MUP pokrenuo postupak oduzimanja državljanstva Jokiću

65
Vladimir Jokić

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je po službenoj dužnosti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva gradonačelniku Kotora Vladimiru Jokiću, odmah nakon što je od Uprave policije dobilo Jokićevo uvjerenje o državljanstvu Republike Srbije dobijenom nakon 3. juna 2006. godine, pišu Dnevne novine.

Postupak je pokrenut po sili zakona, a predmet je vraćen kotorskim nadležnim organima koji će uzeti izjavu od Jokića, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a Dnevnim novinama.

Dnevne novine su prve objavile informaciju da predsjednik kotorske opštine u trenutku kada je bio kandidat na odborničkoj listi za lokalne izbore ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, odnosno samo srpsko, budući da se crnogorsko gubi po sili zakona, uzimanjem državljanstva zemlje sa kojom Crna Gora nema potpisan sporazum, kao što je to u slučaju Srbije.

Dnevne novine su početkom jula objavile da je Jokić srpski državljanin od 2013. godine, da je to postao na lični zahtjev, i potkrijepile tu informaciju uvjerenjem iz evidencije državljana Srbije – Gradske opštine Beograd.

Nekoliko dana nakon toga, Jokić je javnosti pokazao potvrdu MUP-a Srbije u kojoj piše da nije na evidenciji državljana Srbije. Potvrda je izdata 4. jula ove godine.

Međutim, maltene u isto vrijeme on se u Gradskoj opštini Beograd vodio i dalje kao srpski državljanin, što potvrđuje uvjerenje izdato 6. jula, dakle dva dana nakon potvrde koju je kao dokaz da nije više državljanin Srbije priložio predsjednik kotorske opštine.

Šta se tu sve dogodilo, da li je došlo do previda srpskih vlasti ili je u pitanju nešto drugo, vjerovatno će morati da odgonetnu istražni organi.

No, ono što je činjenica jeste da Jokić od 11. septembra 2013. postao srpski državljanin, te da se nikako nije mogao naći na odborničkoj listi, odnosno nije imao pravo niti da bira, ni da bude biran.

Ukoliko je tačno da se Jokić više ne vodi kao državljanin Republike Srbije, to ne znači da mu po automatizmu pripada crnogorsko državljanstvo, već da to državljanstvo treba da traži.

A dok ga ne dobije ne može biti na biračkom spisku, ne može glasati ni biti biran.

Izbori u Kotoru održani su 16. oktobra, a od 17.964 upisanih birača glasalo ih je 12.526, odnosno 69,73 odsto.

Zvanični rezultati glasanja pokazali su da je Demokratska partija socijalista osvojila 12 mandata, Demokratski front i Demokrate po pet mandata, Socijalistička narodna partija i Socijaldemokratska partija po tri mandata, dva su dobile Socijaldemokrate, a po jedan HGI, Liberalna partija i URA. Bez mandata ostali su Pozitivna, Demos i Radikali.

Za formiranje vlasti trebalo je 17 mandata, budući da lokalni parlament čine 33 odbornika.

Nakon tri mjeseca, kotorsku vlast formirale su Demokrate, DF, SDP I URA, uz podršku SNP-a manjinskoj vlasti ove četiri stranke.

Tada je dogovoreno da Demokrate daju predsjednika opštine, a Demokratski front predsjednika lokalnog parlamenta.

Dnevne novine

65 KOMENTARI

 1. …ja ako sam te razumio mene jad u perčin-snaša! Jedno što shvatih-da te je Jole Drinjak “aka-o”? A nije ni to-jer bi opoganio rod svoj..!!! Menjaj bre taj vodokotlić-opogani zaljev od Tivata do Kotora..i poitaj,pa menjaj plovak svoj?

  • Kada ljudi probaju sve I otkriju da I’m nista ne pomaze u zivotu, oni se vracaju onome sto najbolje znaju – sto je cesto ili pleme, ili lokalni totem, ili neka druga vrsta primitivizma  profanog verbalnog ili drustvenog..
   .Upotreba profanih izraza je napor za ljude sa ogranicenim mozgom da sebe prikazu “mocnim”!

 2. ***Andro, Altair, adio Mare, Bokelj…
  Površan si i nedorastao da tumačiš Ćosića. Izvukao si taj odlomak iz konteksta, ne shvatajući metaforičke figure velikog pisca. Kad bi bar pročitao njegov “Vreme vlasti”, možda bi ti Bog otvorio neke šire vidike. Možda bi manje rasistički mrzio Srbe samo zato što drugog grijeha nemaju osim što su Srbi.
  Kalmaj malo, sinovče, prekrsti se, pođi u crkvu i zapali svijeću…

  • Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:
   -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
   -„Laž je srpski državni interes.“
   -„Laž je u samom biću Srbina“.
   -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
   -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…

 3. Andro,Altair,Adio mare,Bokelj….
  18/08/2017 – 11:39

  Capurica, Borota, Bjeladin Humac,Povremeni čitalac ….
  Velikosrpski nacionalisto i kukavice,
  Bit ću ovaj put kratak sa tekstom, (…) ”

  “kratak sa tekstom”, kratak sa pameću. U principu, sa budalom i rasistom ne treba polemisati, treba ga ignorisati i prezreti.

