MUP pokrenuo kampanju: “Najvažnija karta – biometrijska lična karta”

0
biometrijska lična karta

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da zamijene stare lične karte i pribave nove, biometrijske lične karte.

Posjedovanje nove biometrijske lične karte je zakonska obaveza za crnogorskog državljanina koji je navršio 18 godina života i ima prebivalište u Crnoj Gori.

U MUP-ovom registru izdatih ličnih karata, ukupno ima 9.398 građana koji imaju staru ličnu kartu. Takođe, 1.481 punoljetni građanin nema nikakav identifikacioni dokument.

Takođe, 4.862 građanina su podnijela zahtjev za izdavanje lične karte ili pasoša, ali nijesu preuzela urađena dokumenta.

Tako da se, 2.424 lične karte i 2.438 pasoša, koji su personalizovani, nalaze u područnim jedinicama ili filijalama za upravne unutrašnje poslove pa Ministarstvo poziva ove građane da svoja dokumenta preuzmu.

Kako bi podstaklo građane da zamijene staru ličnu kartu, Ministarstvo unutrašnjih poslova je pokrenulo kampanju „Najvažnija karta – biometrijska lična karta“ u okviru koje je izrađen TV spot kao i brošure o značaju i proceduri za pribavljanje biometrijske lične karte.

Brošure su dostupne na sajtu MUP-a http://www.mup.gov.me/rubrike/biometrijska_licna_karta/, u podurčnim jedinicama i filijalama za uprvene unutrašnje poslove a uskoro će moći da se nađu u svim domovima zdravlja.

Za izdavanje nove lične karte potrebno je lično, u područnoj jedinici ili filijali za upravne unutrašnje poslove MUP-a, u opštini prebivališta dati na uvid identifikacioni dokument i priložiti dokaz o uplati naknade u visini od 5 €.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]