Morsko dobro raspisalo javno nadmetanje

0
Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore objavilo je Poziv za javno nadmetanje za zakup objekata obalne infrastrukture predviđenih Izmjenom i dopunom Plana objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za 2016-2018. godinu.

Predmet Poziva je davanje u zakup/korišćenje dijela akvatorijuma Luke Škver i Marine Zelenika u opštini Herceg Novi, pristaništa i komercijalnog privezišta Solila u opštini Tivat i pristaništa i privezišta Ostrvo Sveti Nikola u opštini Budva.

Dio Luke Škver označen je kao lokacija kao 10.34 u Izmjenama i dopunama Plana objekata privremenog karaktera u opštini Herceg Novi i obuhvata akvatorijum ukupne površine 7.830 m2 sa namjenom pristaništa i privezište za jedrilice.  Početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 15.268,50 €.

Izgrađena obala sa pripadajućim akvatorijumom, na lokaciji Marine Zelenika, označena je kao lokacija 15.2 u  Izmjenama i dopunama plana objekata privremenog karaktera u opštini Herceg Novi za period 2016-2018. godine, a obuhvata kopno ukupne površine  4.170 m2 sa operativnom obalom dužine 48 m i pripadajući akvatorijum površine 2400 m2. Namjena lokacije je pristanište, komercijalno privezište i suvi vez, a početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 19.710,00 €.

Akvatorijum ispred pristaništa i komercijalnog privezišta na lokalitetu Stara Račica-Solila, obuhvata akvatorijum površine 6846 m2, u kojem se postavljaju dva mobilna plutajuća pontona dimenzija 2×4 m x 50 m. Lokacija je označena kao 10.9 i 10.35 u Izmjenama i dopunama Plana objekata privremenog karaktera u opštini Tivat za period 2016-2018 god. Namjena ovog prostora je pristajanje i komercijalni privez plovila, a početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 24.540,00 €.

Čvrsto izgrađeno pristanište na krajnjem  zapadnom kraju ostrva Sveti Nikola-Školj, sa dužinom operativne obale L=216 m i širine 2 m – površine 432m2 i čvrsto izgrađenim pristaništem i privezištem (sa prostorom za suvi vez) na sjevernoj strani ostrva površine kopna 5716m2 i akvatorijuma 6121m2, označeno je kao lokacija 5.1 u Izmjenama i dopunama Plana objekata privremenog karaktera za Opštinu Budva za period 2016.-2018.godine. Namjena ove lokacije je pristajanje turstičkih brodova i privez plovila ( suvi vez). Početna cijena zakupa lokacije iznosi 19.937,12 €.

Lokacije se daju na korišćenje do kraja tekuće godine, odnosno do 31.12.2017. godine uz mogućnost produženja za jednu godinu odnosno do 31.12.2018. godine. Poziv za javno nadmetanje za zakup objekata obalne infrastrukture traje do 31.07.2017. godine do 16 sati.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je kao pravni subjekat koji upravlja lukama od lokalnog značaja i ostalim objektima obalne infrastrukture,  pokrenulo je inicijativu za obezbjeđenje planskih i pravnih pretpostavki za definisanje statusa pomenutih objekata i obezbjeđenje preduslova za njihovo regularno funkcionisanje i obavljanje djelatnost.

Izmjenom i dopunoma Plana objekata privremenog karaktera za period 2016.-2018. godine, između ostalih, predviđene su i navedene 4 lokacije za organizovanje sezonskih pristaništa i privezišta na postojećim objektima obalne infrastrukture, čime je ispunjen prvi preduslov za izdavanje odobrenja za organizovanje pristaništa i privezišta za 4 predmetna objekta, a što čini osnov za izdavanje odobrenja za rad od nadležnih organa.

Ovim Javnim pozivom se obezbjeđuju pretpostavke za zakonito dobijanje zakupaca predmetnih lokacija – objekata, izdavanje odobrenja za organizovanje planiranih namjena na tim objektima što znači obezbjeđenje preduslova za legalno funkcionisanje objekata obalne infrastrukture i legalan rad privrednih subjekata koji na njima obavljaju djelatnost.

Naredne nedjelje, Javno preduzeće objaviće i Poziv za javno nadmetanje za davanje u zakup akvatorijuma Luke Zelenika sidrišta u opštini Herceg Novi i komercijalnog pristaništa Glavati, u naselju Prčanj u opštini Kotor, stoji u dopisu dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].