  • Nebo je plave srpske boje
   I na njemu sjedi Srbin bog
   Oko njega anđeli Srbi stoje
   I dvore Srbina boga svog

   • ..NE BRANIM NIKOGA-JER NEMAM KOGA-BEZ GOSPODA BOGA ZA KOJEG JUTROS U CIK ZORE NAPISAH JEDAN “AFORIZAM..A,I GOSPOD BOG JE PIRUN (VILJUŠKA),KOJIM VJERNICI SUPU-SRKAJU…”?..AKO OVAKO NASTAVITE-MENJAM NACIJU ZA guz..ka vi i guz..i obraze-zašto ne, ako to traži vaša guz…? DA OĆETE-začepiti-mnogo vonjate-pored pokvarenih vodokotilića?! Menjajte bre vodokotliće-to je jedino što možete da učinite za vaš rod-prestaće muka..vaš vonj..?!!!

  • …možda DA-možda NE..da se treba paziti od vašije noseva-kad ih turate pod rep prešednika-kojemu je neko izmerio dužinu prije nego li je pod njom punuo…Možda DA-možda NE…osta Kotor u lelek..jer se Saša ne javlja iz Janika kraj Biograda-niti nas informira-kuđ se đede ona kašeta granata i bacač ZOLJA..u praskozorje “Državnog u pokušaju udara_na zdravi razum iole normalnih državljana crnogoraca”-moje DOMOVINE..izazvano derpesivnim stanjem prešednika naše male opštine..koji je protupravno i mimo volje bivših vazalčića našega grada..zasijo u fotelju -prešednika-i da stvar bude gora ka “rođeni Biograanin-dva put rođen..jednom u Kotoru 24.siječnja.1988-prije potopa i drugi put 1.velja-če.2011 godine na Biograd Novi…? Dako im bidne lakše-kad šutra pasa “maškarada od baraka”.duž obale slonovače…? E bora mi mnogo li vas je krsto-nošića i atelana povijesničara?

 4. Andro,Altair,Adio mare,Bokelj….
  17/08/2017 – 14:11

  “Srbi u Boki -Grblju većinom nisu ni Slaveni a kamoli Srbi,dakle porijeklom su Grci ,Arbanasi, Latini, Anadolci i nešto malo srpskog porijekla ,trebalo bi to da znaš,oni isti to znaju za sebe ,tako da ti od srpske Boke nema ništa.”

  Braćo Grbljani, viđeste li ovog antihrista kako truća i bulazni!… Taj ima problema sa vlastitim identitetom, nacionalnim i vjerskim porijeklom, pa mlati kao cavalo praznom zobnicom, kako bi reka’ barba Jole.

 5. Dragi Andro, pitaj prvo jokicu što je radio u Italijanski park. Zna on o čemu se radi, Ja sam Brato taman kao što si ti Andro bezimeni.
  Andro mili nemo više da laprdaš. Nema nikakve hajke na tvoga miljenika. On je slagao i to krivično i za to mora malo u spuž. Ako ga obavezujuće upustvo ranja je…. ne spasi.
  Pmetan si samo se malo glupo braniš. Vi ste oni što ne valjaju boba i što se služe lažotinama. Sve sam to napisao tačno.
  Priliku je dobio jokica ali je prokockao. Lagao je a ništa nije ni uradio. Nije mu bastalo ni audi da proda.
  Što se mladosti tiče, jedino je tačno da je jokica punoljetan. Mada i to treba provjeriti.
  Obećali su mlade. Eto ih: Dragica Perović, Branko Nedović, Mišo Samardžić, tivćanin Rato Brajković, i tako redom. Došli su mladi mimo zakona.
  Kuma je kuvarica. Kad već kažeš za nekoga da je folkloraš, da vidiš kako izgleda laž. Mada bi joj bolje bilo da je varila no što se primila posla o kome ništa dibidus ne zna.
  Doveo ju je jokica a glupavi preletačević NJOKA je dopratio jer mu je naređeno. On samo tamo đe se kusa. Povedi ga do Dubravnika, ja ću platit Andro brate mili.
  Stranačkog zapošljavanja je uvijek bilo i uvijek će ga biti. To ti jedino tačno. Ali jokica zbori iz svega glasa da toga nema u njegovu butiku. Laž Andro još jedna.

  • Ivane, nemoj da lupetaš o nečemu što ne znaš i što nije dokazano, jer i protiv lažne osude i za verbalni delikt može se podneti prijava, tj. tužba. Da bi ikome držao moralne pridike o pasošima i državljanstvima, prvo pogledaj da ti nije gdjegod zapala kakva “putovnica”. Međutim, svakako da pasoši Srbije i njihovi nosioci ne treba da te zanimaju. Ti se bavi svojim državljanstvima i pasošima.

