Na šest pitanja Skala radija direktor “Luke Kotor” AD Kusovac odgovorio jednom rečenicom

17
Upravna zgrada Luke Kotor

Luka Kotor – plutače

U cilju blagovremenog informisanja javnosti, a u želji da ispoštujemo novinarske standarde i profesionalnu etiku, obratili smo se izvršnom direktoru Luke Kotor AD Vasiliju Kusovcu da nam odgovori na pitanja vezana za postavljanje dvije plutače koje služe sigurnom sidrenju brodova na poziciji Plagenata u kotorskom zalivu.

Kako se radi o kompaniji koja je u većinskom vlasništvu opštine Kotor, odnosno države Crne Gore, a ne private firme, očekivali smo u najmanju ruku pristojan odgovor na sva postavljena pitanja, jer se prvenstveno radi o pravu građana da znaju, a i o javnom interesu.

Na postavljena pitanja Kusovac je ovako e-mailom 05. 03. 2015. godine u 8:58 sati odgovorio:

Gosp.Slavko dobro jutro,

Procedura u toku za projekat nabavke i postavljanja Mooring sistema na poziciji Plagenti.
Pozdrav,
Vasilije Kusovac

Pitanja za gospodina Kusovca:

 1. Krajem prošle godine ste izjavili da bi postavljanje dvije privezne plutače na poziciji Plagenti kod Kotora, namijenjenih za prijem megakruzera dužine do 320 metara, trebalo da bude završeno do aprila, odnosno početka glavne nautičke sezone, a da bi radovi trebali da počnu krajem februara. Radovi još nijesu počeli. Znači li to da se kompletan posao odlaže I da ove sezone nećemo imati poboljšanje nivoa bezbijednosti priveza brodova?
 2. Tada ste kazali da tenderski postupak prolazi završnu fazu i  da se očekuje “zeleno svijetlo” od Državne komisije. Žalbeni postupak je istekao a Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki po službenoj dužnosti još uvijek nije donjela rješenja o sprovedenom postupku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Što je po Vama razlog i da li ste postupak sproveli u skladu sa zakonom?
 3. Vi ste, kao izvršni direktor potpisali odluku o izboru najpovoljnije ponude o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku sistema za privez mega kruzera, koja je objavljena na sajtu Uprave za javne nabavke 23.01.2015. godine. Da li ste tada znali da najpovoljniji ponuđač ne ispunjava zakonske uslove i ako jeste što ste preduzeli da grešku ispravite?
 4. Postavljanje plutača je po Vama trebalo dodatno da poboljša uslugu “Luke Kotor” i uputi signal korisnicima o poboljšanju nivoa kvaliteta u oblasti kruzinga, uvažavajući činjenicu da su znatno ranije iz kompanije Royal Caribbean ukazali na neophodnost hitnih preduzmanja mjera koje bi unaprijedile bezbijednost njihovih brodova. Zbog toga je  Odbor direktora “Luke Kotor”  još u martu mjesecu 2014. godine zauzeo stavove i ponudio ovoj kompaniji tehnologiju priveza putem sistema koji je bio predmet javnog nadmetanja.
 5. Zbog nedostataka u tenderskoj dokumentaciji prvi javni poziv objavljen sredinom avgusta 2014. godine je obustavljen. U slučaju poništenja ovog drugog javnog poziva za nabavku sistema za privez mega kruzera, koje bi mogao uslijediti zbog greške Vaše administracije, na koji način ćete realizovati stavove Odbora direktora I da li je to uopšte moguće za ovu sezonu uraditi?
 6. Kako gledate na činjenicu da je kompanija  Royal Caribbean bila spremna da učestvuje u finansiranju pomenutog projekta kao i drugih projekata od značaja za grad Kotor i vašeg obećanja njima da će za ovu sezonu ovaj posao biti završen?

Skala radio nije očekivao ovakav odgovor izvršnog direktora Luke Kotor AD Vasilija Kusovca, tim prije što se oko dobijanja prioritentne koncesije vodi prava kampanja od strane pojedinih predstavnika ove kompanije.

Optužuje se i Skala, između ostalih, koja navodno nastoji medijski da satanizuje uspješan rad Luke Kotor AD.

Ponovićemo da je to čista laž i ko zna koja izmišljotina po redu, kako bi se sačuvale lične pozicije onih kojima ovakav odgovor na ozbiljna pitanja ne smeta ni najmanje, niti ih interesuje koliko će građani Kotora, kao većinski vlasnici biti zadovoljni ovakvim načinom obraćanja izvršnog direktora Kusovca.

Skala radio i dalje pita Kusovca da li će u predviđenom roku, a sada pita da li će uopšte u ovoj godini biti postavljene plutače koje treba da poboljšaju klvalitet usluge Luke Kotor AD?

Ako ne, ko je za to odgovoran?

