Muzikom i zvonima mira u Kotoru gradu

8
don Branko Sbutega

Na Dan državnosti Crne Gore u srijedu 13. jula počinju Don Brankovi dani muzike, muzički segment festivala KotorArt.

Povodom obilježavanja decenije od smrti Don Branka Sbutege, prvog počasnog predsjednika KotorArta, Festivalski orkestar će pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Homena izvesti djela komponovana za ovu priliku, a muzičarima će se pridružiti i sopran Olivera Tičević i violončelista Dmitrij Prokofjev.

Pored tri muzičke premijere, kompozicija Aleksandra Perunovića, Nine Perović i Iva Josipovića, biće prikazan prvi put i film o Don Branku u produkciji Radio-televizije Crne Gore prema scenariju Antuna Sbutege, kao i likovna djela Veselina Banjevića na izložbi Ex-Voto.

Koncert, koji se realizuje kao dio programa zvanične državne proslave decenije nezavisnosti Crne Gore, počinje u 22 sata na Trgu ispred Katedrale Sv. Tripuna, a izložba se u 21 sat otvara u Galeriji solidarnosti.

8 KOMENTARI

 1. Biće nam KOTOR ART osakaćen ako eventualno ne bude
  predstave “Na ljetovanju” u krugu Instituta za biologiju mora.
  U režiji gospođe rektorke. Žanago.

 2. U Kotoru gradu sve je manje slušana muzika koja ima umjetničku vrijednost, a zvona kao nekad zvone, ali ih sve manje ljudi čuje………

  • Dobro jutro sa famozo Prčanja ponosnog na Don Branka.
   Nego koliko stanovnika Prčanja danas i zna za njega, o davnim precima da i ne mislimo?
   Danas na sva , gotovo SVA veselja Prčanjom grmi turbo folk, a što je dodatno tužno i djeca nekih starih famelja preuzimaju novi način doživljaja ,,lijepog”
   Da ne .bude sve beznadežno, razgovarao sam sa dva mladića, nisu prčanjoti.ali žive na Prčanj, Oni se užasavaju takve ,,muzike” ,pa su me obradovali, možda sjeme nekog ljepšeg cvijeća ponovo nikne.

   • to je upravo tako! Busaju se koliko su generacija u Kotor tj u ovom slucaju Prcanj, busaju se titulama doktorica profesor a nasljednici kao da su sasli sa bine PINK a kad je najgrdji bio MAJAR MUCITE.

  • Milo brate,moraš jednom za vazdake privatiti-da je Kotor jedini DUKLJANSKI oliti CRNOGORSKI GRAD-kojeg nisu razorili Nemanjići! Dapače,i dali mu najveću moguću AUTONOMIJU-kakvu Kotor nije nikada UŽIVAO u svojoj povijesti-do dana današnjega! Zato je tak normalno-da ovakve i druge manifestacije u Kotoru počinju S V E T I M danom-DANOM VJEČNOG POSTOJANJA CRNE GORE…od Crnogorskih planina pa do Crnogorskog mora-od Ulcinja do Novoga…!!!!!

 3. Ne vidim konekciju izmedju imena duhovnog Velikana Kotora i Dana drzavnosti, kojeg cestitam onima koji ga slave, premda ga ja dozivljavam kao Dan Ustanka protiv fasizma, a ovo slavlje bi moglo biti objedinjeno sa onim u maju.

 4. Naučite onoga, koji je dao ovo priopćenje da je PJACA , a ne TRG ispred Katedrale Sv. Tripuna.
  Skala bi morala da koriguje ovakve pogreške, jer sam siguran da uposleni u Skali znaju da je jedini TRG od oružja, ili Pjaca od Sata.
  Sve ostale su Pjace, pa i ona ispred Katedrale.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]