Morski saobraćaj u zalivu kao pilot projekat

3
ovakav ili malo veći u sezoni

Ranko Proroković

Ranko Proroković

Kotor je posebno u ljetnim mjesecima u saobraćajnom kolapsu, budući da nema alternativnu saobraćajnicu, pa su duge i česte kolone na glavnoj i jedinoj saobraćajnici.

Da bi se donekle rasteretile gužve i prije svega građanima okolnih, priobalnih mjesta omogućio brži prevoz do starog grada, odbornici lokalnog parlamenta Ranko Proroković i Dragica Perović su dal  inicijativu oko  uvođenja prevoza morskim putem, malim turističkim brodićima.

Za ovaj prijedlog zainteresovane su gotovo sve mjesne zajednice u kotorskom zalivu, a po riječima Prorokovića uvođenje morskog prevoza u kotorskom zalivu je jedan od strateških interesa i to ne bi značilo bacanje para već ulaganje u održivi prevoz.

Na pitanje Skala radija dokle je stigla ova inicijativa i da li će se pretočiti u odluku, Proroković je odgovorio da se u posljednjoj  informaciji koja je dostavljena Skupštini iz opštinskog Sekretarijata za razvoj preduzetništva i saobraćaja navodi da za ovu godinu nijesu rezrvisana sredstva iz budžeta i da će za 2016. nastojati da se uvede ovaj prevoz.

Kako je kreiranje budžeta za 2016. gotovo završeno, nastojaćemo da za sljedeću sezonu morski saobraćaj uđe kao pilot projekat, rekao je Proroković.

Najveću korist od svega toga ima lokalna uprava, smatra on.

U toku sezone saobraćajno su najviše ugroženi građani Mula, Prčanja, Stoliva, a ako već brodić saobraća od npr. Prčanja do Mula ne bi trebalo zaobići ni drugu stranu u Dobroti nekadašnju rivu kod Sv Matije.

“I ljudi od struke su mišljenja da Kotor treba da razvija alternativni saobraćajni prevoz. Bili bi to manji turistički brodići sa oko 40 mjesta”, pojašnjava Proroković.

3 KOMENTARI

  1. …pa gi pitajte, :a ko će i kako će prevoziti-“žedne preo mora” i ove ostale (dati Bokeze?) od Ljute pa naprijed do “Turskije Veriga i one iz zaleđa tije “Bokeškije krajeva…”? Bojim se ovijema”zlatinijema ožicam”-da će obršiti kao “one prve” obećane u onome vijeku–precima ovije potomaka-koji p o l u č i š e “alternativni prijevoz”-za uskakanje-uplovljenje u “luku spasa” u demokracku Jevropu…?

  2. Što opštinu sprječava da uvede brodiće ? Vazda je tako bilo nego ne može se od Stoliva do Kotora ljeti za tri ure doći. Sramota u 21 vijeku umjesto avione male da imamo.

  3. treba vidjet hoce li se ko moci ugradit u taj biznis, i onda ce projekat sigurno zazivjeti, ovako krstarice od jedne do druge ladice nadleznih dok na pane u zaborav!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].