Na Prčanju večeras miris minulog doba sa ukusom pašticade

0

Dolores Fabijan

U kapetanskom Prčanju u srijedu 25. jula se minulo vrijeme zaustavlja na tamošnjem mulu u okviru kulturno-turističke manifestacije “Bokeški vremeplov“ u organizaciji  NVU Ke nova iz Kotora.

Fešta sa mirisom starih ura počinje u 21 sat i ima za cilj da mještanima vrati sjećanja, a turiste upozna na slavna vremena ovog mjesta, kada se na Prčanju živjelo od dugih pomorskih vjađa i proizvodnje svile, kada su se pjevale stare pjesme prčanjskoj Gopsi u čast.

Uz ogromnu pomoć mještana  prije svega aktivista Mjesne zajdenice Prčanj i tamošnje Nevladine organizacije “Bope“, mladi i stari, domaći i gosti imaće priliku družiti se uz lijepu, staru priču, dobru muziku, ali i pjat prave prčanjske  pašticade koja se po tradiciji  vjekovima priprema na Prčanju za vrijeme zimskih karnevalskih fešti, kazala je najavljujući večerašnju feštu Dolores Fabian u ime organizatora.

U ovom vremeplovu po sred ljeta neminovna je i pašticada prčanjska.

U slučaju kiše, program će se odvijati u tamošnjem “Domu slobode“.

Prčanjski vremeplov je sastavni dio Bokeškog vremeplova koji se od 21. jula svake subote do početka septembra odigrava kotorskim ulicama i pjacama.

Projekat je podržan od strane opštine, a sponzori su Turistička organizacija Kotor, Piper DOO i Crveni krst Kotor, podsjetila je Fabianova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].