi sa koliko,ljudi.
  6. Organizator je trebao ograničiti broj predstavnika pojedine grupacije, radi veličine sale.
  7. Predstavnici SPC ne dozvoljavaju prsitup, nekoj sekti, na javnu raspravu o zakonu o konfesijama. A suboitari mogu prisustvovati, i adventisti a pripadnici sekte CPC, nemogu. Ako ih oni zovu da su sekta, pa neka ipak prissutvuju. I svaki građanin moze prisustvovati, pa da je i ateista..
  8. Predsjenik Opštine snosi najveću odgovornost, kad je dozvolio da se ovakav incident i nacionalistički sukob desi u Kotoru. To nije smio dozvoliti. Naivno je prišo organizaciji skupa i dopuštenjem održavanja.
  9. Milomo novinare da sada upitaju predsjednika dali se osjeca odgovornim, i dali razmišlja o podnošenju ostavke , kad mu se ovakvi propusti događaju na početku madata.

 5. Dobra večer Vaša Svitlosti……..
  Tako se gospodin Gradonačelnik Malog Mista obratio građaninu što je palio ferale………
  Jema li u svemu ovome makar jedan virnik, jema li čovika, svitlosti ………
  Straj me da nima…..
  Svi znadu ISTINU, busaju se u prsa junačka, mrze, vriđaju, a od vire i svitlosti od dna do vrha ni mrve………..
  Virujem da su oni ća se ne mišaju u ova šporka posla, makar i ne bili kršteni, puno miliji Bogu, ako žive po njegovim zapovistima, svojom vojom, ne od straja…..
  Stid me ća sam tu di sam, al u ovim komentarima samo isijava rugobnost, a nadmeću se za istinu
  Smišno i žalosno u isti čas

  • Dobra veĆer, udrobio si dalamatinštinu, a ne nikako dalmatinski. Ne ide ti to, nikako. Uzgred, Vaša svitlost je lik iz VELOG mista. Ima vremena, naučićeš.

   • Kako prvo LUMENU, nemaju svi u Dalmaciji meko Č , prva moja nona koja se rodila u Šibeniku.
    Malo misto mi je , gotovo kao i Velo ostalo kao kultna serija po pisanju velikog Smoje, davno sam ih gledao i rado bi ponovo.
    Možda meni, po tebi, ne ide do kraja dalmatinština, ali sve ove otrovne riječi i rečenice , od kojih ni jedna, kao ni tvoja NE pozivaju na pomirenje
    nego na kontru i zlo, potaknu u meni događaje iz tih predivnih serija, iskre iz mog djetinjstva, a ti im se, ako ti je lakše, možeš rugat.
    Nagni taj bocun, ispij ga do dna, možda ti se nešto i izbistri, pozove te miru , tebe i tebi slične.
    Razlika među vama je samo u intezitetu mržnje.
    Daleko ste vi od vjerovanja u Svevišnjeg.
    Lično vjerujem u Njega, svi i sve po ovoj nesretnoj Zemlji je pod velikom sumnjom kada je bilo koje dobro u pitanju………..

 6. “…Samo sam stavio ruku na usta plaćenoj babetini.”
  Ova Dedeićeva izjava je njegova autoprojekcija. Podsvjesno je na sebe mislio.

  • Trebao je raspalit po nosu da pođe krvavog nosa doma pud Bijele ,da broji pare što je dobila od popova Srpske “crkve” da pljune Mihaila ali se vještica malo preškartala,nije sve prošlo kako je mislila da će proći.

 7. “…Samo sam stavio ruku na usta plaćenoj babetini.” Ovim
  riječima je pokušao da udaranje starice opravda
  ovaj što sebe hoće da predstavi Božjim pastirom.
  A kad je predsjednika Regana na nekom javnom obraćanju
  jedan građanin iz mase pljunuo u lice, on je mirno
  izvadio maramicu iz džepa, obrisao lice i sa smiješkom
  kazao: “I ovo je doprinos američkoj demokratiji”.
  “Oprosti mu Bože, ne zna šta čini”.

  • Pa on je samo pohvalio “ženu”. Ako se muškarcu kaže muškarčina, kada hoćete da ga pohvalite,onda se ženi kaže ženetina, a babi se kaže babetina.
   A toga što je pljunuo Regana (mislim da nije Regana nego Buša mlađega, ali nije važno) kasnije su “odgurnuli” i “udarali” oni što su zaduženi za to u ime države, da taj ubuduće može jesti samo na slamčicu. Priča se da je zaboravio da pljuje i kad popravlja zube (jer ih nema više).
   Ne bulazni, kumim te Bogom. Đe to ima da mitroplita crkve koja nosi ime države, na ovakav način i organizovano šikanira strana crkva.

