Mladi u lokalnoj zajednici

0
Stop narkomaniji, alkoholu i duvanu!

Snežana Stevović Janković

Snežana Stevović Janković

“Omladinski aktivizam, lokalna zajednica i resursi”, naziv je dvodnevnog seminara koji će se održati u četvrtak i petak 12. i 13. novembra u kotorskoj kancelariji za prevenciju narkomanije.

Seminar će voditi Iva Gopčević Čelanović omladinska radnica u opštini Tivat i izvršna direktorica NVO Kreativni centar iz Tivta.

Prvog dana seminara učesnici će razgovarati o aktivizmu i omladinskom radu u Kotoru, a imaće priliku i da se upoznaju sa aktivnostima omladinslog kluba Tivat.

Analizirat će se i gdje su i šta rade mladi danas i kako ih animirati, a radiće se u grupama, kazala je za Skala radio Snežana Stevović Janković, sociološkinja u kotorskoj Kancelariji za prevenciju narkomenaije i bolesti zavisnosti.

Drugog radnog dana biće zastupljenja tema mladi i loklana zajednica i radiće se mapa sadržaja za mlade, gdje se okupljaju uz odgovore na pitanje što mladima nedostaje u Kotoru i kako mladi mogu da utiču na određene promjene.

Ova akcija nastala je kao zajednička aktivnost savjetnice za omladinsku politiku opštine Kotor (implemetira program planiran LPAM-om lokalnim planom akcije za mlade) i Kancelarije za prevenciju narkomanije.

Sam trening ima za cilj da pomogne aktivistima u planiranju programa i djelovanja u lokalnoj zajednici, kao i obilježavanju jubileja 10-godišnjice rada Kancelarije za prevenciju narkomanij, kazala je Jankovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]