Mještani Glavata sanirali staru pontu i sad čekaju njeno rušenje

6
sanirana ponta sada smeta

Mještani Glavata sami uređuju plažu decenijama unazad.

Zbog toga je ona čista i pristupačna svima koji, u ovoj oazi mira i ljepote potraže spas od nesnosnih vrućina.

Mještani su uložili napor i sanirali pontu koja je bila oštećena.

Uradili su to o svom trošku, na zadovoljstvo turista, ali i mještana, koji su poznati po akcijama kada je u pitanju uređenje njihovog prostora.

Nakon svega, uslijedili su problemi.

Inspekcijska služba Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore je, vjerovatno po nečijoj prijavi zatražila uklanjanje ponte.

Mještani su se okupili i bili jasni da to neće dozvoliti jer se radi o sanaciji, a ne izgradnji nove ponte.

ovako je ponta izgledala prije sanacije

Jedan od mještana, koji nije želio da mu se pominje ime, kazao je Skala radiju da večeras u kasnim satima očekuje dolazak inspektora, bagera, komunalaca, policije i svih koji prate ovakve situacije.

Mještani su odlučni da spriječe legalno sagrađenu pontu njihovih prađedova, koju su samo sanirali da ne bi predstavljali ruglo i bila rizik posebno za najmlađe.

Kazali su nam da poštuju inspekciju i institucije sistema naše države, ali da inspektori moraju da se upoznaju sa činjeničnim stanjem i da se uvidom u dokumentaciju uvjere da su mještani u pravu.

Skala radio je pozvao Upravu za inspekcijske poslove.

Ljubazan glas nas je uputio na Službu za odnose sa  javnošću.

Potrebno je da se pisanim putem obratimo i da zatražimo informacije vezane za ovaj problem.

To ćemo uraditi narednih dana.

ponta se vidi na staroj fotografafiji
ponta se vidi na austrijskoj karti

6 KOMENTARI

    • A i preci su mu gledali more sa visine..pa je tu malo oštećen ovaj sa visine-škaljarske vukojebine-podalje od plavog mora-na domah pašnjaka-podno Vrmca-đe su mu preci plovli i čuvali ga za budućnost…e bo?

    • ..šljegli pastore-niz Zvjeronjak a mare-pa snimaju rante filmove-iz prošlosti svojih predaka-POZNATIH RATNIKA NOSIOCA “BORAČKIH PENZIJA-30%”ZARAĐENIH ZA DOBRU MARENDU-NJIHOVIM SVJEDOCIMA..?

  1. Neka dodju na Ljutu pa sruše nelegalno izgradjene ponte a posebna priča je infrasrtruktura na tim pontama: pergole,kuzine, šporeti,frizideri i slično. Mjestane Glavata treba pohvalit jer su napravili pontu za sve a probajte se na Ljutu okupat, ne moze se od Karića, Danaca, Rusa i “naših” tajkuna. Neka se srame sve inspekcije i institucije i opštinske i drzavne…

    • Bravo ovo je sve tacno na Ljutu su napravili trpezarije, kupatila, tinele na ponte sramota i bruka za opstinu i gradsku vlast! Jedno predivno mjesto koje je devastirano, Podjite na Ljutu i na broj 316 nek gradjevinska inspekcija vidi da je napravljen BOKSERSKI RING kao ograda na stari kameni zid bruka sto niko ne reaguje. Apelujem na Skala radio da intervenisu iz inspekcije i podju i vide sto je uradjeno !!! Molim vas !!!

  2. E ŽALOSTI BOŽIJE-KAKVA BJEŠE KUĆA I OKUĆNICA ĐURA LATKOVIĆA IZ GORNJEGA GRBLJA-Šišića I MARIKE GRKINJE..EKONOMSKOG EMIGRANTA U CARIGRAD U XIX VIJEKU-KOJI SA FAMALEJOM OPLMENIO JEDAN OD NAJLJEPŠIH DJELOVA PRČANJA! NA ŽALOST-STIGLI ..”klizajući se na dnevnice” DRŽAVNI-( ne lokalni pulicioti-komunalci u VD STANJU?) INSPEKTORI NAŠEG MORA I NAŠEGA RIBLJEGA FONDA-KOJI SU NA UDARU MINERA-SPECIJALACA IZ “CENTRA ZAOBUKU” KONAVALA I DUBROVNIKA I DILJEM NAŠE BIVŠE DOMOVINE SFRRJ-od prvog oktobra-(jopet jebeni oktobar?).1991 do decembra 15.1995 godine-OLITI DEJTONA… E BO?!! Što ti je sudbina-ukleta..u Glavate u Grbalj-vatra gori evo punanije 44 ljeta-godine-a na Glavati-dio Prčanja-gori i pljušte prijave državne kontrole-skijaši na vodi i dnevnicama ovo do kraja ljeta? Sve u ritmu-i uzancama jevropskije komunalca..? Urazumi se Jevropo-jer kad ti mi pristignemo-neće vam pod samare puhati-niti vas grijati jevropsko cunce-no naše koji gori-sagorijeva u potnjije trdest ljeta..godina?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]