 8. Vidi se da je taj s…. siso na zalost u sredinu gdje ne pripadaju.Beograd preko izaslanika stalno ne da mira u CG . Ako je SPC prava zasto jednostavno ne prikazu imovinu koju imaju nemogu jer do nebi pokazalo pravu vjeru nego nacijonalizam osvjestavanje svakakvog naoruzanja i u zadnje vrijeme veliki biznis u turizmu sto se lako moze provjerit da su dosta mjestana preko noci ostali bez svoje djedovine u Budvi i okolini koja je preko noci postala vlasnistvo SPC.

 9. Sasvim očekivano. Ako su mogli popet onu limenu skalameriju na Rumiju, na silu, na čelu sa popom Cmiljićem, sagraditi crkvu na Svetom Stefanu, dobijati političke instrukcije od Amfilohija na sastanku sa liderima srpskijeh stanaka, a što ne bi mogli i napadati mitropolita CPC?
  Nezabilježeno na svijetu – mitropolit crkve koja nosi ime nezavisne države u kojoj stanuje, biva šikaniran od crkva druge države, tj. inostrane crkve.

 10. Pokazali supravo lice u SPC, zaboravili su ono “ljubi bliznjega svoga” i brat je mio koje vjere bio. Srbi kad su se posvadjali sa svim narodima oko sebe poceli su napade i na bracu Crnogorce. To je njihovo pravo lice a stalno slusamo kako su ugrozeni od svih.

  • Čuste li onu Srbijanku naturalizovanu ili samo gošću Grblja, Bigove odakle li s njima je prosustvovala u sali okruglom stolu, kako je kolo vodila da se obezbede mikrofoni inače ona je u nekom savetu bila i drugovala sa Đukanovićem vašim , kako je zborila, ali je kaže ovo je sramota da se udara na integritet srpskog naroda u Crnoj Gori. Može li tako ko od naših u Vučićevoj vlasti i Dačićevim skupovima u Srbiji. To samo ovđe može. Gospođa je takođe imala nastup veoma primećen!

 11. Nažalost smo doživjeli da se Srbi i Crnogorci u Kotoru svađaju. Moglo je doći i do teškog obračuna. Nažalost, a kako to mogu činjeti kao da su krvni neprijatelji jedni drugima. U Kotoru se ovo ne pamti u zadnjih stotinjak godina. Što sad naprijed. Ova mržnja je nevjerovatna. Ja sam kotroranin i nikad nisam nikoga ovako mrzio da bih mu takve uvrede na javnom mjestu izgovorio. To bi bila neoprostiva uvreda koja se pamti do kraja života. Gdje mi idemo, jeli nam treba i ovdje jedna Srebrenica. jeli neko misli da je to neko riješenje. Ja ovaj narod ne poznajem, ne shavtam i nije moj.

 12. Ponavljaju se devedesete godine prošlog vijeka.Crna Gora je okupirana.Dio pravoslavnog stanovništva uputio je svijetu poruku kakvi su hrišćani i kako slijede Isusovo učenje.Grupacija koja nemože da se pomiri sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država rade sve da je destabilizuju.Sveštenstvo SPC-ve svjesno da će morat vratit nepokretnosti koje su uzurpirali preduzimaju sve da spriječe utemeljenje državotvorne CPC-ve i da ponište volju naroda izkazanu na majskom referendumu.

  • U pravu ste! Ali,na žalost, niste na pravom mjestu i pravim-odgovornim”personama” odgovornim za ova divljanja-saopštili što mislite/kao njihovi osobeni kooperanti?) o njima-onima koji su vas doveli kroz svoje “biračke spiskove-nafake” do vlasti od planina pa do mora u tzv.Skupštinu Domovine-senca države?! Njima to saopštite! Jer onu i su krvci/a vi kooperanti-sukrivci?/-za sva dešavanja okolo naokolo nečesovije “zakona”? Ja bi reka “picollo memorandum”-u funkciji “napretka”-naše mile i lipe domovine-u čijoj vlasti-sa guštom-sjedite godina? Zarad čega i koga? Jel zarad ovog što nam “tuti cvaniti”-parićavate evo više od “četvrt vijeka na pravoj strani vaše/njihove sramotne istorije”-“etiketirane “glasačoj tastaturi-tipkama””naših naroda i narodnosti-od planina pa do mora ispod TIvari- Novoga-via Orjena -Rumije i Lovćena-drito u Cattaro?
   I na ultimo-puštite vi čije je što?! Za to ćemo-jednoga dana(kontam pobrzo?)-imati sudove-pravo i pravdu?Pa dako se konačno pritvrdi čije je što i oklen je kome sve što se vidi i nevidi-smrdi oliti ne smrdi?! A -prije toga-da nam kažete odakle vama”tuti cvantima”-ova “minorno minorna” imovina-stečena “vozeći se staza-na pravoj strani istorije”? Evo više od četvrt vijeka..? To narod traži-a ne “papicu šupljom ožicom oliti pirunom-i “zakone” šuplje poput piruna”? Koje ugavnom zamjenjuju “oltare”-od/do jedne ure…? Zato bi bio ljucki red,da ste mencovali one koji su začeli ABlejanje u Cattaru na “srpsku novu godinu”-13/14 januara 1989-kada je oburdana”PROSRPSKA VLAST”-u Kotoru-od bande “DANAŠNJIIH TOST CRNOGORACA”!

