MUP apeluje: Građani da zamijene lične karte u predviđenom roku

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je aktivnosti na terenu kako bi 50.352 građana upoznalo sa zakonskom obavezom podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte, u roku od osam dana od prestanka važenja lične karte, oglašavanja nevažećom ili utrđivanja razloga za zamjenu lične karte. Za nepoštovanje zakona predviđene su novčane kazne za prekršaj u iznosu od 60 do 180 eura i od 120 eura do 300 eura.

MUP podsjeća na zakonsku obavezu podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte u roku od tri mjeseca poslije navršene 18 godine, ukoliko se lična karta izdaje prvi put.

Iz ovog Vladinog resora apeluju na građane da izvrše zakonsku obavezu zamjene lične karte, koja se izdaje prvi put, koja je istekla ili je oglašena nevažećom ili postoje razlozi za zamjenu lične karte.

“To mogu učiniti tako što će se u mjestu svog prebivališta javiti područnoj jedinici – filijali MUP-a radi izdavanja nove lične karte III generacije, kako protiv njih ne bi bio pokrenut prekršajni postupak shodno Zakonu o ličnoj karti”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]