Na četiri odvojena tendera javio se samo jedan ponuđač

1
slomljeni stub javne rasvjete u Dobroti

 

Šetalište u Dobroti ili tamošnja riva je mjesto na kome se često uništava javna rasvjeta.

Malo, malo pa je po neki stub pod naponom izvrnut na zemlji.

Tako upaljenog svijetla, izvaljen na zemlji leži stub po dva, a nekad i više dana.

Ogoljeni kablovi pod naponom predstavljaju otvorenu prijetnju prolaznicima, a naročito djeci.

Svašta može da se dogodi dok se čekaju nadležni da ga podignu, saniraju i vrate na mjesto.

Direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića Skala radio je pitao postoji li neko ko je u Direkciji zadužen za ovaj problem?

“Održavanje ulične rasvjete je definisano godišnjim ugovorom za četiri partije, odnosno reona. Za sve četiri su bili posebni tenderi kako ne bi jedna ista firma pokrivala sve, budući da je velika teritorija opštine Kotor”, kazao je Brajković.

“Međutim, javio se samo jedan ponuđač – Čučković, koji sam održava javnu rasvjetu na kompletnom području. To nije dobro rješenje i stoga je razumljivo da se kvarovi, ili vandalska uništavanja stubova javne rasvjete ne mogu odmah popraviti. Ono što je neshvatljivo je da se bar istog dana ne može isklučiti struja, kako izvaljeni stub ne bi predstavljao rizik”, naglasio je Brajković.

Direkcija nema radnike zadužene za otkrivanje bilo kojeg problema, nikoga ko bi mogao da obilazi teren i uoči probleme na licu mjesta, već se to radi na osnovu prijava građana i onih čija je to dužnost, a to je Komunalna policija i inspekcija, naveo je on.

“Direkcija isključivo radi po zapisnicima i ono što je prioritet, kada je problem izvaljenih stubova javne rasvjete u pitanju, mora se odmah rješavati. To je isključenje struje prije svega. Za sada ostaje da se Direkcija obavijesti odmah kada se uoči problem kako bi se što prije reagovalo prema jedinoj firmi Čučković, koja se za ovaj posao javila na javnom nadmetanju”, kazao je Brajković.

1 KOMENTAR

  1. Huligani haraju. Na Muo bi malo sto imali obalit, jer svjetla ima samo na glavnu cestu. Sporedni prolazi su gotovo u totalnom mraku. Pozvao bi glave iz Direkcije da pasaju tuda uvece ako im basta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.