Na današnjoj SO Kotor Sonja Seferović i Nenad Vukadinović izabrani za potpredsjednike opštine

20
sa današnje sjednice SO

sa sjednice SO Kotor

Nakon usvajanja dnevnog reda sa 29 tačaka, odbornici SO Kotor su usvojili odluku o određivanje broja potpredsjednika Opštine Kotor.

Na taj način je Odluka o kojoj je riječ usaglašena sa Zakonom o lokalnoj samoupravi koja predviđa da opština može da ima najviše dva potpredsjednika, umjesto dosadašnjih tri.

Potom je predsjednik Opštine Željko Aprcović za potpredsjednike imenovao Sonju Seferović (SD) i Nenada Vukadinović (LP), a odbornici na takav prijedlog o rješenju o imenovanju dali saglasnost.

predsjednik SO Jovo Suđić otvara sjednicu

Usvojen je prijedlog Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, ali odbornici nijesu usvojili Izvještaj o podržanim projektima NVO, iznosu dodijeljenih sredstava, realizovanim projektima i njihovim efektima za 2017. godinu.

U diskusiji po ovoj tački odbornica Ljilja Radunović je vjerovanja da je neophodno da se sačini kompletan izvještaj kojim bi nova komisija raspolagala i iz kojega bi mogla da se precizno vidi aktivnost svake NVO pojedinačno. Potrebno je jasno predočiti i koliko sredstava je oprediljeno ove godine NVO sektoru.

Odbornica SDP-a  Bruna Lončarević smatra da je neophodno da izvještaj bude kompletan i pripremljen od strane resornog Sekretarijata. Ona je mišljenja da je potrebno povećati iznose tradicionalnim NVO Bokeljskoj mornarici, Srpskom pjevačkom društvu „Jedinstvo“ i Gradskoj muzici jer oni dobijaju godišnje po 10 hiljada eura, a samo jedna NVO TV Kotor je primila 12.573 €.

predsjednik Aprcović i novi potpredsjednik Vukadinović

Posebnu pažnju odbornika je izazvao Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017. i 2018. godinu i Program rada i finansijski plan za 2018. i 2019. Fondacije „Kotorski festival pozorišta za djecu“.

Resorni skupštinski odbor je bio uzdržan po ovim tačkama dnevnog reda, a odbornici nijesu usvojili Izvještaje o radu i finansijskom poslovanju i Program rada i finansijski plan za 2018. i 2019. godinu.

Direktor Fondacije Petar Pejaković je u svom kratkom obraćanju spojio sve četiri tačke i kazao da je postignut značajan uspjeh i ostvareni rezultati koji su za pohvalu.

Odbornica Tanja Stanovčić (DPS) je pokazala nezadovoljstvo načinom na koji je Fondacija pisala izvještaje. Ona smatra da nije primjereno da onaj ko pravi finansijski izvještaj sebe i svoj rad hvali i veliča, a da se nigdje kroz tekst ne vide baš pokazatelji zbog kojih se izvještaji pišu. Neki podaci su kontradiktorni i u suprotnosti sa napisanim, kazala je ona. Mora se znati kako se piše izvještaj i što on mora da sadrži, a ne ovako kako je napisano, bez parametara koji će biti jasni i precizni.

Što se tiče finansijskih pokazatelja koji su dati na kraju izvještaja, ne vidi se tačno kako je i koliko je trešeno, kategorična je Stanovčićeva.

Odbornik Vido Drašković (LP) je kazao da neće govoriti o kvalitetu programa, ali da Fondacija nije ostvarila one ciljeve zbog kojih je bila osnovana. Formiranje Fondacije je uslijedilo zbog lakšeg pristupa međunarodnim fondovima. Ova fondacija u prethodnom periodu nije ostvarila funkciju zbog koje je osnovana, kazao je Drašković i konstatovao da neće glasati za pomenute izvještaje.

