Mjere NKT-a se najviše krše u Podgorici, Ulcinju, Budvi, Herceg Novom…

0
Svetlana Šljivančanin
Turistička inspekcija, zbog nepoštovanja novih mjera NKT-a, izdala je 141 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 153.250 eura i podnijela 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kazala je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

 

Ona navodi da su se mjere najviše kršile u Podgorici, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom. Na sjeveru mjere su se najviše kršile u Beranama i Bijelom polju, kazala je Šljivančanin gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kaže i da je po visini izrečenih kazni Podgorica na prvom mjestu.

„Tu smo izdali 62 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 75.700 eura i podnijeli 11 zajhtjeva za pokretanje prekršajnog postupka“, navela je Šljivančanin.

Ona je saopštila i da su građani podnijeli 191 žalbu zbog nepoštovanja mjera.

Kada je riječ o podnošenju prekršajnih mjera, ona ističe da se ti zahtjevi uglavnom odnose na subjekte koji u više navrata nijesu ispoštovali preporuke inspektora.

„Sada je toliko ozbiljna situacija da nema mjesta preventivnom djelovanju“, poručila je Šljivančanin.

„Ja bih molila ugostitelje, da shvate ozbiljno situaciju i da nam pomognu da i mi ne izričemo kazne i ne zatvaramo objete“, poručila je Šljivančanin.

Šljivančanin podsjeća da turistička inspekcija kontroliše oblast ugostiteljstva i poštovanje mjera NKT-a u tom sektoru. Aktivnosti su, kako dodaje, pojačane i rade sa kolegama iz komunalne i uprave policije.

„Svi smo angažovani u cilju kontrole poštovanja mjera NKT-a“, navela je Šljivančanin.

Ona kaže i da nijesu zadovoljni poštovanjem mjera, o čemu svjedoči i veliki broj zaraženih.

Dodaje da je na terenu 18 turističkih inspektora u cijeloj Crnoj Gori.

“Uglavnom nailazimo na osoblje u kuhinjama koje ne nosi maske, po meni maske u kuhinji bi trebalo da se nose bez obzira na virus. Veliki broj nepravilnosti se odnosi na nedržanje distance u objektima i na terasama i taj dio najviše i kontrološemo“, navela je Šljivančanin.

Pojašnjava da ako gost krši distancu, znači da je ugostitelj to dozvolio, pa kažnjavaju i ugostitelja i gosta.

„Tako da skoro uvijek se sankcioniše ugostitelj“, zaključila je Šljivančanina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]