Mrak u službi kotorske kulture

5

Saša Radenović

Već tri noći ugašene su tri sijalice sa centralnog stuba javne rasvjete ispred vrata od grada. Slaba vidljivost pravi probleme građanima starog grada i brojnim gostima jer je u neposrednoj blizini parking za motore, semafor i svakodnevna kolona automobila.

-Pješaci su ugroženi jer ne radi dio javne rasvjete ispred grada koji je najjače osvetljavao ulaz u grad. To traje nekoliko noći. Ispred staju taksisti, bez obzira na zabranu. Sve se nekako brzo radi pa se može desiti da neko u tom haosu strada, kazao nam je jedan od stanovnika starog grada. Zamolio nas je da pitamo kada će kvar biti otklonjen.

-Nije kvar. Centralni stub rasvjete, odnosno tri sijalice na njemu nijesu radile zbog potrebe  izvođenja programa koji je organizovao Kulturni centar „Nikola Đurković“ iz  Kotora, odgovorio je Saša Radenović, zadužen za održavanje javne rasvjete u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora na pitanje Skala radija kada će kvar biti otklonjen.

Riječ je o performansu koji je zahtijevao da se određeni dio rasvjete ugasi kako bi pozadina ostala u tami.

Rasvjeta će u centru grada, nakon tri  dana biti uključena danas, rekao je Radenović, a za naredne dane u kojima se održava smotra mode u Kotoru, na pjaci Sv. Tripuna takođe će biti isključen manji dio javne rasvjete i to u petak 24. i subotu 25. avgusta, poručio je Radenović.

5 KOMENTARI

    • ..niti duže-ma ni kraće..no predhodna vlast kotorska..koja je posalidžala Kotor sa okolicom-ala “Turski rt od Veriga-sa privremenim obektom”, koji će 2019 biti uklonjen…i biti presekan(čulo se čulo) na “Plantažu od kora od banana”-u kostanje-Kostanjicu…”…sa pogledom na drevni Perast i na banane-u Kostanjicu..u vlasništvu Uprave koja je zadužena -na Cetinje- za urušavanje kulturnog blaga Boke Kotorske…

  1. ..a ko nas je ono laga prije par mjeseci ili manje-da nam jedna po jedna manifestacija bježi iz Kotora-zbog neznanjja vlasti koju je izbaralo više od polovice zdavorazumnih i slobodnih građana naše male varoši-na čistom BOSANSKOM JEZIKU… K A S A B A-K A S A B-e…e bo..tutu papapi… dalekoli je dvijetisućaidvdesta godina-godina jarca..?

    • …koprifogo…no sprdnju od glasača i pasane vlasti…a žami ih je ka domaće animaličiće..bora mi jeninoga..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].