17 KOMENTARI

 1. stvarno su smiješni ovi koji brane ovakvo ponašenje Luke
  stvarno ne mogu da vjerujem da taj direktor nije našao za shodno da se bar sa još par rečenica obrati nama građanima
  eto to pokazuje kakvi su i ko sve vodi ovaj grad

 2. Simo lucki radnice,niti sam jadna,niti sam omirisala brke od luke,a ti si izgleda i jadan i nepismen i omirisao si brke od Skale pa im licemjerisi do daljnjeg.I ja se drzim da Bog sve vidi pa se pripazi….

 3. Kakav dobar momenat “dobro jutro dzezeri” što se ubacili u ovaj ton. Kkao ih z…Svaka čast pravi ste….umro sam od smijeha.

 4. Bravo RADIO SKALA .Neka vas zovu i smiještaju đe god oće. Samo vi radite svoj posao i obavještavajte građane o onome o čemu niko ili malo ko oće i smije. Neki ne znaju ni pročitati što ste napisali ali na bjanko brane čuvenu Luku i ne smetaju im zgrade na pjenu od mora i Lužu koju su nam uzeli.BRAO

 5. A što fali informeru druže Ranko? Prozove ove kradune a oni ni riječ ne progovaraju. Da nijesu javili bi se ili tužili informer. Kad nema tužioca onda njihov posao radi informer. sKALA PIŠE SVE ŠTO TREBA I PODRŽAVAO JE. Ajde Ranko pi… pa le…!

 6. Jadna magdalena, na slučaju luke će doktorirat specijalno tužilaštvo. Koliko shvatam Skala merzi lupeže a ovđe ih ima moje je mišljenje. I oni mali manager iz opštine što rabota za luku i kokošte u delta cyti a prima platu. moja magdalena, malo si omirisa brk iz luke pa ih braniš. ne radujem se ničijoj nesreći ali kako su rabotalči tako će i dobit. Bog sve vidi pa i tebe.

 7. odgovor Luke pokazuje na kom su nivou!
  neću nikog da vrijeđam ali ovi koji brane Luku
  su u istom novou kao i dotični
  samo ne objavljivanje traženih informacija je nepoštovanje
  građana Kotora, neka ih je sram

 8. Skala ce doktorirati na slucaju Luke.Nijedan dogadjaj ne poprati tako iscrpno i pravno potkovano kao kada pise o Luci.Dajte konkretne informacije, a ne istorijat o necemu sto obicnog citaoca ne interesuje. Pozdravljam odgovor g-dina Kusovca, a Skala se i obicnom smrtniku je jasno raduje kada moze nesto negativno,po njihovom misljenju ,napisati protiv Luke.

 9. Što Skala mrzi ovaj grad pa je za sve nedaće ona kriva. Svaka vama čast a čiji će se brod potopiti neka brinu moreplovci iz Luke.

  • zašto misliš da ih Skala mrzi.
   Skala radio radi samo svoj posao, poslali su im pitanja i oni su dužni da odgovore, jer to interesuje narod
   ovakvim odgovorom Luke samo pokazuju koliko su neprofesionalni I tako obmanjuju javnost.
   Da “Moj vapore plovi plovi” pišeš gluposti, trebalo bi te to itekako interesovati, jer ovo su pitanja na koje treba dati odgovor svaka ozbiljna firma.

 10. Procedura na koju se pozivate je bila u toku i tokom Vaših tvrdnji da će radovi otpočeti u februaru mjesecu 2015. godine, pa Vam nije smetalo da takve tvrdnje iznesete u javnost.
  Takođe i Vaše tvrdnje da će radovi biti završeni do početka kruzing sezone. Vi ste vrlo dobro upoznati sa svim detaljima ponude Konzorcijuma za kojeg ste utvrdili da je dostavio ispravnu ponudu. Svakako da je na nadležnim organima, ne samo Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki nego i drugih, da utvrde ispravnost Vaše odluke.
  Radi javnosti i značaja ovog projekta, odgovorno tvrdim, na osnovu zvanične ponude proizvođača plutača koje je ponudio Konzorcijum kojeg ste unapred nominovali kao izvođača radova, da je rok isporuke plutača 24-26 sedmica od dana izvršene porudžbe, što znači, da i u slučaju pozitivnog rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, javnost sama procjeni opravdanost Vaših tvrdnji i sa kojim ciljem i čijem interesu se one plasiraju. Ostajem otvoren da javnosti prezentujem zvaničnu ponudu kompanije Mampaey Offshore Industries B.V. čije plutače je ponudio da instalira Vaš izabrani Konzorcijum, za ove moje tvrdnje.

 11. ..slabo si prenio odgovor? Jerbo on glasi:”što te briga Slavomire za naše privatne rabote-privatna imovina je brez vermskih ograničenja zaštićena ..deboto-do Njegoševe ulice u Podgoricu i do Strazbura-u Francusku-(ko dočeka)-zakonom o zaštiti ličnih podataka?
  Tutu papapaaaa-izgore ni garbitača…ž a n a g o?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]