Morsko dobro kreće u akciju naplate dugovanja

1

 

Imajući u vidu da nakon sprovedene tenderske procedure, određeni broj izabranih ponuđača nije pristupilo zaključenju ugovora ili nije izvršilo plaćanje po osnovu zaključenog ugovora, Radna grupa JP Morskog dobra je intenzivirala aktivnosti na u cilju izmirenja obaveza po osnovu korišćenja prostora za naznačene godine.

Javno preduzeće je pokrenulo ukupno 10 sudskih postupaka prema zakupcima za naplatu neizmirenih obaveza za 2016. godinu.

Rok za izmirenje duga za korišćenje lokacija za 2017. godinu ističe 5. septembra 2018. godine, nakon čega će uslijediti utuženja za naplatu dugovanja za 2017. godinu.

U toku je priprema Programa za naredni petogodišnji period (2019-2023 g.), pa je neophodno da korisnici, koji do sad nijesu to uradili, što prije izmire svoje obaveze i zaključeUgovor/Anex, kako ne bi prestao pravni osnov za korišćenje lokacija i postavljanje objekata. Javno preduzeće će inicirati brisanje lokacija iz Plana za koje ne bude imalo regulisane ugovore sa zakupcima i isplaćena dugovanja po osnovu zakupa, kaže se u saopštenju JP za upravljanje morskim dobrom dostavljenom Skala radiju.

1 KOMENTAR

 1. Iz godine u godinu se ponavljaju iste priče: JPMD obmanjuje građane da će sudskim putem naplatiti potraživanja od zakupaca plaža!
  Niko ne zna koliko razni zakupci duguju JPMD-u na ime zakupnine. Niko ne zna u kakvom su dilu pojedinci iz JPMD-a sa kojekakvim ZAKUPCIMA?
  Kako se ugovor može sklapati “na riječ”?
  Zašto JPMD ne zahtijeva bankovne garancije od zakupca prije svakog zaključenja ugovora. Time bi se izbjegla sudanija i izigravanje plaćanja obaveza.
  Bilo bi interesentno znati koliko su inspektori JPMD-a 30.avgusta podnijeli prijava protiv zakupaca što su, umjesto dogovorenih 50%, koristili i 80% plaže? Ostavljajući “boraniji” sa peškirčetom (paradajz turistima) jedva 20% prostora!
  To po pravilu JPMD-inspektori urade svake godine na kraju sezone, dopustivši uzurpaciju i bezakonje kroz tri udarna mjeseca!!
  Usuđujem se primijetiti da to “miriše” na korupciju.
  Prošle godine jedan zakupac je čitavu dužinu plaže zauzeo sa tri reda ležaljki i suncobrana. Kad su došli inspektori da ga opomenu, “badža”-zakupac se branio da je ostavio slobodno pozadi i više od 50% plaže…(!)
  Tako je radio “badža” neometano do kraja sezone!
  Ne izaziva li sumnju da ekstra profit zakupac nije dijelio sa nekim ko mu je dopustio takvo nasilje??

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].