Na brodu “Budva” zaplijenjeno pola tone kokaina, uhapšen pomorac iz Bara

0

 

Crnogorska policija, u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala je akciju koja je rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Na brodu “Budva” u Njemačkoj zaplijenjeno je oko pola tone kokaina, saopšteno je danas iz Uprave policije. Nakon što je droga otkrivena uhapšen je pomorac iz Bara Mladen Radulović, potvrđeno je CdM-u iz Uprave policije.

Strani mediji pišu da je njemačka plicija jutros pretražila brod “Budva” kada je uplovio u Hamburg. Polova tone kokaina pronađena je sakrivena u “teretnom području”. Od 23 člana posade koji su svi državljani Crne Gore, jedna je uhapšena. Brod je stigao u Hamburg iz Santosa u Brazilu preko Kazablanke u Maroku.

Iz Uprave policije su kazali da je fokus crnogorske policije posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, krijumčare kokain iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finasijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta.

“Zaplijena kokaina u Njemačkoj je još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu”, naglasili su u Upravi policije.

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmjenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

“Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminlanih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države”,  poručuju iz Uprave policije.

Kako dodaju, zbog daljeg toka istrage i aktivnosti koje se sprovode u Njemačkoj trenutno ne mogu saopštavati više detalja u vezi sa tim predmetom.

CdM

*

Direktor Barske plovidbe: Vjerovao sam da ovakvih stvari neće biti na našim brodovima

Pola tone kokaina zaplijenjeno je na brodu Budva, kompanije Barska plovidba, u njemačkoj luci Hambrug. Izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković rekao je da je zatečen tim što se desilo.

“Vjerovao sam da se ovakve stvari ne bi trebale desiti na brodovima koji viju crnogorsku zastavu, naša posada je tamo”, naglasio je Mirković.

Kako je dodao, nada se da se ovo neće odraziti na uposljenje broda i da će zaplivati dalje ka sljedećoj luci.

barinfo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]