Morsko dobro tvrdi da Vujičić nelegalno zida ponton i devastira obalu

0

Povodom navoda gospodina Nenada Vujičića koji su objavljeni u tekstu ND Vijesti dana 29. juna 2018. godine pod nazivom “Tereti Morsko dobro za korupciju i prevaru” JP Morsko dobro daje sljedeće saopštenje:

VUJIČIĆ NELEGALNO ZIDA PONTON I DEVASTIRA OBALU

JP Morsko dobro, kao pravni subjekat koji upravlja lukama od lokalnog značaja i ostalim objektima obalne infrastrukture sprovodi javno nadmetanje za ustupanje na korišćenje pristaništa i privezišta duž crnogorske obale sa ciljem obezbjeđivanjanja preduslova za njihovo zakonito funkcionisanje. Cilj JP Morsko dobro je stvaranje uslova za izdavanje odobrenja za organizovanje pristaništa i privezišta i izdavanje odobrenja za njihov rad od strane nadležnih organa.

Pri sprovođenju javnih poziva JP Morsko dobro postupa isključivo poštujući Zakon o morskom dobru, Zakon o državnoj imovini i Uredbu o prodaji i davanju u zakup nepokretnosti, te svim pozitivno pravnim propisima države Crne Gore.

  1. aprila 2018. godine raspisan je Javni poziv za javno nadmetanje za zakup pristaništa i privezišta, a među ponuđenim lokacijama bila je i lokacija – privezište Brdište. U javnom pozivu je vrlo precizno navedeno da se “Ugovori zaključuju za tekuću godinu računajući od dana zaključenja ugovora do 31. decembra 2018. godine”, do kada i važi Plan objekata privremenog karaktera.

Navedeni uslovi zakupa bili su jasni svim učesnicima tendera i potencijalnim zakupcima pristaništa i privezišta, što su svojom cijenom pristupa licitaciji i potvrdili.

Radi objektivnog informisanja javnosti JP Morsko dobro posjeduje dokumentaciju kao dokaz da gospodin Vujičić nekoliko godina unazad nezakonito koristi lokaciju u zoni morskog dobra odnosno državnu imovinu u Brdištima. O tome u prilog govore zapisnici JP Morsko dobro iz 2016. i 2017.  godine, inicijative mještana Brdišta, prijave Udruženja marikulturista Crne Gore “MAREFARM” i brojnih drugih subjekata, kao i prijava od strane JP Morsko dobro.

Iz gore navedenih razloga ne čudi  reakcija gospodina Vujučića jer je do sada bez validnih dokumenta obavljao djelatnost u komercijalne svrhe.

U strogo formalnom postupku koji sprovodi JP Morsko dobro, ovo preduzeće ne razmatra bilo kakve zahtjeve za izmjenu tenderskih uslova niti jednog učesnika u javnom nadmetanju, stoga ni zahtjev za umanjenje izlicitirane cijene zakupa koju je sam ponudio Nenad Vujičića.

Nasuprot činjenici da Nenad Vujičić nije zaključio ugovor sa JP Morsko dobro nakon završene tenderske procedure, on evidentno na terenu sprovodi aktivnosti na devastaciji obale, nasipanju materijala i postavljanju pontona na predmetnoj lokaciji bez saglasnosti i jednog državnog organa.

Sve navedeno je od strane Službe kontrole Morskog dobra konstatovano i prosljeđeno nadležnim inspekcijskim službama, kaže se u saopštenju dostavljenom Skala radiju koje integralno objavljujemo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].