Na Svetoj Vrači građevinari prave haos od kojeg ispaštaju stanovnici naselja

8

 

U naselju Sveta Vrača se radi odvod za atmosferske vode kojim će se spojiti gornji i donji dio naselja, kako bi se na propisan način odvele u more i riješio dugogodišnji problem njihovog izlivanja u ovom naselju.

Takođe se na Svetoj Vrači grade dvije nove zgrade, pa je pravi haos na gradilištu, koje nije propisno obilježeno niti zaštićeno.

Stanari ovog naselja svakodnevno imaju velike problema, jer im je onemogućen prilaz zgradama, a saobraćaj je u kolapsu, kako slikom i riječju obavještavaju Skala radio.

“Svakog dana je sve gore i gore. Po ulici je blato, sa gradilišta na ulicu postavljaju crijevo da ispumpavaju vodu. Na gradilištu nema ograde. Svakodnevno blokiraju ulicu da ne možemo proći do naselja. Zvali smo i komunalnu inspekciju”, naveli su stanari.

“Izlazili su, ali im očigledno ne mogu ništa. Čekamo i po pola sata na prolaz. Kada im kažemo da ćemo zvati inspekciju, oni se smiju. Svaki kamiondžija je dužan da očisti točkove prije izlaska na kolovoz. Njima ne pada na pamet da to urade. Više ne znamo što da radimo. Cijelo naselje je očajno i zato se obraćamo vama“, pišu građani koji su nam poslali i fotografije.

Pozvali smo Komunalnu inspekciju, čije je VD načelnika Službe za inspekcijske poslove Zoran Dragović kazao da je ovaj posao od javnog interesa i molio građane za stpljenje, jer je ovo višegodišnji problem koji niko nije riješio.

Dragović je rekao da je oslobođen dio trake i trotoara za prolazak i komunikaciju.

Tri puta je ova inspekcija izlazila ne teren, kazao je Dragović i objasnio da se po projektu Vodovoda i kanalizacije radi priključenje objekta na kanalizacioni i vodovodni sistem.

Posao će biti završen za par dana ako vrijeme dozvoli.

Za prekopavanje puta kroz naselje, izvođač radova nema dozvolu od Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, ali će biti sve vraćeno u prvobitno stanje.

Kada je riječ o izgradnji novih zgrada  sa ili bez građevinske dozvole, Komunalna policija  nije nadležna za velike objekte i nije greška Komunalne policije, što Ministarstvo održivog razvoja i turizma ne radi kako treba, rekao je Dragović.

On je kazao da imaju dokaze da su slali više puta urgenciju prema Ministarstvu i niko od njih nije izašao na teren.

“Ko je potkupljen, to je njihov problem”, rekao je Dragović.

Za objekte bez građevinske dozvole je nadležna inspekcija zaštite prostora koja je u okviru Ministarstva održivog razvoja i turizma, rekao je on.

Ono što se vidi je da investitor nije ogradom zaštitio gradilište i da je put postao opasan za prolaznike i vozila.

Tuda se kreću teški kamioni sa čijih guma otpada blato koje niko ne čisti.

Parkiraju se teški šlepovi po trotoarima.

Sve u svemu haos o kome niko ne vodi računa.

8 KOMENTARI

  1. Nisam kritikovao Jokica i novu vlast kada svi znamo da su propusti naslijedjeni od DPS vlasti . Sve sto se napravilo bez dozvola je aminovala stara vlast Maja i ostali krimosi iz katastra . Kada bi dosli na Sv.Vracu porusili bi pola nje jer je skoro toliko nelegalno …. Slazem se da je sramota da Crkva stoji onako u rusevinama .

  2. kotoraninu ne €eri….prijavi..kome prijaviti?
    u cg kaze vlada ima preko 50hiljada nelegalnih objekata…kriv je sigurno gradonacelnik Jokic jer mozda ima i srpski pasos…..niko od vas ni rijeci kad se betonirala Dobrota od dps okg na celu sa kolarevicem zato pusti i druge da zive…Jebes UNESCO….i Svetu Vracu…da sto valjate renovirali bi ste joj crkvu..?????

    • covjek odlicno radi svoj posao iako je iz dps ali ne moze i tudji…zato imamo kotoranina..skaljaruna…milija i martin da ne kazem moj grad..e sprdnje od istih infidela

  3. “…Za prekopavanje puta kroz naselje, izvođač radova nema dozvolu (!) od Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, ali će biti sve vraćeno(?!?) u prvobitno stanje. …” —Šta kazati na ovo? – osim zakukati!! Prepucavanje oko preklapanja nadležnosti, a bezakonje teče u produženom trajanju…

  4. Hvala našoj Skali.Mi vam vjerujemo I vec su danas bili stručnjaci iz Komunalne.Zato od vas tražimo pomoć.Ovo je strašno ksko rabotaju da be se ne može pasat.Još jednom hvala vam jer ste nan vi jedina nada.

  5. Kada smo vec kod komunalne inspekcije da kazemo da se u istom naselju gradi maltene kuca ispre zgrade . U pitanju je prosirenje stana od 45 na 145 m2 ko je izdao dozvolu da se gradi i dogradjuje na drzavnom zemljistu . Nadlezni da odma izadju zabrane i sruse objekat koji se radi na Svetoj Vraci u suprotnom gradjani ce se obratiti nadleznim inspekcijama u Podgorici . dogradjivanje i javasluk se mora zaustaviti na Sv.Vraci su stanovi od 45m2 dosli na 95m2 i 120m2 da se sve ispita i porusi jer nema niko dozvolu a placa porez na male kvadrature .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].