   Kotorske malograđanske priče i to što je neko radio u parku uopšte me ne zanimaju.

   Reći za nekog da je folkloraš nije uvrijedljivo. Naprotiv, lijepo je to zanimanje i poštujem ga. Takođe, i čovjeka o kojem govorimo cijenim, on je školovan, ima kvaliteta, osim što smatram da mu nije trebala politizacija. Rekao sam da ako nekome smeta mlađa školovana žena koja jeste kuma, koju neki smatraju nekompetentnom i vidim neki nazivaju kuvaricom, kako su to smatrali da je čovjek koji se bavi folklorom kompetentniji od nje da bude na čelu centra za kulturu?

   Vidiš, ja Jokića ni ne znam, niti sam glasao za njegovu stranku, ali ti to ne možeš razumijeti vjerovatno, jer ti si ovdje da napadaš sve koji su protiv tvoje političke opcije i tvojih interesa. I to nije samo napadanje, već se pretvara u pljuvačinu bez stila, što mnogi ovdje rade. Treba zadržati dostojanstva donekle.

   Ovo za kuvaricu i za punoljetstvo čovjeka od 30 godina je trebalo da bude kakva šala valjda?! Mislim da je to neukusno. A ovi pokušaji da ispadneš duhovit prilično su patetični. Dakle, pokuašao si, što je u redu, ali na tome se i završilo. Duhovitost je ostala negdje drudje.

   Ko što voli da jede i da li ću koga voditi negdje na ručak, moja je lična stvar. Ako želiš da častiš ručak u Dubrovniku, nemam ništa protiv. Nazdravlje ti!

 6. Jednog dana ćete se iznenaditi kad saznate koliko državljanstava i pasoša ima Gospodar Crne Gore!… To će biti kad vam se sa razglednicom javi iz Dubajia i li Katara, sa tekstom: “Zbogom moje seljačine, nema više he.ačine, ode Jana preko okeana.”
  Prije nekoliko godina časopis FORBES je rangirao najbogatije šefove vlada. Naš Gospodar je zauzeo skromno 20. mjesto sa procijenjenim bogatstvom od 14 miliona $$. U sledećem broju su se izvinili čitaocima, sa objašnjenjem da su greškom ispustili dvije 00 (nule). Rješenje je u prostoj aritmetici.

 7. Zanimljivo je Andro kako si ti pametan. Po tvojemu nije problem što ovaj mladi čovjek laže, jer su to radili i oni prije njega. Ta teorija će vas i dovest tamo đe treba da budete. Vi niste za drugo. Taj mladi čovjek je pričao kako neće biti partijskog zapošljavanja. To tvrdi i danas a svi znamo da laže na kile. Doveo je nesposobnu kumu u Centar zua kulturu mimo zakopna i sve ostale. kad vi lažete onda je to dozvoljeno. najgori ste od najgorih.

  • Jeste, bezimeni nepotpisani, ja sam pametan, imam to i napismeno.

   Ti miješaš babe i žabe, ovdje nije riječ o partijskom zapošljavanju, već o nekakvom fantomskom državljanstvu i medijskoj hajci koja je napravljena.

   Ne znam koji smo to “mi” i gdje će nas dovesti ta “teorija”, ali je to bezlično i nedefinisano laprdanje. Ništa konkretno nijesi rekao.

   No, možemo mi popričati i o tome. Prije svega, ja nijesam glasao za njega, tj. za njegovu stranku, ali mislim da treba dati priliku svakome da se promijeni vlast.

   To što stalno ponavljaš, i ti i kompanija, kako je Jokić mlad, mlađan, mlađahni, junoša i sl. je takođe diskriminacija, ali i odraz kulture. Čovjek ima trideset godina i odavno je punoljetan, u najboljim je godinama i ne mora da bude u srednjim ili starijim godinama kako bi se preporučio za političara, funkcionera, gradonačelnika. I vrijeme je da ima što više mladih.

   Uzgred, da li je kuma sposobna ili ne, pokazaće vrijeme, ali to ne znači da je folkloraš kompetentan i obrazovan da vodi Centar za kulturu. Sem toga, njegovu smjenu je tražio SDP. Ne zaboravimo da je on uveo političku cenzuru na maskenbalu kotorskog karnevala! Tako nešto se jednostavno ne radi! Pritom, on nije loš čovjek, ali kad si u funkciji stranačkog aparatčika, onda tako to biva. Ili po čemu je građevinski inženjer kompetentan da bude direktor vodovoda? A još su neki na rukovodećim funkcijama iz bivše vlasti, a tu su proveli godine i godine, kao da su srasli s foteljom i trebalo je da budu smijenjeni i od bivše vlasti. Vidimo da sadašnja vlast nije smenila sve.

