Na TV A1 emisija “Neđelja u petak” večeras u 20 sati i 15 minuta

1

 

Stižu li pare iz BG za posrbljavanje CG uoči popisa 2021. godine? “Nacija je izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka”

Kad bi neko neinformisan pogledao nacionalno izjašnjavanje stanovnika Crne Gore od ’48. do 2011. mogao bi da pomisli da su se dešavale masovne imigracije. “Čudo božije” jednog naroda se odselilo, a drugog doselilo. Istina je da niko s mjesta nije makao. Kad neko kaže da mu se đed izjašnjavao kao Srbin, postavlja se pitanje – koji đed kad smo od ’48. do ’91. imali od 1, 8 do devet odsto Srba. Situacija se drastično promijenila 2003. i 2011. od kada ih ima oko 30 odsto. Predsjednik države Milo Đukanović sad tvrdi da lideri prosrpskih stranaka traže pare od Beograda da bi poveli kampanju i posrbili Crnu Goru uoči narednog popisa 2021. godine.

Stižu li pare iz BG za posrbljavanje CG uoči popisa 2021. godine? “Nacija je izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka”

Koliko će za dvije godine biti onih koji će kazati da su Crnogorske i Crnogorci, i ima li ikoga o njima da brine i, bukvalno, da ih u rođenoj zemlji održi u životu? Takođe, koliko će Srba tada biti, s obzirom na to da su od 1948. sa 1, 8 odsto došli na 28, 73 procenta 2011. godine?

Koga “gađa u glavu” ova medijsko-politička ofanziva Srbije na Crnu Goru o kojoj Đukanović govori? Ima li za cilj naš državni vrh ili su nanišanili naše mozgove da bi ih isprali do kraja i svađali nas dok grcamo u dugovima prema bankama, dok čekamo plate da bismo vratili pozajmice prijateljima…?

“Nacija je neka francuska izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka”, riječi su znamenitog pjesnika Duška Trifunovića…

Predsjednik države je rekao i da je izjava srpskog patrinarha Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori veoma glupa, i da je uloga SPC u Crnoj Gori da čuva infrastrukturu Velike Srbije za neku novu priliku kada će se obnoviti inicijativa da se Crna Gora nekom sramotnom i novom Podgoričkom skupštinom opet bezlično pridruži Srbiji. Je li ovo opet “vatrenje” koje može da bude nagovještaj konačnog vraćanja crkvene imovine državi ili još jedna predstava starih saveznika DPS-a i SPC?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori u emisiji “Neđelja u petak” koju u petak 14. septembra možete gledati na A1 TV od 20:15h.

O njima će polemisati standardna ekipa: Nevenka Ćirović, Marko Novaković, Slavko Mandić i Gojko Raičević.

Domaćin emisije je novinarka Standarda, Milica Minić.

1 KOMENTAR

  1. …od pamtivijeka-oliti njihovog rođenja..prije dolaska na Balkan…sa podrućja Male i Velje Azije-oliti azijati..!
    I da reknem dvije domaće “silazno uzlazne istine balkano banalizovane”-pod uticajem okupatora…svije boja i vonjova…u pasana vaša sramotna vrmena-bremena!
    A što će biti-kad će biti 2021 godine(na novom popisu)-suština se neće promijeniti-ja vam jemac!!! Jer nema toga “fetivoga Crnogorca ili Srbina” koji bi i drugome mogli OBJASNITI-“a nu čoče-jel bre”-kako to da je Crnogoraca bilo po popisu 2011 bezmalo 45 %-a da da je maternji crnogorski jezik u Crnoj Gori-na (zlo)upotrebi kod samo njih 36%-uz dopitanje,a: ko su oni čoče njih 9% te su “crnogor..i”-a maternji jezik im je srpski..?Nije dati-da su to pripadnici “manjinskije naroda sa maternjim srpskim jezikom”?! Ili Bre-jel te de..po popisu u Crnoj Gori bješe bezmalo 29% Srba-a meternjim srpskim jezikom zboraše-imađahu ga na jeziku i srcu”-njih bezmalo 43%? Ko bješe ovije 14 %-prišiveno-ušivenih jezičara..gu.ca im ga diktira? I nije to samo tekovina “crnogorsko-srpska inovativna-projevropska”?! Tako je isto i kod drugih neklih nacija-jezikoslovaca! Neću ih pominjati-niti prozivati! Evo vam popis iz 2011 pa sami se snaodite-u osbene brezobraštine-proistekle iz ABlejalice-oliti nabiguz..čara svije boja i vonjova..čiji su preci prispjeli na Balkan iz Male i Velje Azije-tak zvani AZJATI-koso oko-koso-krivo nasađeni…a zovu se domi-cili… samonikli kroz upotebe(zlouotrebe) jezika i pisma…sa i brez uticaja love do krova-iz “Srbije brale”..i istine radi ne manjeg uticaja-Sarajeva-Zagreba i drugih destinacija..koje “baštine pravo” na prostore drevne države DUKLJE…da se nikad ne zaboravi-,da je ovo “PRAVO” stijecano-putovima OKUPACIJE-ovih prostora i sa ševera i sa istoka i sa zapada i sa juga !!!
    A vi se komodajte- koprcajte-ali znajte…da nismo svi naivni-ka vi naši”učitelji-katekizma-povijesti-istorije-geografije..biogenetike..”?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.