Na mladima tradicija ostaje

0
karnevalska radionica

Aleksandra Tomović

audio: Aleksandra Tomović

Gradska biblioteka i čitaonica Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru u saradnji sa Školom sporta “Sport za sve” iz Dobrote organizuje četiri kreativno edukativne radionice na temu “Kreiranje karnevalske maske”.

Cilj ovih radionica je da se djeci predstavi istorijat karnevalskih svečanosti u Kotoru, način na koji se spremaju maske, dočarati im karnevalski duh kroz druženje, pjesmu i zabavu i na kraju učestvovati u karnevalskoj povorci na dan Karnevala, kazala je za Skala radio bibliotekarka Aleksandra Tomović.

Prva radionica, uz izvanredan odziv od oko 30 mališana, počela je sa radom u srijedu 15. februara.

Djeca su uz karmevalsku muziku i priču o ovoj vjekovnoj kotorskoj tradiciji uživala u karnevalskoj atmosferi dočaranoj u gradskoj biblioteci, gdje su pripremali materijal za masku, sjekla, lijepila, sastavljala djelove za masku.

Nakon toga, na radionicama u svojoj Školi sporta djeca će vježbati koreografiju sa kojom će nastupiti u karnevalskoj povorci 26. februara.

Sjedeća radionica biće u srijedu 22. februara, kazala je Tomovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]