Na plaži Plavi horizont sve je isto ka i lani

1
plaža Plavi horizont

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava građane Radovića, Tivta, goste, turiste i javnost da režim korišćenja plaže Plavi horizontni u čemu nije izmijenjen u odnosu na 2015. i sve prethodne godine, odnosno da će kupalista u istovjetnom režimu u sezoni 2016.god. biti dostupna i otvorena za sve turiste.

Javno preduzeće ukazuje da je ugovor o korišćenju kupališta zaključen u vezi i u cilju realizacije investicionog turističkog projekta, te da se jasne odredbe ugovora nepotrebno koriste u dnevno političke svrhe, predizborni marketing sa politizacijom svih i svakog pitanja.

Ne ulazeći u sve segmente cjelokupne investicije Javno preduzeće je u prethodnom periodu, na zadovoljstvo turista i gostiju, a tako će biti i u 2016. u saradnji sa investitirom, obezbijedilo slobodno i nesmetano korišćenje plaže Plavi horizont.

Saglasno ugovoru, a u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018. god. koji donosi Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma, Javno preduzeće izdaje godišnje uslove za koriscenje kupališta, kojim se, u skladu sa zakonom još jednom potvrđuju uslovi korišćenja javnog dobra.

U skladu sa navedenim pripremljen je godišnji Aneks ugovora koji potvrđuje neizmijenjen režim korišćenja plaže za period važenja Plana objekata privremenog karaktera, odnosno do 2018. god.

Javno preduzeće je u prethodnom periodu, u saradnji sa investitorom, na zadovoljstvo turista i gostiju obezbijedilo kvalitetno i nesmetano korišćenje plaže Plavi hotizont, koja je nosilac priznanja Plava zastavica.

Javno preduzece iskazuje spremnost i otvorenost da bez nepotrebne politizacije i tenzije razmotri svaku inicijativu i zahtjev građana, nevladinih organizacija, političkih stranaka i organizacija koji su usmjereni na unapređenje, razvoj i zaštitu morskog dobra.

1 KOMENTAR

  1. Shvatili smo, shvatili smo: 2016., 2017. i 2018. bit će isto kao i do sada, ali to nas ne muči, muči nas 2019., 2020. itd.,2030. itd. S 30% getoizirane plaže za mještane nismo zadovoljni. Ako stojite iza, citiram: “Javno preduzece iskazuje spremnost i otvorenost da bez nepotrebne politizacije i tenzije razmotri svaku inicijativu i zahtjev građana, nevladinih organizacija, političkih stranaka i organizacija koji su usmjereni na unapređenje, razvoj i zaštitu morskog dobra” – onda evo jedinog rješenja: Raskinite ugovor s investitorom i tretirajte plažu Pržno-Trašte kao javno dobro u 100%-om pravu korištenja građana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]