Na dan Regionalnog vodovoda raspisan tender za spajanje Herceg Novog na Regionalni vodovod

0
Dodjela Zahvalnica zaposlenima za Dan Regionalnog vodovoda 29. septembar

U nedjelju 29. septembra 2019. godine na vodoizvorištu Bolje Sestre“ obilježen je Dan Regionalnog vodovoda i 9 godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema

„Ovogodišnje obilježavanje Dana Regionalnog vodovoda je bilo više radno nego svečarsko, te je tako na ovaj dan raspisan i tender za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj, sa kojom je Regionalni vodovod, uz podršku resornih ministarstava, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva finansija, tokom prethodnih mjeseci pripremao dokumentaciju za raspisivanje tendera”, istakao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

Posebna Zahvalnica povodom Dana Regionalnog vodovoda biće uručena resornom ministru održivog razvoja i turizma, gospodinu Pavlu Raduloviću, ispred Vlade Crne Gore, za pruženu podršku, razumijevanje i zajednički napor na očuvanju javnog interesa i održanju redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima poslovanja tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine, kao i za dosadašnje rezultate stabilne i kvalitetne saradnje i profesionalnu podršku i razumijevanje.

Ovim povodom svim zaposlenima i članovima Upravnog odbora uručene su zahvalnice za izuzetan napor i istinsku predanost u obavljanju poslovnih zadataka i održavanje redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine,  koji su svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, kao i istrajnošću, dali izuzetan doprinos uspješnoj realizaciji svih poslovnih zadataka i ciljeva tokom trajanja najvećeg poslovnog izazova u 44 godine dugom periodu funkcionisanja JP „Regionalnog Vodovod Crnogorsko primorje”.

Tekst Zahvalnice šalje poruku o osjećaju zajedništva među zaposlenima, menadžmentom i članovima Upravnog odbora i prisutnom timskom duhu:

„Pokazali ste odanost i profesionalizam za ponos, jer ste javni interes šire društvene zajednice stavili ispred ličnog. Uz izrazito profesionalno i lično razumijevanje istrajali ste u svim izazovima tokom 268 dana duge blokade računa u realizaciji važne javne djelatnosti  koja se ogleda u kontinuiranoj isporuci vode za piće visokog kvaliteta opštinama na Crnogorskom primorju.

Ponosni smo na kolektiv koji čine ovakvi pojedinci i vjerujemo da je vaša podrška, snaga, energija i radna etika garant naše zajedničke, uspješne budućnosti, što novu viziju razvoja JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” čini realnom i održivom.”

Zahvalnica je uručena i predsjednici opštine Golubovci, Tanji Stajović, za uspješnu saradnju na zaštiti vodoizvorišta „Bolje Sestre“.

Jevrić je na kraju izlaganja zaključio:

„Sljedeća, jubilarna deseta godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, tj. 45 godina postojanja Regionalnog vodovoda predstavljaće godinu razvoja, zato što će Regionalni vodovod, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. godine završiti izgradnju 1. faze sistema, započeti sa 2. fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće aktivnosti na riješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobre Vode i Veliki Pijesak.

Posebno je značajno istaći da se zajedničkom realizacijom projekta izgradnje bulevara i postavljanja novog cjevovoda, za šta je dobijena podrška Vlade i resornih ministarstava, ostvaruje višemilionska ušteda.“

JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ tokom 2019. godine, da dan 29. septembar isporučuje 19% više vode od ugovorenih količina za ovaj period, tj. 8% više u odnosu na isti period 2018. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]