 13. Bravo za komentar Sinise i “redovnog citaoca”. A sto se Boke tice,otpadnici nikad nisu dobrodosli,pa ni danas. Pozdrav iz Risna – starosjedioc “samo” 400 godina…

 14. Poštovani g.Mandiću,

  Mi koji smo bili prisutni,vjernici pravoslavne vjeroispovjesti nismo “vjernici pripadnika Spc” kako naslov Vašeg teksta kaže već kanonske Mitropolije crnogorsko-primorske.
  Većina nas prisutnih već generacijama živi u Kotoru.
  Preci većine su i u mnogo težim vremenima od današnjih sačuvali svoju vjeru.
  Mi kao Kotorani vrlo dobro smo naučili lekciju od naših starih da prepoznamo razliku izmedju crkve i sekte.
  Današnji pokušaj organizatora da se jasnom namjerom većinski vjerujući narod ostavi ispred vrata skupštinske sale je prozret.
  Nije to bila Javna rasprava o nekakvoj zemljišnoj parceli u Kotoru gdje će doći par ljudi.U pitanju je Nacrt zakona kojim se pokušava legalizovati otimačina vjerskih hramova i imovine.
  Zar za jednu tako važnu stvar organizator nije bio kadar obezbijediti veći prostor?
  Naravno da jeste ali nije imao namjeru.
  Namjera je bila da se na “mala vrata” progura nacrt zakona bez prava učešća vjernika.
  Složićete se da je u pitanju JAVNA RASPRAVA,sam naziv obavezuje organizatora da obezbijedi adekvatan prostor.
  Organizator se vodio principom da su u pitanju “miroljubivi” Bokelji pa da će nam bez problema “zatvoriti vrata u nos” a mi ćemo se pokupiti da ćakulamo u Dojmija.
  Ovaj put se prevario a mislim i ubuduće.
  Što se tiče izjava g.Steva Vučinića,parafraziram,”o pokušaju 100 srpskih ekstremista da se obračunaju sa njihovim obezbjedjenjem”,mislim da ga video zapis demantuje.
  Pored onog broja policajaca to je bilo nemoguće.
  Bilo je povika,slažem se u trenutku i neprimjerenih.
  Ali,da li je primjereno da neko ko sebe predstavlja “crkvenim velikodostojnikom” nasrće na stariju ženu na ulici?
  Ne vidim niti jedan razlog za propuštanje u salu velikog broja kotorskih odbornika?Zbog čega su ti ljudi bez obzira na poziciju ili opoziciju imali prednost u odnosu na nas vjernike?
  U svojstvu koje funkcije je bio prisutan Načelnik komunalne policije?
  Zašto je bio potreban onoliki broj policajaca u civilu u skupštinskoj sali?
  Zašto je bilo potrebno prisustvo pripadnika Boka Guard pored policije?
  Ja sam stojao na dnu skala palate Bizanti i nisam primijetio niti jedan incident.
  Pored nas članova Crkvene opštine Kotor su bez ikakvih problema prolazili predstavnici Vlade,katoličke crkve,novinari,odbornici….tu nikavih incidenata nije bilo.
  Prisustvo raspravi nije bilo samo zabranjeno predstavnicima tzv.CPC već i velikom broju vjernika od strane policije.
  Ne vidim niti jedan razlog da “preče” pravo prisustva imaju gradjani Dedejić,Vučinić,Rajković od ostalog naroda?
  Nadam se da će organizator stvoriti uslove za Javnu raspravu u adekvatnom prostoru.
  Do tada Bokelji su zadali težak zadatak Podgoričanima.

