Mjesecima niko ne mari za rupu na sred kotorskog kružnog toka

9
prijetnja vozačima

Zorica

audio: Zorica Božović

Pravilno izrezan kvadrat na kružnom toku u Kotoru, potom nasut pijeskom stoji mjesecima kao opasnost, posebno za bicikliste i motoriste.

Kružni tok je, podsjetićemo, saniran prije manje od godinu.

Kako je urađeno presvlačenje asfaltom, najbolje se vidi na licu mjesta.

Pojavila su se oštećenja i ispupčenja na pojedinim djelovima.

To znači da sanacija nije bila uspješna i da nije urađena stručno.

Novac je potrošen.

Sigurno je da nije radilo o maloj sumi.

Ko je za ovo kriv?

Na to pitanje nema odgovora. a ni želje da se rupa makar privremeno zakrpi.

Ugroženi su učešnici u saobraćaju, a to znači i vlast u čijoj je, makar dijelom obavezi da rješava ovakve probleme.

Samo da se ne čaka udes, pa onda da se krene u popravke.

Tada bi sve bilo kasno.

Skala radio je pozvao Direkciju za saobraćaj, Zorica Božović, inžinjerka u Direkciji nam je odgovorla da Direkcija nije upoznata sa ovim problemom.

Ona je obajsnila da preduzeće Crngoraput koje je u Kotoru, ima zadatak da svakodnevno prati stanje na putevima i da obilježava nedostatke.

Međutim, kako je ova raskrsnica u samom gradu, onda je ona i dio nadležnosti lokalne uprave.

Prošle godine, podsjeća Božović, ovu raskrsnicu je sanirala loklana uprava i presvučena je asfaltom.

Za ovu rupu, odnosno udubljenje koje predstavlja rizik u saobračaju, Božovićeva je tek danas čula od nas i, kako je kazala, dok ne provjeri da li su ovo oštećenje registrovali u Crnagoraputu, ne može ništa reći.

Ne zna se koja je vrsta oštećenja, koliko je opasno i što je uzrok tome, kala je Božovićeva i dodala da će našu informaciju odmah provjeriti i pozvati i ostale nadležne.

9 KOMENTARI

 1. Treba moji sugradjani imat na umu da je više takvijeh rupa a nema se kad od stotine kružnih tokova u grad Kotor i preko 7.000 semafora i nadvožnjaka, hodnika i podhodnika i uspinjaču za Lovćen treba podmazat i zato nijesu stigli jer ima prioriteta a ova buža nije prioritet i zato se nećemo šekirat biće za koju godinu pokrpljena Bogu fala i Svetomu Vasiliju nazdravlje !!!

 2. Sreca nasa pa nemamo nego samo jednu ulicu kroz Kotor jer CG put ne moze stici da odrzava sve ovo. Ne daj boze da imamo vise puteva. Ko bi to sve stigao popravit kad ne mozemo jednu rupu u sred grada?

  • ..prvog “slova”-provaj nećeš se pokajati-bićeš tajo i đeko u oriđinalu drašesni Ladrolažo-DrPiSve-to..ajd oladi jezičinu!

 3. “…Za ovu rupu, odnosno udubljenje koje predstavlja rizik u saobračaju, Božovićeva je tek danas čula od nas i, kako je kazala, dok ne provjeri da li su ovo oštećenje registrovali u Crnagoraputu, ne može ništa reći.”

  Đe stanuje ova uvažena dama, Božović? Jal’ na Čevo, jal’ u Markovinu? Pa ne prelazi dva mjeseca preko Škaljarske raskrsnice. A najmanje su i amortizeri na njenim kolima “platili” stotine puta zbog ove rupe “za koju ona nije znala”. Eto, zahvaljujući SKALI, saznaše i na Novom Zelandu.

   • **Buba, teško Boki i Kotoru sa podgoričkom okupacijom. Za vrijeme KuK okupacije bar su putevi bili besprekorno održavani. “Stradior” je bilo državno zanimanje, koji je svakodnevno na svojoj deonici puta otklanjao nedostatke, ili ono što nije bilo u negovoj moći, izvještavao je višu komandu.

 4. Da vidite, već sjutra će opasna rupa piti asfaltirana. U “besudnoj zemlji” policija, koja svakodnevno tuda lomi kola po stotinu puta, ni u crtannom filmu neće intervenisati. Prepiru se s Komunalnom policijom oko preklapanja nadležnosti. Posvećeni su isključivo zaštiti Njegovog lika i djela. Sve ostalo je nebitno. A Kom.policija snom mrtvijem spava. Ophrvala ih deboleca na ovo žaropečine.

 5. Reklo bi se nije to ništa jedna rupa manje više. Strašno je opasno dobro sam prošo na motor neki dan . Ćio sam pitat što čini policija i upadaju li oni sa autom kad idu u stanicu?

  • …Vaši preci nisu imali problema sa rupama-ali nihovi potomci(vi…) imaju problema-u glavama im se potkrala “konstruktivna greška”-rupa…rupica prijerodna škrapica..”?! Koju vam nemere izliječi ni austrijanska Štranbatica-maćeha pokonje “Crna Gora put”..koja održava-na lopatu i grebulje viadžadu Bar- Boljari i nazad pod Vo-luicu…pa “zabolizeći” Kotor ,do u na Prevlaku(brez Prevlake) i rt Kobilu…?? Mama mia cvanti asini i bovi-tuti cvanti…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]