Mladen Lučić: Prioritet je čist Kotor, sa dosta zelenih površina

4
Mladen Lučić

Mladen Lučić

audio: Mladen Lučić

Turistička sezona, uz povećan broj gostiju u kotorskoj opštini, uzrok je mnogo većih količina otpada i veoma intenziviranog posla za Komunalno preduzeće Kotor, čiji su radnici i po nekoliko puta dnevno sa pojedinih mjesta skupljali i odvozili smeće.

To se pozitivno odrazilo na ukupnu sliku, jer u posljednje vrijeme nema previranja smeća iz prepunih kontejnera.

“Aktivnosti su bile brojne. Komunalno preduzeće pokriva prostor od Lastve Grbaljske do Veriga, sa seoskim područjem”, podsjetio je za Skala radio direktor Mladen Lučić, nastojeći da, kako je kazao, komunalci obave svoj posao na najbolji način.

Najveći problem je odvoženje smeća iz kotorske opštine na barsku deponiju Možura, što iziskuje velike troškove, uz podatak da odvoz tone smeća košta oko 35 eura.

Ako se uzme u obzir da se iz Kotora na ovu deponiju dislocira godišnje blizu 12.000 tona smeća, onda se neminovno mora nešto radikalno preduzeti na tom planu, smatra Lučić.

Osim pomenutih troškova, problem je i vrijeme koje u ovim danima dugih saobraćajnih kolona vozači kamiona Komunalnog preduzeća provedu odvozeći otpad u Bar.

Lučić je istakao i aktivnosti komunalaca oko ozelenjavanja i održavanja zelenih površina.

Ovih dana su aktivnosti usmjerene na košenje i uređenje školskih dvorišta i prilaza školama u susret početku nove školske godine.

On je posebno apostrofirao aktivnosti koje će ubuduće biti stalne a tiču se evidencije i napalete smeća korisnika usluga Komunalnog preduzeća, budući da je veliki broj, kako pravnih tako i fizičkih lica koja ne izmiruju svoje obaveze.

Lučić na ovom poslu očekuje punu saradnju, kako sa JP Morsko dobro, tako i sa resornim opštinskim sekretarijatima, smatrajući da ne treba produžavati ili izdavati dozvola bez potvrde Komunalnog preduzeća o izmirenom dugu.

On objašnjava da su Komunalna preduzeća, u smislu naplate svojih usluga hendikepirana, jer i Elektrodistribucija i vodovodna preduzeća i telekomunikacije imaju mogućnost isključenja neurednih sa svojih mreža.

Komunalna preduzeća nemaju tu mogućnost. Lučić apeluje na sve korisnike komunalnih usluga da uredno izmiruju svoje dugove, kako bi odvoženje smeća i održavanje zelenih površina bilo obavljeno na kvalitetan način i onako kako dolikuje gradu pod zaštitom UNESCO-a.

4 KOMENTARI

 1. EVO KIŠA PERE GRAD IDE NA RUKU NOVOM DIREKTORU !! BRAVO ZA MLADENA I NADAM SE DA ĆE PRVO ČISTIT OKO NJEGOVE KUĆE TJ ZLATNE NJIVE I TABAČINA KAO DA PRIORITET BUDE STARI GRAD I KONTAKT ZONA !!1 OZELENJAVANJE KONTEJNERSKOG MJESTA U TABAČINI !!! MLADENE SA SREĆOM RABOTA !!!

 2. e ko ce no Jole …pusti tu staru frailu i njegovog rodjaka sa Dedinja…nista bolji od njega nije
  evo ja sam poceo da placam smece redovno od kad tebe izabrase iako ne zivim u moj stan no kao Jole u tazbinu

 3. Čestitke na izboru gospodinu Mladenu
  Lučiću. Vrijeme je da na ovakvom mjestu bude izabrana osoba rođena u
  Kotoru, kojoj su poznati problemi i sa kojima se saživjela. Osoba koja
  zna probleme ali i predloge kako da ih riješi. Zato se, nadamo, i
  očekujemo od nadležnih da nađu način, kako od oko 14 000 stanova,
  njihovih korisnika, najefikasnije naplatiti ovaj vid usluga.Možda iz
  poreza na stanove, dijela boravišne takse, itd? Nadamo se da će se naći
  najbolji način .

 4. ….Mladene kućo-nije si od moje nauke..provaj SMANJIT -da bidnem skroman-,bar,110% radno neangažovanu snagu u tvoje “nove krpice-komunalije”-rezervat za UZGOJ kadrova-odanih partiji i vođama-..pa nam se javi sa informacijom-kratkom i sažetom..? Dako,onda ukabuliš-da to što ti fali eurića-popapili su “kadrovici”-pravilno raspoređeni po Javnim kućama-poduzećima-diljem naše opštine od Veriga do Veriga…ČEŠUĆI DECENIJAMA BELE BUBREGE..o trošku Demosa-senca cratis?
  Žuta dunja i kaveni rogači-čekam tvoj tajnoviti brzojav..o stanju u kasi od krpica.-kadrovskije zamajica”?!
  Davno kazano 2 + 2=.. pozobaše braća suva..cu… mokrih opanaka-evo brezmalo tridest ljeta-dražesni Mladene..od kad nam sve ćeta? Zafaleći vama TUTI CVANTI-LAKEJI KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA…?!

  SRETNA JE ZEMLJA KOJA IMA TAKVU OMLADINU-SLATKORANU RADNU SNAGU…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]