Muzikom do ozdravljenja

1

I ove godine Don Brankovi dani muzike priređuju koncert za najmlađe.

Sada već pepoznatljivi KotorAr-Tić po konceptu pijanistkinje Marine Milić-Apostolović biće na programu u srijedu 24. jula na dvije lokacije.

Od 11 sati učesnici radionice i koncerta družiće se svojim vršnjacima u Opštoj bolnici u Kotoru, gdje će u okviru koncerta Zdrav duh pobjeđuje biti predstavljena djela Betovena, Baha, Šopena, Šumana, Griga.

Drugi program pod nazivom “Čojstvo i junaštvo u muzici” predviđen je za 21 sat u Crkvi Sv. Duha, kada će biti izvedene kompozicije Rahmanjinova, Prokofjeva, Miroslava Štatkića i Marka Tajčevića.

Koncept kostimiranog koncerta “Zdrav duh pobjeđuje” zasnovan je na pričama o slavnim likovima iz prošlosti koji su se herojski borili protiv svojih bolesti.

Među njima su Ana Magdalena i Johan Sebastijan Bah,  Hendl, Ludvig van Betoven, Šopen, Sergej Rahmanjinov, Klara i Robert Šuman, Nina i Edvard Grig.

Koncert Zdrav duh pobjedjuje, dio je humanitarne akcije “Umjetnost djeci” kojom se od prodatih karata na koncertima, kao i od sponzorstava prikupljaju sredstva za adaptaciju dječijeg odjeljenja kotorske bolnice.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]