MSS: Obavjestićemo sve međunarodne i medijske organizacije o pritiscima na medije od strane aktuelne vlasti

0

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević i javni servis RTCG, a posebno je zabrinjavajuće što ti napadi dolaze od partija na vlasti i političara koji zauzimaju visoko mjesto u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz MSS-a.

“Poslije brojnih napada na novinare i medije poslije poslednjih izbora sada je više nego očigledno da nova vlast ne razumije osnovne principe slobode medija i slobode izražavanja. Sada je više nego jasno da nova vlast ne želi da toleriše nikakvo različito mišljenje i da će se truditi da ostvari potpunu kontrolu svih medija u Crnoj Gori. Brojne uvrede, prijetne i zastrašivanja, kao i krivične prijave protiv neistomišljenika, koje su izrečene i podnijete poslednjih mjeseci najbolje svjedoče da je sloboda izražavanja u Crnoj Gori na velikim iskušenjima i da prijeti dalje urušavanje osnovnih sloboda u našem društvu”, poručuju iz MSS-a.

Iz MSS-a su istakli da proces evropskih integracija nije na listi prioriteta nove Vlade, te da će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o pritisima na medije od aktuelne vlasti.

“Više nego jasno da novu vlast ne interesuju nikakve evropske integracije, a kamoli poglavlja koja se bave ljudskim pravima u koje i spada sloboda izražavanja. Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o svim pritiscima na medije od strane aktuelnih vlasti u Crnoj Gori”, zaključuju iz MSS-a.

Prijetnje Skala radiju čak i fizičkom likvidacijom

Skala radio policiji prijavio verbalne prijetnje, uvrede i klevete

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].