Mrdak: Kotorska pijaca ostaje Kotoranima ni pomisli o njenom izmiještanju i prenamjeni

9
Markat

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na juče održanom sastanku u Ministarstvu poljoprivrede u Podgorici u prisustvu predstavnika inspekcijskih organa i Uprave za zaštitu hrane, na osnovu urbanističko tehničkih i konzervatorskih uslova je postignut dogovor o radu kotorske pijace u punom kapacitetu.

Sastanku je prisustvovao Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća koje gazduje kotorskom pijacom.
On je  za Skala radio kazao da su dogovoreni uslovi po kojima treba uraditi određene građevinske radove na pijaci kako bi se nastavilo sa prodajom namirnica životinjskog porijekla, koja je zbog loših higijenskih uslova bila zabranjena.

Ovih dana biće intenzivirana sanacija dijela pijace sa akcentom na higijensko tehničke uslove.

Dogovoreno je da se  adaptiraju kućice unutar pijace, urade novi sanitarni čvorovi, poboljša kvalitet higijene na peškariji (mjestu za prodaju ribe), kao i norme ponašanja prodavaca robe na kotorskoj pijaci.

Na naše pitanje da li se ovim konačno stavlja tačka na nedoumice, bojazan i nepovjerenje građana vezano za  priču da će se kotorski markat izmjestiti, a njegovo mjesto biti prenamijenjen  u ugostiteljske svrhe,

Mrdak je nedvosmisleno i odgovorno  kako je kazao, izjavio da nikada niko nije pominjao izmiještanje niti ukidanje kotorske pijace.

“Jučerašnji sastanak  je još jedan  od dokaza da smo čitavo vrijeme konstantno tvrdili da su priče o otvaranju ugostiteljskog objekta i prenamjena pijace samo insinuacije. Radi se o tome da smo morali uraditi dio tehničkih preduslova i uložiti određena materijalna sredstva da bi ona bila namjenski definisana, onako kako to zahtijevaju propisi o zaštiti hrane“, zaključio je Mrdak.

9 KOMENTARI

 1. E kao sad je on sredio stvar, a što je u opšte odio u Titograd ? E pa zato što se ne pitaju ni svojih gaća u Kotoru,a to svi znamo.Svakako da je neki novo komponovani tajkun bacio oko na pijacu da napravi Čepurke II.Ne bih se iznenadio i da na Trg od oružja ne bace oko,jer za boga, ima tu lijepoga mjesta za neki hostel,ili jednu desetospratnicu za suvenirnicu………….

 2. Gospodin Mrdak uvjerava pučanstvo kao da je on
  odlučujući faktor koji se pita o budućnosti kotorskog
  markata.
  O svemu će odlučiti Podgorica. Uz dužno uvažavanje, ali
  on će biti tu samo da potvrdi odluku. Ćić!

 3. i sto sad? Kotorani bi trebali da budu srecni sto im ostaje pjaca dje je uvijek i bila?!? Ne razumijem. Neko je htio da otudji pijacu od grada Kotora, ali je otudjenje u pokusaju propalo, zar ne? Ko je taj Marovic u Kotoru? Koje je to udruzenje?

 4. Dokle se ne otvori i ne bude kao vazda da se sve može prodavati kao što Bog zapovijeda nikome ne vjerujem.Sramota što ovo čine više.

 5. Znači li to da će se radovi na adaptiranju Markata obaviti do 15 juna, kada počinje zabrana građevinskih radova. Ili će se to odužiti do jeseni. Ne vjerujem da je 15 dana dovoljno za ove radove a ni da su obezbijeđena sredstva za ovu adaptaciju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]