Montenegro Airlines spreman za prevoz vakcina protiv koronavirusa

0

Montenegro Airlines je spreman da prevozi vakcine protiv koronavirusa i to uz metodu suvog leda, ali proučava i druge metode, piše hrvatski portal Zamaaero.

Trenutni limit na avionima im je 200 kilograma suvog leda, no nadaju se da će Agencija povećati ovaj limit kako bi se vakcina prevezla brzo, efikasno i jeftino. Moguće je i prevoziti vakcine u avionima bez putnika, samo za tu namjenu, te istim povećati količinu suvog leda na letu.

Montenegro Airlines ne smatra potrebnim da jedan avion pretvori u preighter (cargo avion vađenjem sjedišta) jer bi to bilo neracionalno zbog nekoliko letova za prevoz malog broja vakcina.

Sve vakcine će se isporučivati državnoj kompaniji Montefarm, koja će ih dalje distribuirati.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je uplatila 646.000 eura za prve vakcine kojima će se vakcinisati pripadnici vitalnih službi u društvu i najosjetljvije kategorije građana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].