Na tržištu rada najtraženija ugostiteljska zanimanja i prodavači

0

Violeta Petrović

audio: Violeta Petrović

Na evidenciji kotorskog Biroa rada ovih dana pred kraj avgusta nalazi se 593 nezaposlenih lica.

Ovaj uočljivi i osjetan pad broja nezaposlenih lica je uslovljen prije svega sezonskim zapošljavanjem, koje je ujedno bilo i najzastupljenija aktivnost na Birou rada Kotor,kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica u Birou rada.

Kao i prethodnih godina, na tržištu rada su najtraženija ugostiteljska zanimanja, konobari, šankeri, pomoćni kuvari, pomoćne kuhinjske radnice, sobarice.

Odmah za njima su prodavači na raznim sektorima, nešto manje vozači, magacioneri i komercijalisti.

U velikim prehrambenim lancima kao što su HDL “Laković“, “Franca“, “Voli“, “Idea“ i “Aroma“ su stalno otvorena i aktuelna mjesta prodavača na raznim sektorima.

Od aktuelnih slobodnih radnih mjesta, Petrovićeva je izdvojila i mjesto higijeničarke u “Kipsu“ kao i prodavače na više sektora.

“Kipsu“ je potreban i vozač C kategorije, kao i magacinski radnici.

Takođe, hotelu “Conte“ u Perastu su potrebni ugostitelji na više pozicija, konobari, šankeri i pomoćni kuhinjski radnici, a hotelu “Perastra“ potrebna je sobarica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]