Moguće DPS sa SNP-om u Kotoru?

19
Kotor

U Kotoru ništa novo.

Nakon proglašenja rezultata jedni su slavili, a drugi u nevjerici zurili u plafon.

Opozicija je odmah saopštila da će doći konačno do prekompozicije vlasti i da će DPS sići sa pijedestala.

Dosadašnja vlast je kazala da je još sve rano i da treba sačekati.

Po onoj narodnoj, vrijeme je majstorsko rešeto.

Skala radio je zabilježio i izjavu kako u Kotoru nema političke korupcije i kako se neće dogoditi nikšićki sindrom prelaska iz jedne u drugu partiju, te da opoziciju neće svađati fotelje, nakon konstituisanja lokalnog parlamenta.

Opozicione partije pregovaraju, ali kako pouzdano Skala radio saznaje, ne sve. Neke izgleda sa nekima teško mogu. To ostavlja mogućnost da se napravi koalicija koja će uključivati i DPS, pa i dio dosadašnjih koalicionih partnera. Tu naravno ne spada novonastala opoziciona partija SDP koja pokušava da, sa onima koji su zavrijedili opozicione mandate, konstituiše vlast u Kotoru.

I dok su mnogi u Kotoru mislili da je to gotova stvar, a neki iz vrha vlasti počeli da pakuju kofere, pojavila se i drugačija mogućnost.

Dolazi svakako do prekompozicije vlasti, ali ona može da izgleda i tako da SDP bude opozicija, ne uspijevajući u naumu da se ujedini sa onima sa kojima se programski dijametralno razlikuje, što za ovu partiju ne bi bila novost (primjer Kolašin).

Da sa DPS-om ne žele ranije su se izjasnili Demokrate i URA. Dakle, ostaje još samo SNP. Oni su osvojili 3 mandata i sa DPS-om, SD-om, LP-om i HGI-om koalicija bi imala stabilnih 19 mandata, što znači da bi i vlast bila stabilna i da donošenje odluka važnih za Kotor ne bi dolazio u pitanje.

Još je daleko od finalne slike kotorske koalicione vlasti, ali je svakako zanimljiva kombinatorika jer SNP nikada nije kazao da sa DPS-om na lokalnom nivou ne bi u koaliciju.

Izvor Skala radija, saopštavajući tu mogućnost kao moguću pretpostavku, nije isključio ni pretpostavku ponavljanja izbora zbog nemogućnosti formiranja vlasti u Kotoru. Sve je u igri i to je jedino što je u ovom trenutku izvjesno. Važno je samo da svi politički subjekti u prvi plan stave interese Kotora i njegovih građana.

Vlast je breme koje treba znati nositi, a ne privilegija koju nudi izborni rezultat. To moraju znati svi oni koji žele da se dokopaju vlasti radi nje same, a sve u interesu građana koji su, nakon svega, gotovo uvijek u drugom planu.

Nakon svega, ostaje utisak da su se neki rano veselili, dok su drugi rano tugovali.

19 KOMENTARI

 1. Imam samo jedno pitanje: Treba li onaj brko na bićikletu, frizer bez kose, fb alapača naturalizovana budvanska i tehničar iz Plevalja iz ludnice da nam vode grad?

 2. “MOGUĆNOST PONAVLJANJA IZBORA…”-UZ FINASIJSKU POTPORU-ONIH KOJI SU OVE FINANSIRALI U ABejanju kontrarevolucije-1989 GODINE-U KOTORU GRADU OD STARINA I OBRUŠENH BEDEMA…? ZAŠTO NE? JERBO JE ISTOK ISCRPIO I “POTONJE REZEREVE-IZ SIBIRSKIH SLAMARICA”? ZBORE-KRONIČARI-MJEREĆI DRUGOGA-PO SVOME ŠTAMPU…?

 3. Kogođ da se instalira u općinske
  fotelje u mani će imati vjernog opozicionara.
  Vječita opozicija svakoj vlasti!

 4. Ma kakav Baćo, kakvi bakrači…
  Taman će mu Aki ustupiti mjesto Mayora!
  Ovde glas URE vrijedi suvog zlata.
  Taj glas je tas na vagi i šansa života za političku prostituciju. DEAD HOUSE

 5. Baco pravi covjek…da bude gradonacelnik…da uvede red,rad i disciplinu…ustroji ovu bandu neradnika…za koaliciju dobrijeh i casnijeh..A Aki potresjednik…ostali gotovani,Mirza,menadjer,propali turisticki koncertisti,karnevalisti …ajmo pomalo..pasat se …luka da se da na menadzerisanje nkom krstenom,ne prodaja..no posteno vodjenje i upravljanje…sve funkcionere [email protected]@@ Posebno ove te im guzica zaljepljena za stolicu vise mandata…pozz makice moje liepe

 6. Nema ova zemlja a ni ovaj grad opoziciju vlasti ,oni su crna bezocna opozicija drzavi i svome gradu.
  Oni lazu ,oni muljaju i kao rjesenje nude samo da se promjeni vlast i sve drugo cemo lako.
  Iza toga lako stoji neznanje,jad i sujeta.

  • Dosljedni, shvati da svi znaju kako ste dobili glasove. Kupovinom! A majstori ste u laganju,muljanju, manipulisanju. DPS se samo sramoti sa vama. Nego moraju, inace otkacice vas cim bude mogo. Provjereno!

 7. …ako je… “BRAK PROPA-ZBOG BLUDA…”OSTALA SU ĐECA”-DA ODRŽAVAJU “PRVU LJUBAV”- NE ZARAD-ZABORAVA-NEGO ZARAD OSBENIJE GU…?! ZATO NEMENCOVANI “AUTORU GORNJEGA NAPISA”-NE BERI BRIGU..U KRŠTENA VREMENA “POSTELJA JE MIRILA OBADALE-UZJAREBLJENE”-A DANAS GU…? ZATO PIŠI I DALJE..DOK OVIMA TE JE MRKLO-NE SVANE..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]