Mladen Lučić: Lovanja je prava ekološka bomba

5
Mladen Lučić

Mladen Lučić

Problem odlaganja i paljenja otpada na Lovanji, u blizini magistralnog puta Kotor-Tivat, prema aerodromu nije od juče i prava je ekološka bomba, kazao je za Skala radio Mladen Lučić, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

On u potpunosti razumije inicijativu građana i potrebu da se što prije riješi problem Lovanje, odakle se širi neprijatni miris koji dominira ovim prostorom.

Česti su i požari čije je širenje i katastrofa spriječena ovog ljeta na visokim temperaturama, podsjetio je Lučić.

“Požare u 90% slučajeva izazivaju mještani tog naselja, uglavnom romske populacije, koji ovdje žive u izuzetno lošim uslovima. Oni se bave preprodajom sekundarnih sirovina, konkretno bakra i gvožđa i za par kilograma željeza, žice i ostalog pale sve što je zapaljivo, a najviše gume. Vatra se brzo rasplamsa i bukne požar, a ukoliko su jači vjetrovi, kakvi su inače na ovom brisanom prsotoru, vatru je izuetno teško kontrolisati”, naveo je on.

Lučić je podsjetio na blizinu aerodroma i kritičnu situaciju kada su zbog požara na Lovanji čak bili ugroženi letovi.

Lučić potencira potrebu da opštine Kotor i Tivat što prije moraju riješiti dugogodišni problem odlaganja smeća koji se sada odvozi na deponiju Možura u Baru.

To stvara izuzetne troškove i dodatno ruinira i onako stara i dotrajala vozila komunalnog preduzeća.

“Najodgovorniji  iz ovog preduzeća su se obraćali Odjeljenju bezbijednosti u Kotoru i Tivtu, čiji su pripadnici reagovali, priprijetili stanovnicima koji tamo pale i žive u neuslovnom naselju u kome zbog loših higijenskih uslova prijete i zarazne bolesti. Međutim, ovo nije rješenje i nadležni organi treba da za sva vremena regulišu pitanje deponije koja je zvanično zatvorena”, poručio je Lučić.

5 KOMENTARI

    • Koko , to je dobra vijest. Dobrodošao je u Risan pod uslovom da ga Risan zanima. Ja dolazim iz komunalno vrhunski uređenog grada ( Opatija ) i mogao bih lokalnima komunalcima puno pomoći da ponovim ako ih Risan zanima. Čuo sam za nekog Mrdaka koji je u Risnu izuzetno omražen valjda je to taj bivši direktor. Evo ti u prilogu jedna slika dobro odrađenog komunalnog posla u turističkom mjestu … Koliko sam informisan u opštinskoj kasi je oko 5 miliona eura a od toga više od milion su risanske pare ( komunalije , boravišne takse , doprinosi za starine , najam kupališta itd. itd. ) … Pitam se : ŠTA SE ČEKA ? http://www.hotelroomsearch.net/im/hotels/hr/opatija-centar-17.jpg

  1. Svake predsezone, u starome gradu, desava se ista stvar. Trovanje macaka medju kojima ima dosta kucnih ljubimaca. Strasno, kakav covjek moras biti, da to ucinis. Uzas i sramota. Zasto se to radi i po cijem nalogu?To je naravno apsolutno krivicno djelo, samo sto kod nas, to ne funkcionise. Mnogi turisti koji posjecuju Kotor, znaju da su macke atrakcija skoro svakog primorskog grada. Cak sto vise, sa odusevljenjem se slikaju sa njima, i Kotor je vec prepoznat po tome.
    Ali, sto da radimo, ovim ubicama i nesojima od takvih neljudi…
    Ovo su krupne stvari, bio bi red , da neko iz vlasti postavi pitanje, na narednoj skupstini o ovome slucaju!

    • Ja sam primjetio da je direktiva došla “odozgo” jer kada su mi otrovali mačka isti problem je bio po cijeloj Crnoj Gori. Obzirom da to rade u martu kada je mačka nemoguće zadržati u dvorištu MNOGO udomljenih mačaka nastrada od ovih monstruma. Koliko samo ljudi i djece ugrizu za srce tim podlim aktom? Mislio sam ih goniti krivično sudski ali moji advokati su mi rekli da nema šanse da bandi to nedjelo dokažemo. Tako sam odlučio da više nikada ne držim mačku u domaćinstvu jer i to malo zadovoljstvo je ljudima uskraćeno u ovoj bolesnoj sredini. Demagozi vode ovo društvo i pogrešno je nazivati ih mediokritetima. Mediokritet ipak ima neki nivo. Oni će Boku zasigurno uništiti sud sa ruševinama od kojih sud naravno živi , urbanisti sa ovom nakaznom gradnjom i naravno kotorsko javno komunalno preduzeće.

  2. Koliko “uhljeba” radi u komunalnom? Kada bi se “uhljebi” otpustili bilo bi dovoljno novca za nove kontejnere , vozni park i dovoljan broj terenskih radnika. U doba kada je Risan na nešto ličio bila su četiri zaposlena terenca a kontrolisao ih je lično predsjednik mjesne zajednice svakodnevno. Bila su i dva milicajca pa ako bi neko nepropisno parkirao i ometao život gradjana platio bi kaznu. A onda dodje ovaj Lučić i nastade haos i od parkinga i od zelenila a kontejneri za smeće su izvor smrada i zaraze bez poklopaca i havarisani. I još nešto da pitam. Znaš li ti Lučiću da je trovanje mačaka teško krivično djelo koje nosi godinu dana robije? Možeš li objasniti pomor mačaka u Risnu u martu ove godine? Stradao je i moj deset godina star mačak. Trovati mačke i to u vrijeme parenja kada je i zbrinute mačke nemoguće držati u dvorištu. Vidio sam da je pomor bio i u Podgorici i u Kolašinu u isto vrijeme pa pretpostavljam da vam je to naredjeno sa vrha. U ovom smradu od opštine čovjek ne može imati ni mačku sram neka vas bude.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala[email protected]