Pejaković je saopštio da je Fondacija osnovana jer je to jedan od najprihvatljivijih modela, a ovaj model je idealan za festivale. Pristup međunarodnim fondovima, po njemu je samo jedan od razloga. Trenutno je Fondacija konkurisala sa tri projekta. Pejaković je kazao da je do sada dobijeno preko 60.000 eura od međunarodnih fondova i da se o tome  izvještaj priprema.

Direktora Fondacije Petra Pejakovića odbornica Vjera Rašković (DPS) je pitala  kako to da je za Žiri grada Kotora prošle godine izdvojeno 1000 eura. Ona je podsjetila da su ovaj posao ona i njene kolega u prethodnom radu žirija obavljala besplatno godinama i da se nikad nije isplaćivao nikome ni jedan cent.

Pejaković je kratko odgovorio da je od Sekretarijata  za kulturu, sport i društvene djelatnosti dobio nalog da isplati pomenuti iznos i da je po tom nalogu postupio.

Nije usvojen ni Izvještao o radu i finansijskom poslovanju Kulturnog centra „Nikola Đurković“ za 2017 i 2018. godinu, a Program rada i finansijski plan za  2019. godinu je vraćen na doradu.

Nije usvojen ni Izvještaj  o radu i finansijskom poslovanju za 2017 i 2018. godinu i Program rada i finansijski plan za 2018 i 2019.  OJU „Muzeji“ Kotor.

Na sjednici je usvojen i set odluka o izgradnji javne rasvjete  na području opštine Kotor preciznije u Koložunju, Popovićima, Dragalju i Gornjim Krivošijama.

Na današnjoj SO je izabrana Skupština Turističke organizacije Kotor, jer je prethodnom sazivu istekao mandat više od 6 mjeseci.

Predsjednik opštine Željko Aprcović je upoznao odbornike sa brojnik aktivnostima koje je lokalna uprava počela u ovom kratkom periodu od kada vrši vlast.

Što se tiče odlaganja čvrstog otpada, odnosno građevinskog materijala sa lokacije hotela Fjord i zatvorenog bazena „Nikša Bućin“ Aprcović je kazao da će do 15. septembra biti određena lokaciji u Nalježićima. Građevinski otpad sa pomenutih lokacija nije u ovom perodu odvožen jer je turistička sezona u punom jeku i to ne bi bilo primjereno.

Na odborničko pitanje Vida Draškovića kako je moguće da prvenstvenu koncesiju nije dobila vlast prije ove koja je sada opozicija i kakav će status luke biti nakon 12 godina, stigao je odgovor u pisanoj formi iz ove kompanije.

Drašković kaže da nije zadovoljan odgovorom i da se nada da će dobiti precizan odgovor da li će Luka Kotor u narednom periodu, obzirom da je podijelila dividende, moći da plaća obaveze prema državi. A ako ne, znači li to da, se može dogoditi da neko privatno lice uđe u vlasništvo Luke.

Predsjednik SO Jovo Suđić je kazao da su na temu Luke Kotor i njene koncesije profitirale mnoge partije. Radi se o običnim velikim lažovima koji su iz političkih razloga napadali nas oko Luke i njene prodaje, što je spočitavano  meni i mojom drugovima, rekao je Suđić.

odbornik LP Vido Drašković čita odgovor Luke Kotor
prisutni i odsutni odbornici

20 KOMENTARI

 1. Ne lezi vraze. Pokrenuto je vec pitanje suvenirnica koji su dobili nasi ljudi, a ovi opet, za barem duplo izdali Turcima. I sto mislite ko je pokrenuo preispitivanje toga slucaja? Pa je i FB stranica otvorena koja se pocela baviti Turcima i suvenirnicama, i to sve u ovih zadnjih nekoliko dana. Ne gubi se vrijeme, jer godina je krataka, a do oktobra 2020 vrijeme brzo prolazi. Vido, Vido, potpredsjednik ti ne gubi vrijeme.

