Muzej grada Perasta – kulturno nasljeđe bez barijera

0
Muzej grada Perasta

Andro Radulović

Andro Radulović

Na konkursu Ministarstva finansija Crne Gore za raspodjelu sredstava od igara na sreću, OJU Muzeji Kotor je dobila 12,5 hiljada eura za projekat pod nazivom “Muzej grada Perasta-kulturno nasljeđe bez barijera”.

Cilj projekta je doprinos podizanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom uz poštovanje osnovnih principa izjednačavanja mogućnosti.

Stoga je projektom planirana izrada plana pristupačnog okruženja, izgradnja prilaza do peraškog Muzeja, adaptacija unutrašnjosti muzeja (opremanje prostorija za audio-vizuelne prezentacije), izrada video promotivnog materijala, audio promotivnog materijala i brošure Vodič za muzeje i galerije za potrebe osoba sa invaliditetom, organizovanje radionice o povećanju pristupačnosti muzeja i galerija ovim licima, kazao je za Skala radio direktor ove ustanove Andro Radulović.

Takođe je Muzej grada Perasta u okviru programa za unapređenje ponude u oblasti kulturnog turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za finansiranje projekata iz oblasti turizma za 2015/2016. godinu dobio sredstva u iznosu od 2.750  eura.

Prvi projekat pod nazivom “Perast – legenda nad legendama” dobio je 800 eura, a glavna aktivnost ovog projekta je izrada legendi na inovativan način, te samim tim i unapređenje ponude Muzeja grada Perasta kroz bolju i detaljniju prezentaciju zbirki i unutrašnjosti palate Bujović na crnogorskom i engleskom jeziku.

Drugi projekat “Perast i Muzej grada Perasta u direktnom kontaktu sa svijetom” dobio je 1.950 eura, a cilj ovog projekta je inovacija web sajta.

Sajt će biti na crnogorskom i engleskom jeziku, a novina je mogućnost virtuelnog obilaska Muzeja.

Ovim projektima i njihovom skorom realizacijom Muzej grada Perasta će potvrditi svoje zalaganje da se približi evropskim i svjetskim standardima, te da tako odgovori sve značajnijem broju posjetilaca koji su prepoznali Crnu Goru kao destinaciju koju ne žele da propuste, saopštio je Radulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]