Na pomolu dogovor o izmještanju Elektroprivrede sa Tabačine

9
lokacija na Tabačini Elektroprivrede

Dr Aleksandar Stjepčević

dr Aleksandar Stjepčević

Nakon više vremena pregovaranja, na pomolu je kako saznaje Skala radio, dogovor između kotorske lokalne uprave i Elektroprivrede Crne Gore oko zamjene zemljišta na Tabačini, koju koristi ovo preduzeće za odgovarajuće u Industrijskoj zoni.

Lokacija koja bi trebala da pripadne opštni Kotor bila bi od višestruke koristi za projekte na koje se dugo već čeka.

Kako saznajemo dogovor o zamjeni lokacija mogao bi da se završi do kraja godina kada bi krenule i prve realizacije već prpremljenih projekata.

Što će za Kotor značiti mjesto na kome je sada poslovni prostor Elektroprivrede pitali smo gradonačelnika Kotora dr Aleksandra Stjepčevića.

“Prije svega, oslobodiće se za grad jedan atraktivan prostor koji će omogućiti novu ponudu i pružiti priliku da se realizuju započeti projekti od posebne vrijednosti. Prvenstveno bi se riješila moguća polazna tačka za žičaru do San Đovanija, sa svim pratećim sadržajima. Izgradnjom žičare u planu je da se  Špiljari urede i prilagode etno selu koje je sada bez stanovnika, a nalazi se tik uz kotorske bedeme, jedan od naznačajnijih resursa grada koji i sada posjeti više desetina hiljada turista. Na mjestu stare elektrane, uklopljen u ambijent mogao bi se smjestiti višespratni parking koji bi riješio  jedan od gorućih problema grada. Riješilo bi se i pitanje saobraćajnice koja je usko grlo u tom dijelu grada. Posebnu atrakciju činilo bi stavljanje u turističku ponudu, potpuno novu izuzetno atraktivan mali kanjon rječice Škurde koji vodi do starog puta kojim su Crnogorci dolazili do Kotora i dalje brodovima išli u svijet”, rekao je kotorski gradonačelnik.

“Put je izuzetno zanimljiv i sigurno je da bi privukao pažnju značajnog broja turista kojima je ova vrsta turističke ponude posebno zanimljiva.
Realizacija bar dijela ovog plana mnogo bi značila za grad tim prije što taj dio grada nije zaživio u punom kapacitetu, a kamo li u turističkom”, mišljenja je Stjepčević.

9 KOMENTARI

 1. Ovo je hvale vrijedna ideja koju bi pozdravili svi građani
  našeg naseljenog mjesta. Nije samo jasno ko će
  snositi silne troškove oko dislokacije Elektrobroke,
  koja tu prebiva gotovo 70 godina. EPCG sigurno neće.
  Ne vjerujem da je dovoljno zamijeniti onaj najatraktivniji
  lokalitet nekadašnjeg opjevanog Crnogorskog pazara
  za tamo nekakvu pustaru u Industrijskoj zoni.
  Kako god, dobro je da se neko uopšte usudio
  razmišljati o tome. Vjerovatno se bliže parlamentarni
  izbori, pa se obećavaju svi mogući i nemogući
  projekti. Zato sam skeptik da će se ova zamisao
  ikad realizovati sa ovom vladajućom postavom.
  Sjećate li se koliko su pred neke prošle izbore obmanjivali
  lakomisleni narod da će izgraditi grandioznu fabriku
  ćikolade na Ćetinju? Obećaše pa slagaše.
  Možda je najmanje zlo što su
  obmanuli i bezočno prevarili birače. Strašno je to što
  su platili stotine hiljada evra (novac poreskih obveznika CG)
  Ukrajincima, da dođu na Ćetinje i fingiraju “početak
  radova” na izgradnji “fabrike”.
  Kad bi bilo ozbiljne volje, Crnogorski pazar bi bio
  najprikladnije izbor za polaznu stanicu Žičare do vrha
  San Đovanija.
  Ako i dođe do realizacije ove zamisli, bili živi i zdravi, prvi putnici
  žičarom neće se provozati prije 2025. – uzimajući za
  upoređenje kotorski”Skadar na Bojani”, gradnju sportskog
  hambara u Rakitama.

 2. U Crnoj Gori postoje dva (DVA) gradonaćelnika i to Cetinja i Podgorice. Serdar Stjepćevič je predsjednik općine Kotor.

 3. Opet velika revija želja . BIće da će izbori u Kotor brzo!Mi u Tabačinu ćemo biti altroke Španski trg !

 4. Most kod kapetanije treba napravit da se podiže i propusti jahte u rijeku uz bedeme sve do kuće Ivanovića, ali naplaćivat papreno privez. Benovo treba cijelo ponovo arhitektoski i urbanistički riješit kao što je riješen Porto Montenegro. Dajte Manku od Talijanskoga parka pa do škurde sve, cijelo Benovo , pa neka napravi zlatni dio kotora, a ne nadostavljate one betoske skalamerije iz 1960 tih godina. Ima sud i ugrad, Što je sa zgradom starog suda već 20 godina stoji ztavorena. Treba sud stavit u Zatvor, pa će bplje radit.

 5. Neka se oni dogovore o zamjeni, to je važno kao prvo.Ko će radit projekat sveukupnog uređenja i oživljavanja ovog dijela grada, a koji može da dobije neviđene vrijednosti. Finacijera se lako nađe u svijetu, makar para po evropi ne fali a kakvi se sve prijekti grade na rzane strane. Nije život stao na Fjord i Jugoocenaiju. OVo je sad ipak naše i nesmijemo dozvolit da nam se desi ponovo sto sa Fjeordom i JUgooceanijom, da nas zatekne da smo proglašeni za grad koji treba posjetiti na prvom mjestu u svijetu, a nam krepabe mačke od Rivijere, Livnice preko Fjeorda i JUgoocenaije i gnjili parkovi oko istih tih zgrada. Pola nam je grada u smrdljivim ruševinama kakvih nema ni po Urunda Burindiju.

 6. Ako bog da…A ima i po neka cakula…oni opcinski sekretar od historije i spomenika te šeta bizina u gace od tri kvarta,se namjerio da od opcine uzme plac na zaobilaznicu Sv.Stasije…apikovao da ogradi zgradu…a ima stan u stari grad…dvije divlje butige od suvenira…taj sa ocalima,te je neoliberal oce da onizijem Vujkovicima zagprca zivot sa njegovim sobičcima u njihovu kucu…da tobože da opcini…aoni njemu ni anke plac za zgradu…zaslužio…rabotnik..od 9 do12…eee lijepe moje makice…provjerite ovo…čuo sam jutros u Forcu,freška cakula…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]