   Stranačkog zapošljavanja je uvijek bilo i uvijek će ga biti. Ali bitno je da bude više kompetentnih ljudi i po mogućstvu da bude nekih koji nisu članovi ni jedne stranke.

 8. Vlada dođe tebe dati kineski drsavljancvo i ti postati Kitajac !!! Hoce ? Javi mene ako zeli. I Jokic dobije drzavljancvo…..

 9. Cilj turističke privrede je eliminacija svih elementa primitivizma, odnosno onoga što ne korespondira mediteranskom mentalitetu. Na primer, šank na otvorenom stvara ogromnu buku, a samim tim takvo mesto okuplja ljude odevene tako da im nisu pokriveni intimni delovi tela .

  Ni gradonačelnici crnogorskih primorskih opština – Budve, Kotora i Ulcinja, nemaju ništa protiv kaznene politike koja se odnosi na neprikladan dres kod van plaže, poput šetnje u kupaćem kostimu ulicama grada, čak je smatraju potencijalno korisnom.

  JOKIĆU- dres cod !!!! Ne možeš se samo ti lickat !!!

 10. U svakom porazu
  ja sam video deo slobode
  i kad je gotovo za mene
  znaj, tek tad je pocelo
  pogledaj me, o pogledaj me
  ocima deteta

 11. Nemam dobar želudac da bi pročitao sve komentare. Po prvim riječima vidim da ih je većina ostrašćenih, onako, kako rulja zna da dela. Bijedni Kotore na kakav si govor spao, na koje plitke izjave, mračne zamisli.
  Kako vam je lako, ma kako volite obrušiti se na mladog čovjeka zbog ničega. Vi vidite trn u njegovom oku, a u svome gredu ne vidite.
  Star sam odit ća, iz mog voljenog Kotora, čije su pjace moji stari pasavali i kao djeca krpenjačom se igrali. Pazili su, na upozoranje iz doma, da ih karoca ne udari.
  Ovo je danas jadan grad, uništen, več odavna, a vi ste se ustremili na mladića, koji nije iz Kotora, ali to ne znači da ga ne voli i da ne bi učinio sve da bude makar malo bolje.
  Uvalite te usijane glave u kakvi led iz zamrzivača. Da mi je koja godina manje, uteko bi ća, jer ovo nije Kotor moje mladosti, ovo je izmučeni, tužan drevni grad, čijim se pjacama ori najčešće turbo folk, a žitelji njegovi uživaju u tome.
  I što dalje reć, nema što, Sunce je već zašlo i teški mrak je pao na ovaj grad.
  Toliko jurišnici na Jokića, kada njega smijenite, bićete junaci, a Kotor će procvjetati, kao da dolazi proljeće, a ne jesen.

  • E da je “zbog nicega” pa i nesto. Pusti nostalgiju, svi je imamo i puni smo je. Cinjenica je da prvi covjek grada laze i vara i krsi zakon. pa koliko god godina imao i iz koliko god dobre kuce dosao (ima ih iz dobrih kuca kotorskih po zatvorima i u Australiji i Italiji).
   Treba da da ostavku. Za sve je sam kriv.
   Nije kriv DPS sto ga je uhvatio u lazi. DPS ima PUUUUUUUUNO krivica i krivaca, ali se ovdje o tome ne radi.

 12. Daoshine Online, poštuješ mladost. Jokić prevario birače i postao predsjednik. Mladost na djelu. Mladi potpredsjednici Ljilja Popović Moškov u cvijetu mladosti. Isto tako i Branko Nedović preletačević a posebno Mišo Samardžić. Tu je i Rato Brajković i sve do potonjeg vd diretura u vd općini. Izuzimajući kumu Vladimira Jokića, dipl. turizma i hotelirstva koja je na čelu Kulturnog centra mimo svih zakona. Slažem se s tobom da treba mladost da dođe do izrađaja. naročito ova koju predvodi Dragica Perović, tek rođena. Ajde jadan pulenu p…. pča ležat!

  • …evo te ka Kokot-na tukinom gnezdu-nasađen na jaja-kokodačeš iz du..vlasnika tvoje nesretne glave…

 13. Jadni li ste, sitne duše… kako li će se kukati kad ovi lopovi i nesoji odu s vlasti po različitim nivoima…

  Već su počeli da kukumavču Montenegrini, a i neki Latini, dobar je to znak…. ali su pouzimali razne pasoše, a smetaju im drugi pasoši i državljanstva?! Ne smetaju im ni šiptarske kvazi državice, ni crveno-crne orlovske zastave, ni teroristi…

  Uskoro će i pravi Crnogorci i Bokelji moći da uzmu pasoše njihove druge države Srbije, a fašistički montenegrinski zakoni će otići na smetlište povijesti, kao i nakaradna vlast koja ih je donijela. A običan svijet neka razmisli hoće li zavidjeti i željeti da komšiji crkne krava ili će živjeti u miru.

