Na Luštici snimanje filma “Igla ispod praga”

0
Ivan Marinović

Kompanija Luštica Development AD biće sponzor snimanja dugometražnog filma crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Marinovića “Igla ispod praga”.

Ugovor je vrijedan 25 hiljada eura, a kako su saopštili iz ove kompanije produkciji je već uplaćeno 5.000 eura.

Oni su napomenuli da u saradnji sa Opštinom Tivat, Luštica Divelopment svake godine kroz sponzorstva i donacije podržava kulturne i sportske projekte, organizacije i događaje, zdravstvene ustanove.

“Igla ispod praga” je priča o seoskom svješteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije.

Film je inspirisan stvarnim događajima, anegdotama i ljudima sa Luštice, i većina scena biće snimljena upravo na atraktivnim lokacijama ovog poluostrva.

Marinovićev scenario za ovaj film osvojio je krajem ljeta nagradu Living pictures service na Cinelink marketu XX Sarajevo film festivala, kao i drugu nagradu na prestižnom internacionalnom takmičenju Jerusalem Film Lab-a, pod pokroviteljstvom Izraelskog filmskog fonda i Filmske škole Sema Špigela.

Scenario za ovaj film je 2013. godine osvojio prvu nagradu na crnogorskom nacionalnom filmskom konkursu, a 2014. godine je pobijedio na manjinskom konkursu Filmskog Centra Srbije.

Prema nekim najavama crnogorska premijera bi mogla biti upravo na hercegnovskom filmskom festivalu Montenegro film festival ove godine.

Marinović je rođen 1984. godine.

Završio je gimnaziju “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom, a osnovne studije pohađao je na Fakultetu arhitekture, Odsijek industrijski dizajn u Milanu.

Diplomu iz režije i magistarske studije stekao je na čuvenom praškom FAMU (The Film and Television School of theAcademy of Performing Arts).

Napisao je i režirao nekoliko kratkih filmova tokom studija na FAMU.

Takođe, od prošle godine gostujući je predavač na FAMU u Pragu, a član je i Savjeta filmskog festivala u Herceg Novom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].