Na Gospi od Škrpjela otvorena izložba crteža crnogorskih velikana

0
sa izložbe

U Pomirbenoj dvorani na ostrvru Gospe od Škrpjela sinoć je otvorena izložba crteža eminentnih crnogorskih umjetnika Gojka Berkuljana, Cvetka Lainovića, Đorđa Pravilovića, Aleksandra Prijića, Voja Stanića, Uroša Toškovića, Nikole Vujoševića.

Izložbu pod nazivom “Sa vama sam, tvoja ruža crvena” otvorio je rektor crnogorskog univerziteta Predrag Miranović.

Miranović je kazao da izložba vodećih crnogorskih umjetnika omogućava uživanje posebno kada je u pitanju crtež, taj iskonski vid likovnog izraza, sa svim svojim osobenostima, specifičnim govorom i posebnim vrijednostima.

Istovremeno, izložbom se uvjeravamo i u veliku ljubav prema umjetnosti i ogroman trud porodice Žarković, koja je decenijama prikupljala ova vrijedna djela.

Jednako vanvremensku poruku nose nam Perast i divni otok Gospe od Škrpjela, koji će posjetioce, siguran sam, dodatno nadahnuti i upotpuniti neponovljivi doživljaj vrhunske umjetnosti, kazao je Miranović.

Izložbu crteža “Sa vama sam, tvoja ruža crvena” organizaovali su Galatea Gallery i Biskupski ordinarijat Kotor-Župni ured Perast.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].