Morsko dobro predstavilo projekte u Tivtu, radiće se i na uklanjanju objekata na gradskoj plaži

0
Tivat
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom predstavilo je najznačajnije investicione projekte u Tivtu za ovu i narednu godinu, među kojima je i šetalište Lungo Mare Ponta Seljanovo, čija prva faza iznosi 760.000 eura, kao i pješačka staza Sveti Roko – Lepetani, ukupne vrijednosti oko 1,5 miliona eura, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Morskog dobra sa čelnicima tivatske opštine.

Bilo je riječi i o projektu Centar za posjetioce Solila, dok se raspravljalo i o konkretnim predlozima revitalizacije određenih lokacija, ali i saniranju zapuštenih priobalnih područja.

“Na dnevnom redu našlo se i pitanje korišćenja luke Kalimanj, u kojoj je 90 odsto vezova komunalnog karaktera. Lokalna uprava i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom su stava da je važno da luka Kalimanj zadrži komunalne vezove i da kao takva bude na raspolaganju građanima, te da kao i do sada, uz poštovanje svih zakonskih procedura i postojećeg ugovora, korisnik luke bude tivatsko Komunalno preduzeće”, istaknuto je na sastanku predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića i direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom  Predraga Jelušića.

Predstavnici lokalne uprave interesovali su se za postizanje usaglašenosti Atlasa plaža sa smjernicama Detaljne studije lokacije Sektor 22/23.

“Namjera lokalne uprave jeste da se smanji postojeći broj privremenih objekata na prostoru gradske plaže, što je u interesu brojnih građana Tivta. Kako je pojašnjeno iz JPMD, Atlas cnogorskih plaža i kupališta sadrži informacije o privremenim objektima, preuzete iz važećeg Programa privremenih objekata 2019-2023, koje donosi Ministarstvo održivog razvoja i turizma”, kazali su u Opštini.

Predstavnici Morskog dobra pozvali su Opštinu da sve sugestije za Atlas plaža dostave, kako bi bile uvažene kroz izmjene i dopune tog dokumenta.

“Potrebno je imati u vidu da Program privremenih objekata važi do 2023”, rekli su u Opštini.

Nakon konstruktivne diskusije i iznijetih stavova, kako je saopšteno iz tivatske opštine, te dvije institucije su postigle načelni dogovor u cilju rješavanja aktuelnih pitanja od značaja za lokalno stanovništvo. Opština Tivat saglasila se da JP Morsko dobro nastavi korišćenje kancelarije u Tivtu.

Početkom naredne sedmice, kako su dodali u Opštini Tivat, biće organizovan sastanak na kojem će se regulisati način plaćanja usluge koju je Komunalno preduzeće Tivat pružilo JPMD u 2020. godini, a po osnovu ugvora koji ova dva preduzeća potpisuju na godišnjem nivou za tekuće komunalno održavanje javnih površina u zoni morskog dobra.

“Predstavnici obje strane su saglasni da postoji dobra volja da se stavovi po ovom pitanju usaglase i postigne najoptimalnije rješenje”, saopšteno je nakon sastanka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]