  • A sto si zapjenio, casti ti. Cinjenica je da je mladjahni gradonacelnik prekrsio zakon. Slazem se da je zakon los i diskriminatorski i da ga treba mijenjati. Ali do promjene, on je na snazi i treba ga postovati a oni koji ga krse se trebaju kazniti.
   Jednostavno…

   A zavijanje i rezanje na “fasisticku” Crnu Goru i majcicu Srbiju/Rusiju/Siriju/Kinu macku o rep

   • Kao vrane ste navrli na ovog mladog čovjeka, kao da vam je on nešto kriv! Što ne tražite da se provjeri koliko funkcionera drpsa i njihove djece imaju srbijanske pasoše?! A ima ih… A licemjeri ste svi vi koji se ne pobuniste protiv Marovića koji dobi srbijanski pasoš usred krivičnog postupka?! Što ga ne otpustiše iz crnogorskog dravljanstva? Protiv političara iz Hrvatske tzv. građanske, velikonacionalističke inicijative, koji svi odreda imaju domovnice i putovnice, koji dovode ustaše poput Pećarića i Vande Babić da čerupaju bokešku i crnogorsku baštinu, protiv njih se ne borite. Protiv loših i diskriminatorskih zakona se treba boriti i na ovakve načine. I treba svi Srbi iz Crne Gore i oni koji imaju prava da uzmu državljanstvo Srbije, pa da vidimo hoće li ih sve otpustiti iz crnogorskog državljanstva?!

    Što se Jokića tiče, nije to nikakava činjenica, nego drps ne može preboljet’ što im uteče iz njihovih “skuta” Kotor. MUP Srbije, niti je obavezan, niti može izadavati uvjerenja svakome ko poželi da provjerava je li neko državljanin Srbije. Jokić je pokazao uvjerenje da nije državljanin, a oni neka dokazuju što god žele, ne treba on da dokazuje bilo što.

    A za ovo ostalo, patetičan si i licemjeran (mislim na Siriju, Kinu itd), nama Bokeljima i Crnogrcima koji smo sačuvali svoj srpski identiet, ti i drugi, koji su još znatno gori od tebe zamjeraju najviše i prije svega to što smo Srbi. To govori samo po sebi dovoljno, pa ne vrijedi komentarisati.

    Crna Gora nije fašistička, niti je to iko rekao osim tebe. Crna Gora je naša država, kao što je za Srbe i Srbija njihova država. Fašistički su zakoni, ponašanje nekih političara, a i ljudi.

    Dakle, ko god i što god da si, govori u svoje ime i ime svog naroda, a ne u ime drugog, zlonamjerno i netačno.

    • I po ko zna kojim imenima što se kriješ,velikosrpski nacionalisto i kukavice.Poraz teško doživljavaš ,nije ti lako…
     Crna Gora nezavisna država, članica NATO ,odavno su ti pasali idoli, ratni zločinci ; slobo smrdošević, arkan, karađžić , mladić i ini ( namjerno malim slovima iz nepoštovanja).
     Srbi u Boki -Grblju većinom nisu ni Slaveni a kamoli Srbi,dakle porijeklom su Grci ,Arbanasi, Latini, Anadolci i nešto malo srpskog porijekla ,trebalo bi to da znaš,oni isti to znaju za sebe ,tako da ti od srpske Boke nema ništa.
     Srbe u Boku od nesrba je pravila klerofašistička tvorevina ,Srpska crkva,vjerska sekta, nekad a i dan danas to rade na čelu sa Ajatolahom Amfilohijem Radovićem, mrzitelem svega i svakoga ko nije Srbin samo ne mrzitelj zapadnog novca, Američkih Dolara i Eura.
     Andro, Altaire, Adio Mare ,Bokelju ti kao pripadnik naroda koji je bio podanik-kmet Otomanima 500 godina ,Turcima koji imadoše pravo na prvu bračnu noć ,treba da znadeš, da ovizi koji imaju srbijanske pasoše su gotovo svi protiv Crne Gore u svakome pa i u državnom smislu za razliku od onih drugih koji imaju hrvatska državljanstva, to znaju ne samo ovdje nego svi ljudi u okruženju na brdovitom Balkanu.
     Dakle Andro, Altaire ,Adio Mare, adio pameti, Bokelju ,pripadniče poraženih politika ,tvoje i vaše vrijeme je odzvonilo.
     Politiku što sprovodi Milo Đukanović je najpametnija politika od vremena Kralja Nikole pa do dan danas.
     Milo Đukanović na vašu žalost ostaće upamćen po stvaranju nezavisne Crne Gore i učlanjenju Crne Gore u NATO a vi po bruci i sramoti dovijeka.
     Vrijeđajte i lažite po portalima i sanjajte svoj san projekat RASTKO ,to vam je još jedino ostalo.
     I za kraj da te malo podsjetim što je Dobrica Ćosić napisao svojevremeno uz napomenu da je Dobrica u Crnoj Gori žensko ime .

     Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

     -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

     -„Laž je srpski državni interes.“

     -„Laž je u samom biću Srbina“.

