Mjere koje važe za praznike: Za vikend zabranjen međugradski saobraćaj, ukinut policijski čas

0

Kako je prethodnih dana bilo nedoumica oko mjera koje su donijete u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, nastalih nakon različitih interpretacija i mijenjanja nekih od njih još jednom objavljujemo koje su mjere na snazi za vrijeme praznika.

Najviše zabuna je bilo oko zabrane međugradskog saobraćaja. Međugradski prevoz zabranjen je vikendom – od petka u 22 sata do ponedjeljka u 5 sati, a građani tokom praznika mogu napištati svoje domove i nakon 22 sata.

To znači da je izlazak iz objekta stanovanja i nakon 22 sata dozvoljen tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Naredbom Ministarstva zdravlja ranije je predviđeno je da se ukida policijski čas, koji počinje od 22 sata do 5 sati narednog dana, od 22 sata 31. decembra do 5 sati 2. januara 2021, i od 22 sata 5. januara do 5 sati 7. januara.

Međutim, međugradski saobraćaj zabranjen je u dane vikenda, odnosno od petka 1. januara u 22 sata do ponedjeljka, 4. januara u pet sati.

Iz Uprave policije juče se najavili da će pojačati saobraćajne kontrole u dane vikenda.

Spisak svih mjera možete pročutati OVDJE.

Iz Ministarsrva zdravlja danas su zamolili građane da predstojeće praznike proslave u krugu uže porodice, izbjegavaju masovna okupljanja i aktivnosti koje mogu ugroziti zdravlje.

“Vjerujemo da nam 2021. donosi dugo očekivanu normalizaciju života, ali još uvijek moramo biti disciplinovani i posvećeni poštovanju mjera – držimo distancu, pravilno nosimo masku i vodimo računa o higijeni ruku. Budimo opet jedan veliki i jaki tim koji će iz borbe sa koronavirusom izaći kao pobjednik. Želimo vam srećne predstojeće praznike i dobro zdravlje! #DistancaRukeMaska”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].