  Srdačan pozdrav

  • Gospodin Kovacevic mi je bio u sjecanju kao gospodsven i kulturan Kotoranin. Nakon ovog sapostenja neznam sto da mislim.
   On je u pravu da ih Skala radio nje tacno predstavila u njihovom tekstu. Tacno bi bilo da se radi o pripadnicima Srpske pravoslavne Crkve osnovane 1920 te godine sa sjedistem u Beogradu.
   On izmislja neke lekcije nasih starih o sektama, jer ih u proslosti u Crnoj Gori, na Primorju, a ni u Kotoru sekti nijesmo imali. Zadnjih godina naravno da ima pripadnika nekakvih crnih ruza ili slicnih koje sa hriscanstvom nikakve veze nemaju. Ovaj razdor medju pravoslavnim vjernicima, bi g. Kovacevic trebao da vidi kao sto jeste, a to je cisto kadrovsko pitanje i pitanje imena Crkve. Vecina pravoslavnih vjernika odbija da ratni huskaci iz devedesetih budu njihovi duhovni vodje. To je fakat. To sto je ova manjina laka za mobilizaciju i spremna da gradjanski mir u Kotoru stavi na kocku je druga stvar i vec vidjeno u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. Ako su pametni neka vide rezultate koje su ostvarili tamo. Ako su zadovoljni njima, neka krenu ponovo u novi poraz.
   Zacudjujuce je da, inace civilizovani g. Kovacevic podrzava ovaj nacin izrazavanja misljenja njegovih istomisljenika kojima kultura i tolerancija ocigledno nije jaca strana. Sazaljeva “stariju zenu” koja pljuje sijedu bradu crkvenog velikodostojnika CPC Mihaila. Kako je aktivan clan crkvene opstine SPC, neka objasni i vaspita pomenutu stariju zenu da se to ne radi. Mitropolit je izdrzao sto nijedan od nas ne bi, i njegova neoprikladna reakcija na pljuvanje je pokazala da je i on samo covjek i gresnik. Samo Isus bi u toj situaciji mogao da uradi drugacije i okrene drugi obraz. Mi ljudi smo nesavrsena bozja bica.
   G. Kovacevic kaze” Nijesam vidio nijedan incident”???
   Pa cijela situacija je bila incident gospodine Kovacevicu i recite slobodno, od nas SPC pod komandom popa Moma uspjesno izvedena. Koliko je komandant bio zadovoljan pokazuju snimci iz palate BIzanti.
   Na kraju saopstenja g. Kovacevica vrhunac licemjernost na kojoj mu cak Amfilohije i Momo mogu pozavidjet, “Prisustvo raspravi nije bilo samo zabranjeno predstavnicima tzv. CPC vec i velikom broju vjernika od strane policije”. Crnogorska policija je sprijecila predstavnike CPC da ucestvuju u raspravi????
   Ocete da nam sugerisete da ne vjerujemo svojim ocima, nego Vasem saopstenju? G. Kovacevicu ovim nepovratno ruinirate ugled koji ste imali medju Kotoranima.

   • Postovani “Grbljaninu”,

    Ja sam se predstavio imenom i prezimenom.
    Vise sam nego siguran da znate razloge zasto niste uradili isto.
    Preporucujem da se prvo “usaglasite” sa rodjacima i brastvenicima po nacionalnom,vjerskom i crkvenom pitanju.
    Niste neki inspirativan sagovornik ali prihvatam Vasu zelju za polemikom.

    Srdacan pozdrav “Grbljaninu”.

    • G. Kovacevicu,
     previdio sam Vase ime i sa saopstenjem Crkvene opstine SPC Kotor sam povezao drugu osobu sa istim prezimenom. Da sam primijetio taj moj propust, par jacih rijeci nebih ostavio u mojem reagovanju iz odredjenih, mislim Vama poznatih razloga. Kad se izuzmu tih par rijeci zbog koji mi je zao i koje su rezultat zajednicke nam dinarske emotivnosti, sustina reagovanja ostaje takva kako sam je napisao i Vama i onom drugom na koga sam prvobitno mislio.
     Sto se tice polemike, nijesam je trazio ni zeljeo sa onim za koga sam mislio da stoji iz saopstenja, a pogotovo ne sa Vama jer smo se davno mozda skoro prije 10 godina slozili da se na ove teme ne mozemo slozit.
     Da nemam ama bas nikakav problem svoje misljenje reci javno, znate i Vi izvanredno dobro. U zelji smirivanja nikom potrebnih medjupravoslavnih tenzija pozdravlja Vas takodje srdacno
     Vas Grbljanin Nenad Popovic

 15. Bokelji su svakog gosta lijepo docekali, makar se sa njim ne slagali. Ali rollingstonsi su iskljucivi. Balvan revolucija….

  Zalosno

 16. Ovo nisu napravili Bokelji.
  Nego rollingstonsi koji su okupirali Boku i Kotor. Boka je uvjek bila mjesto gdje se mirno i tolerantno zivjelo, ali dolaskom ratnohuskackih popova koji bi sa kalasnjikovima drzali liturgije (ups, neki od njih jesu i jos se ponose sa time) sada da se ovdje obracunavaju.
  E Boko, Boko, dokle si dosla.

 17. Redakcijo,Miraš nije mitropolit,ta crkva nije priznata ni kod Crnogoraca ni u pravoslavnom svijetu.Džabe Vam naklonost prema Mirašu.

 18. i ja sam isto tako, svjesno i smisljeno, za malo izazvala incident u aprilu mjesecu na istom mjestu u istoj sali. 😀

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]