     -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

     -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…

     • Prateci komentare “najucestalijeg komentatora na ovom mediju”, 
      covek moze samo da potvrdi staru izreku :
      “U svetu uglavnom caruje zlo, a glavnu reč ima glupost!”

      Takodje pada mi na pamet pitanje da li je moguce da je Ivo Andric poznavao
      “tog ucestalog I neumornog komentatora” kada je napisao ovu recenicu?!:
      “Poznavao sam jednog čoveka koji je za svaku stvar koju on nema ili ne razume uspevao da nađe poneku zlu reč.

     • ***Andro, Altair, adio Mare, Bokelj…

      Površan si i nedorastao da tumačiš Ćosića. Izvukao si taj odlomak iz konteksta, ne shvatajući metaforičke figure velikog pisca. Kad bi bar pročitao njegov “Vreme vlasti”, možda bi ti Bog otvorio neke šire vidike. Možda bi manje rasistički mrzio Srbe samo zato što drugog grijeha nemaju osim što su Srbi.

     • Citajuci sirenje I govor mrznje prema Srbima I svemu srpskom “ucestalog komentatora ovog medija”, predlazem
      “da radi jednakosti pocne da mrzi sve”!
      – Tako bi mozda za pocetak postigao untrasnji mir I eliminisao stress..
      Nazalost, on ne prepoznaje stvarnu snagu u ljudima on ceni samo vlast I one koji su na vlasti (po staroj karakternoj navici). Iako je davno odpisani “outsider” , ulagujuci se vlasti, on misli da je I on deo te vlasti..- Za zaljenje!
      Zato, dodajem da se sa ovim komentatorom nadalje postupa veoma blago, jer nista nije tako jako kao blagost, a nista nije tako blago kao snaga.

     • ..gospodine Slavko Mandiću..koji su razlozi da se ne objavljuju dokumenta-komentari..iz “Arhiva Skala radia Kotor” od 08/10/.ožujka.2013 objavljeni u 07:16 ura! Tema bješe:”Vasilije Kusovac(Porat Cattaro)…radovi kasne zbog izmjene…”! NAKON ČEGA SLIJEDI-komentar komentatora:”Adio mare”..! A,ako je vjerovati gornjem napisu-RADI SE o velikosrpskom nacionalisti i kukavici-pripadniku naroda koji je bio podanik NEMANJIĆA od 1189 do 1360 godine-iliti 171 godinu..a kasnije-podanik po pozivu Mlečića-Francuza ,Austrijjana..a u međuprostorima.. podanik kmet Otomanima 500 godina…”?! A što je ova kukavica i velikosrpski nacionalista kadar učinjeti-podvaliti …evo izvoda od 10.ožujka.2013-sa ovega Portala-15 GODINA SA VAMA…:”Evo javio mi se onaj sa Njeguša što sam na njega mislio kad napisah pismo “Draži”…hehehe!…A ovo što stalno ponavljaš-što ne volim nisam sam.Kad vidimo potomke onizije….E pa da ti ponovim mada vidim da ti se usjeklo duboko u srce…Ne VOLIM ove što su ŠLJEGLI s’brda ,zbog kojih su sve puškarnice sa PALATA bokeškije OKRENUTE prema njima gore-brdima-a ne prema CIVILIZACIJI-MORU…”?!

      Da,da ovako osjeća-misli-piše-bleji-riče-rokće ..nazočni Adio mare-“VELIKOSRPSKI NACIONALISTA I KUKAVICA”..koje mu se “daje primat”-primjeren njegovom staležu..i količinama iskazane ljubavi-prema mojoj DOMOVINI-DOMOROCIMA..ne nikako dogonima iz čopora okupatora sa west-nord i inije destinacija..? Pa se čudimo-što nam “srbi” rade od vajkada-nota bene u našoj kući..kad NJIHOV IZDANAK Adio mare,Bokelj,Andro,Altzair,Bjeladin Humac…radi na tome da nas istrijebe…Kako bi Ćosić-da je živ-REKA.” U OVOJ ZEMLJI SVAKA LAŽ NA KRAJU POSTAJE ISTINA”..UZ logistiku-EVO 15 GODINA SKALA RADIA KOTOR…
      GOSPODINE SLAVKO-POKUŠAJTE ODGOVORITI? MENI JE DOVOJNO DA KAŽETE:”JOLE DRINJAKU-DOSTA JE TVOJIH LAŽI-LAŽNIH PREPISA POJEDINIH KOMENTARA-KOMENTAORA-KOJI VOLITE SVE NARODE-U NAŠOJ DOMOVINI OSIM “s r b a” POPUT OVE KUKAVICE VELIKOSRPSKOG NACIONALISTE “Adio mare,Bokelj…Bjeladin Humac,Altair,Andro…?
      Moguće da se razumijemo..za slučaj da naučimo…”VERITAS ODIUM PARIT-ISTINA IZAZIVA MRŽNJU…”?!

