MVP će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora zbog neopravdanog nedolaska na konsultacije

0
Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora koji, bez opravdanog razloga, nijesu doputovali u Crnu Goru na konsultacije.

“Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović, Darko Pajović, Sanja Vlahović i Vera Kuliš, kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nijesu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije. Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da nijesu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara. Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo vanjskih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak”, saopšteno je iz MVP-a portalu Pobjeda.

Kako su istakli u Ministarstvu, okončanjem disciplinskog postupka, ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova.

Iz resora Đorđa Radulovića Vladi su ranije predložili da opozovu Tarzana Miloševića (Srbija), Sanju Vlahović (Italija), Miodraga Vlahovića (Sveta Stolica), Veru Kuliš (Njemačka), Dušanku Jeknić (UAE), Obrada Miša Stanišića (BiH) i Darka Pajovića (Kina). Vlada je zatim, na sjednici, održanoj 17. decembra prošle godine, donijela odluku o opozivu sedam ambasadora.

Uslijedio je poziv MVP-a svim diplomatsko-konzularnim predstavnicima da dođu u Crnu Goru do 18. januara zbog održavanja ambasadorskih konsultacija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]