More u Boki Kotorskoj čisto

0
Boka Kotorska

More je čisto u Bokokotorskom zalivu.

Analiza koja je rađena na kupalištima u Orahovcu, kupalište Grota, na Markovom rtu, kod malog bazena i Žutoj plaza u Dobroti pokazala je da je kvalitet morske vode K1, što znači da se radi o kvalitetu koji u potpunosti zadovoljava standard.

Rezultati analize morske vode sa 36 lokacija duž crnogorskog primorja do kojih je došao Institut za biologiju mora u okviru svojih aktivnosti u periodu od 16 do 17. juna 2014, pokazali su da je kvalitet morske vode na crnogorskim plažama zadovoljavajući i pretežno K1 klase.

Imajući u vidu da je u toku peti uzastopno raspisani Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za praćenje kvaliteta morske vode na javnim kupalištima, jer se na predhodna četiri nije javila ni jedna insitiucija koja ispunjava zakonom propisane uslove, do okončanja tenderske procedure koju očekujemo sredinom jula, u okviru dobre saradnje sa Insitutom za biologiju mora, ova institucija ustupiće Javnom preduzeću svoje podatke o kvalitetu morske vode na većini glavnih plaža i kupališta kako bi redovno obavještavali javnost i turiste na našem primorju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]