Na javnoj raspravi Nacrt Odluke o finansiranju NVO

1
Kotor

Madalena Jovanović

Nacrt Odluke o kriterijumima i načinu raspodjele sredstava  namijenjenih za finansiranje Nevladinih organizacija u opštini Kotor je na javnoj raspravi od početka jula i trajaće do 3. avgusta.

Usmena javna rasprava će se održati 17. jula u palati Bizanti, saopštila je za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica za nevladin sektor u opštini Kotor.

Ona je podsjetila da je prva odluka o raspodjeli sredstava za NVO u opštini Kotor donešena u februaru 2006. godine, a njene izmjene i dopune su rađene 2010. godine.

Nakon toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno sa Zajednicom opština, donijelo model po kome bi sve opštine trebalo da urade Odluke o raspodjeli sredstava.

Nacrt izmijenjene opštinske Odluke je predmet ove javne rasprave, objašnjava Jovanovićeva i ukazuje na novinu po kojoj će nevladine organizacije imati pravo na žalbu glavnom administratoru što do sada nije bilo slučaj.

Takođe NVO koje su finansirane iz opštinskog budžeta neće imati pravo prijave na konkurs.

Izbrisan je i član kojim su nevladine  organizacije putem konkursa mogle da dobiju maksimum 80% traženog iznosa.

Jovanovićeva je podsjetila i da je Nacrtom nove odluke definisan način raspodjele sredstava tradicionalnim NVO u koje spadaju Bokeljska Mornarica, Gradska Muzika Kotor i Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo“.

Nacrt ove odluke se može naći na sajtu Opštine Kotor, a za sve dodatne informacije predstavnici nevladinih organizacija se mogu obratiti opštinskom Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti, poručila je Jovanovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Ovim navedenim organizacijama ipak prestavljaju neku kulturu a ovim sto prave sve moguce projekte cak i maglu oce da proguraju ne bi trebalo ni cent dati jer koliko se znaa dostinja su uzeli dosta lijepih para ama bas zanista vrijeme je da se tome stane na kraj jer dosta njih broje samo jednog eventualno dva clana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]