 2. Vido Draskovic kaze: necu da govorim o kvalitetu programa….. pa kako bi i govorio kad nikada niti jednu predstavu nije vidio, a to isto vazi i za sve poslanike koji trenutno sjede u te klupe. A sto se tice KC, tamo se nista , ali bas nista ne dogadja, jer je evidentno da uposleni vec oko podna setaju gradom u nepoznatim pravcima, jedino sto se mnogoljudni odbor sastaje da bi organizovao Bokeljsku noc koja je ocito pitanje smrti i zivota u ovom momentu. Jos ako se kao tehnicko lice pojavljuje i onaj cuveni Pero Pejovic sto je opalio stan od KC, tkz. agent za nekretnine, barem on tako po Kotoru prica da je jedan od organizatora, onda je sve ovo vise nego smijesno. O Vukadinovicu se za ovih 20 godina po raznim opstinskim sluzbama mogu barem 3 knjige napisati, svi njegovi marifetluci, stanovi i suvenirnice od kojih jedna nikada nije imala dozvolu za rad. Platice to LP na sledecim izborima, cini mi se.

 3. Ko o cemu…..a neko o Luci koju su htjeli pamjena teza da nisu htjeli trazili bi koncesiju i lako je dobiti ..e sad je kriv Baco i Jonica….e tako vam je svaka rabota…

 4. Ko o cemu…..a neko o Luci koju su htjeli prodati…zamjena teza da nisu htjeli trazili bi koncesiju i lako je dobiti ..e sad je kriv Baco i Jonica….e tako vam je svaka rabota…

   • Danas sam vidio gospodju Maju Ćatović sa Jonicom ruku pod ruku od Vardara prema izlasku iz grada….?
    Prije par dana vidjeh onog novog presednika SNP borovica od 75g sa Avramovicem i jos nekim iz DPS …..?
    Hoće li Luka ostati bivsim clanovima SNP….?
    Mozda bruna nije dobila obecano pa gledaju kako da je otkace bezbolno?

 5. Pejaković Petar ,mršavi režiser sa čuvenom najskupljom dječijom predstavom na svinetu Pinokio.
  Dalje,okupio političke mininature u sve moguće forume festivala koji je njegov lični rudnik a slugama pokornim udijeli koju mrvicu.
  Dalje,onaj apolitični danas a samo orije par godina na binu na promociju DPS Filipa Vujanovića.
  Danas u prve redove na ODUPRI SE šalje neostvarenoga glumca Grubišu da rika iz mozga protiv te iste vlasti u kojoj je bio dok mu je bila id koristi i dok se nije ustoličio u čuvenu fondaciju pozorišta za djecu čije su predstave iz gidine u godinu sve lošije.
  Nvo barjače i vade me prateće programe.
  Pejakoviću samo toliko.
  Baaj

  • Bješe li on vrli sestrić.A predstavu napravio gdje je popljuvao sve ove te su mu namjestili dobru apanažu.A sad Pokret Odupri se.Ostavite ga tu još da bude i uzme još koji dinar,eurić.Strašan lik,sa galerijom naturščika crvenokravataša.
   Ostavite,ga zadržite ga,dajte mu još jednu nagradu…

 6. E crni Vido, zar nijesi imao boljega čovjeka da predstavlja Liberale od ovoga Vukadinovića? Pa znaš li jadan što je on sve činio? Đe će ti pamet da urušavaš i ovo malo dostojanstva što je liberalima ostalo?

 7. Jel ovaj Vukadinovi isti onaj sa 3-4 suvenirnice. Svaka mu cast na onu ispred nekadasnjeg sdk, ono je bilo ljepota za vidjeti.

 8. Kotoraninu,jesi zaboravio ostale njegove i partnerske suvenirnice po Kotoru i Perastu.Crkvenim objektima?!Da dovrši započetu transakciju stanova…
  Hoće li se opet bahatiti i činjet što ga je volja.Samo napred,godina je kratka,a pamet i sjećanje ostaju.

 9. Oce li sad Vukadinovic ponovo staviti ono Ruglo koje nije pocistio kad je dosla druga vlast . Znate onaj stand gdje staju autobusi sa turistima iza Papalade. Eeeeee kukala nam majka sa ovima glupi narod neka stavi sad veci je.. ga sad je Podpresjednik pa vise da uzme …..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.