Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

0

Na jedrilici “Poseidon”, koja je plovila pod švedskom zastavom, otkriveno je oko 50 migranta koji su se iz crnogorskih teritorijalnih voda zaputili ka Italiji, saznaje nezvanično Televizija Crne Gore (TVCG).

U toku je privođenje jedrilice u pratnji dva plovila ka Luci Bar.

Iz policije nam je nezvanično saopšteno da su sinoć između 19.30h i 20 sati operateri Regionalnog komandnog centra (RCC) Jug detektovali isplovljavanje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno.

Plovilo se bilo uputilo prema otvorenom moru.

Kako je bilo izvjesno da će nedozvoljeno preći državnu granicu, Nacionlani komandni centar (NCC) je zatražio vanredno angažovanje osmatračkog helikoptera Frontex-a (Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu).

Plovilo je, kako nam je saopšteno, u 20.55h prešlo državnu granicu i uputilo se u pravcu Italije, da bi oko jedan sat poslije ponoći osmatrački helikopter stigao na dobijenu GPS lokaciju i uočio jedrilicu “Poseidon”, dužine oko 12 metara, pod švedskom zastavom.

Na krmi su se nalazile četiri osobe.

Termovizijskim osmatračkim senzorom detektovana je velika količina toplote u potpalublju plovila, što je, kako su nam nezvanično kazali, ukazivalo na prisustvo većeg broja ljudi.

“Nakon dobijene potvrde o prisustvu migranata, Regionalni centar Granične policije upućuje dva plovila na objekat intervencije. Nakon duge potjere u ekonomskoj zoni oba plovila su oko 04.45h na otvorenom moru zaustavila predmetnu jedrilicu i utvrdila da se na istoj nalazi oko 50 migranata. U toku je privođenje jedrilice u pratnji 2 plovila ka Luci Bar”, saopšteno je nezvanično iz policije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]