Na plaže od 18. maja, olakšice za zakupce

0

 

Od narednog ponedjeljka, tačnije od 18. maja, crnogorske plaže će ponovo biti u funkciji, a Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom donijelo je set olakšica za zakupce- umanjenje zakupnina i plaćanja u rate.

Kako se ističe u zaključcima sa sjednice Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra staviće se u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a za sada je procjena da će to biti 18. maja.

“Korisnici/zakupci kupališta, pristaništa i privezišta se oslobađaju od dostavljanja činidbene garanacije za dobro izvršenje ugovora za 2020. godinu. Svim korisnicima/zakupcima omogućava se plaćanje godišnje naknade za 2020. godinu u većem broju rata, uz obavezu dostavljanja bankarske garancije, s tim da poslednja rata dospijeva najkasnije do 1. decembra 2020. godine”, ističe se u zaključima.

Takođe, zakupci koji su hotelske objekte stavili u funkciju za potrebe karantina, oslobađaju se plaćanja godišnje naknade za cijelu 2020. godinu.

“Omogućava se zakupcima koji imaju zaključene dugoročne investicione ugovore zastoj u realizaciji ugovorenih obaveza, u periodu od 90 dana, računajući 1. april 2020. Korisnicima ugostiteljskih objekata – restorana u zoni morskog dobra koji rade 12 mjeseci, odnosno tokom cijele godine, biće izvršeno umanjenje godišnje naknade za period od 90 dana, odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni”, navodi se u zaključcima.

Podsjećamo, na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dvije ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već budu htjeli da borave na svojim peškirima.

Ležaljke i druga oprema biće dezinfikovani na dnevnom nivou.

S.Đ.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].