     • Capurica, Borota, Bjeladin Humac,Povremeni čitalac ….
      Velikosrpski nacionalisto i kukavice,
      Bit ću ovaj put kratak sa tekstom,
      Da li meditiraš još ?
      Je si li dobio status učitelja meditacije od naslednika Maharišija ?

     • Predlažeš da počnem da mrzim sve….
      Ja mrzim samo nacionaliste i fašiste bilo koje fele,nacije da su, ako si se ti prepoznao ili su te prepoznali u jednoj od ove dvije grupe ,žao mi te je…
      Zaista to nije veliki problem, početi mrzjeti sve ,ali treba napravit jednu stvar,
      A to je, preći na vjeru (nevjeru) što je provovijeda tvoj Ajatolah Amfilohije,vjersku organizaciju koja propovijeda kontra od onoga što je Isus Hrist propovijedao,i vjerska organizacija koja mrzi zaista sve i svakoga samo ne zapadni novac Američke Dolare i Eure.
      P.S Niko ti nije kriv za ono što si izjavio za Tivat i tivćane,pa kontroliši tvoj šporki i zlonamjerni, lažavi jezik !

     • J’Ole Drinjaku , ti ne odgoneta!. –  Nazalost ti  ne (pre)poznajes “:Povremenog citaoca” I tumaras po Tivtu.
      Istina nije definisana koliko ljudi veruje u nesto ili koliko puta “najucestaliji komentator , aka, Jole Drinjak”, ponavllja lazi I blacenje o Srbima uz blagoslov urednistva Skale.
      Zasto se ti J’Ole I Skala malo ne pozabavite nedavno dobijenim srpskim drzavljansvom sina Svetozara Marovica, mladjanog dicnog Crnogorca Milosa Marovica umesto sa Vladimirom Jokicem?!
      Bilo bi interesantno uporediti ta dva coveka!

   • “Ivo, Ivane, jedini sine” – a što si ti “zapjenio”!… Kad ova milogorska vlast padne na bunjište itorije, svi sadašnji drpsovci će se kao pacovi razmiljeti i dokazivati da oni nijesu nikada bili dio srbomrzačke garniture. Nastojaće da se uprišipetlje i nađu uhljebljenje u novoj vlasti. “Čankolizi, gotovani, ulizice, trčilaži”… (J.J.Zmaj)

 14. Crna Gora ima fašistički zakon o državljanstvu jer samo Srbi u Crnoj Gori ne mogu imati dvojno državljanstvo.

  • Thomase ima ih dostinja koje ja znam evo ih u Beograd pa kad su gore zbore srbijanski a kad sljegnu dolje svi su Crnogorci. Jadan bio nema grdjih no beogradskih Crnogoraca a njih je vise nego nas tun. Imaju ne dvojno nego TROJNO hrvatsko ili madjarsko !!! Prodali bi veru za veceru !!!

    • E moj Thomase kako ti volis nas Crnogorce svaka ti cast. Zdrav mi bio dovjeka! Neka ti je na obraz-katunsko-stocarski ovor te je varenikom othranio bez obraza ostao djao ti ga ponio !!!

  • Kakve to ima veze svi koji imaju dvojno, trojno,ili stoto državljanstvo neka ga nose ako mogu i đe mogu ali niko nije predsjednik opštine kao ovi naš pametnjaković, sveznalica.

  • ….nije fašistički-no Jevropski po standardima madam Le Pen-iz grada svjetlosti-odakle nam sunce ogrijalo 1.-decembra.1918 godine…naše pretke?

 15. Facebook partija-demokrate. i ne znaju nista nego pljuvati po facebooku, niko dana radnog staza…
  DPS-u ste sa ovim dosli kao kec na dvojku.

 16. Sjeca knezova. Svaka cast. Samo nastavite, dje vam je pamet da i prije to napravite da se rijesite pola Demokratskih i cijeloga fronta.
  Obzirom da je nelegalno sjedao na stolici, i sve odluke koje je donio su automatski nelegalne.
  Neka malo osjeti cari Spuza, facebook demokratska partija. mozda napravi blog, a njegove frontaske kolege vec imaju iskustva.

 17. Daoshine Online, iliti Jokić pulen, žao mi je ali je tvoj predsjednik slagao. Izabran je za odborfnika protiv zakona i za to mora da odgovara. A što ste ga pustili da lagi? Što ga niste zaštitili? Ne valja vam to Demokrate. Isturili ste mladog dečka a vi se sakrili iza one nesreće iz Budve i onoga što je pisao da treba crkvu zapalit.

  • Moj Djokice, ja samo postujem mladost i nove ideje, a nisam pulen ni ovoga ni onoga, nego sam za to da se da sansa i ovima da vidimo i njih na velikoj sceni….Ovi tvoji su igrali predstavu 20 godina, i Bogu dosadili a ne nama obicnim smrtnicima.
   I sad se zaboravlja da je DrPS patosirao CG da se ne mnoze ustati ni u narednih 12 godina… Nismo djeca moj Djoko!

