Mladen Lučić: Apel građanima da ne podižu rešetke na ispustima za oticanje vode u buične kanale

1
Mladen Lučić

Mladen Lučić

U vrijeme kiša, dugogodišnji problem u Kotoru su bujični kanali koji su najčešće zapušeni i nikada dovoljno očišćeni.

Otpalo lišće u ove jesenje dane se skuplja u većim količinama, pa ako se tome doda i ostali otpad, vrlo brzo se napune šahte, tako da je onemogućeno oticanje atmosferskih voda.

Ove godine se pristupilo detaljnijem preventivnom čišćenju kanala, posebno kanala Zvjerinjak u Škaljarima, koji je najveći potok u ovom dijelu kotorske opštine, kazao je za Skala radio Mladen Lučić, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

“Mijenjaju se rešetke na ispustima, ali ostaje stalni problem smeća, koje nesavjesni građani uporno bacaju u kanale koji služe da saskupljaju bujične vode. Stoga dolazi do začepljenja i na mnogim mjestima do poplava, jer pojedinci uobičavaju da podignu rešetke da bi brže oticala voda. Tako se stvara nanos koji onemogućava oticanje vode”, objašnjava Lučić.

Koliko god da komunalci čiste, ukoliko se građani ponašaju na ovakav način, biće problema i bujični kanali neće funkcionisati kako treba.

Stoga, Lučić apeluje da se građani maksimalno odgoviorno odnose prema bujičnim kanalima i odlaganju otpada i da to rade na zakonom propisan način i u terminima određenim za odlaganje smeća.

ovako izgleda bujični kanal Zvjerinjak kad naiđe velika voda

1 KOMENTAR

  1. Stoka smo.
    Sa balkona i iz auta lete saketi puni smeta. To je naša kultura u gradu Kotoru. Nijesmo nego zadnje selo. I ne treba čistit neka poplavimo i udavimo se u spostvena g.. na.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].