 18. Neka istražni organi rabotaju oko Jokićevog ,,zločina” i nestaće svi problemi Kotorski. A jadni nebili, što činite sa nagrezlom mafijom, klanovima, lupeživa velikog i malog kalibra.
  Ovo je pravi primjer licemjerja.

 19. Onda neka se preispita dvojno drzavljanstvo nekolicini ministara takoodje…ili ti mozda gradonacelnika Ulcinja koji ne zeli da ima zastavu CG u svom kabinetu i koji ide da odaje pocast zlocincima po Kosovu….a kad se radi o mladom i perspektivnom Jokicu onda drvlja i kamenje….alo bre….svakom po istom arsinu, pa onda ko preostane….neko cobanice a neko ni ovce!

 20. Ko će prvi malome pomoći? Ko je ostao od priajtelja ? Koga još ima u bratsku Srbiju? Pitanja čekaju odgovore.
  Ja sam mali dečko i ja sam mali dječak po potrebi , reče Jokčić.

  • Ja cu mu pomoc. Treba tomu mladomu cojveku pomoc. Ja i Zeljko Mitrovic cemo sa Cecom i Sekom izac mu u susret. Odje u Srbiju moze setat bizine i dobro zaradit. Na Dedinje koje je postalo seljacko svi imaju bizine od najmanjega do najvecega svijeh rasa i kolura pa neka ih mali Jokic seta pa ce bome kao Marko zaradit ali nece nosit gajbice no setat na pipirelu i kakarelu kucke !!!

 21. …upisan “kao” državljanin RS pod brojem 1661 i u knjigu rođenih (po drugi put-ovog puta u Beograd)-RJEŠENJEM broj “taj i taj” od 1.februara.2011 godine…?! A PRIMLJEN…2 godine 7 mjeseci i 10 dana-kasnije u DRŽAVLJANSTVO Srbije dana 11.septembra.2013 godine? Molimo,da nam se OBJASNI, koja je i kakava je razlika od UPISA do PRIJEMA-kojem nedostaje RJEŠENJE MUPa-BUPa Srbije…? Odgovor očekujemo-u skladiu sa članom 47 i 59.Ustava Crne Gore (“Službeni list CG,broj 1.od 7 okotobra(dana oktobarske revolucije).2007 godine)…?!!!

   • …bojim ti se da nećeš dočekati-moju pogibiju-u za sve napore vašega ojađeloga tužilaštva-koje će panuti-u vrijeme kostanja-kao smokva suha…Bia živ,zdav i u pamet-čist ka što si pošten!!!! Samo nastavi-čitati kak je napisano..i ne brigaj…”Prč-anjot” JE VOĆKA ČUDNOVATA-NE SLOMI GA AL POLOMI RILO DRAGI “ALO…”…

    • Alo Prčanjot-četnikanjot, oće li ti uspjet spasit guzicu odvjetnik, bastadur, špicoskandalo, vlasnik Ćakulone, od presude u ime naroda radi napada na Sudiju.

     • ..u našoj DOMOVINI sa OKVIROM brez uokvirene držve-ne sudi se više u IME NARODA-evo brezmalo tridest ljeta! Sudi se u IME DRŽAVE-IZOPŠTENE iz okvira-moje DOMOVINE…! Bidnite strpljivi špijunčići vlasnika vaših glava-iz čijih gu…virite o trošku ovoga naroda…koji čeka dobit iz zaplene imovine-vlasnika vaših glava…po odluci sudsko tužilačkih organa moje DOMOVINE-jutros 18.kolo-voza Lajkovac via Podgorica-Bar-Budva-Kotor u 07:00 ura… objavile sve TV stanice-moje DOMOVINE?…
      Ćao ljubavi-ne zaborvi na onu staru “STRPLJEN SPAŠEN-ISTINA IZAZIVA MRŽNJU”….čuvaj se propuha iz tije portika-gu..vlasnika tvoje-vaše TABULE RAZE..?

      p.s.O NAMA “ČETNIKANJOTIMA”…- NE BRINITE DOK JE VAS POTOMAKA PREDAKA IZ ONE “ARLE-OKIĆENE LJILJANIMA-ŠAHOVNICOM” -BLAJBURGA-MOJA DOMOVINA JE s i g u rn a…!!!! ZATO MIRNO-brez panike… U MIMOHODU-NASTAVITE DA SE ČEŠETE ĐE VAS zaS R B I-uz upotrebu JEZIKA-da vas manje Ž U LJ A!!!..

 22. Dobro su se sjetili. DPS -u stiže na tacnu materijal a oni laganini.
  U suprotnom bi ovi što i čine svakodnevno bez dokaza na sva zvona protiv DPS i nogama i rukama.

  • tacno tako, da je ovo nađeno bilo kome drugome, pa oni bi ga razapeli na križ (ali ako takneš Demokrate- onda ništa) aaa dosta više!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]