Na žutoj plaži u Dobroti kanalizacija se izliva u more

5
Dobrota

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Analizom kvaliteta morske vode, koju obavlja kotorski Institut za biologiju mora, utvrđeno je prisustvo bakterija na takozvanoj Žutoj plaži na početku Dobrote, kod otvorenog ljetnjeg bazena, zbog čega voda nije za kupanje.

Uzrok ovakvom stanju je izlivanje kanalizacije, pa smo za objašnjenje pitali Velemira Dragića, tehničkog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Na ovom području kanalizacioni sistem 11 godina funkcioniše bez problema, i voda se ne izliva iz sistema, jer je cijev niža od nivoa mora, objašnjava Dragić.

On pretpostavlja da je problem kanalizacije iz objekata iznad donjeg puta čak i onih iznad magistrale koji još uvijek nijesu priključeni na kanalizacioni sistem i čija se kanalizacije vjerovatno sliva kroz kišne kanale do mora.

Problem će biti konačno riješen puštanjem novog kanalizacionog sistema u rad.

Novi sistem je završen, ali još nije tehnički pripremljen.

Dregić vjeruje da će se pomenuti objekti od septembra moći priključivati na novi kanalizacioni sistem.

5 KOMENTARI

  1. A to samo ove godine se kanalizacija uliva u more? Gospodo to je godinama u nazad tako, a samo ove godine se pise da plaza nije pogodna za kupanje. Vazno je da je kubik vode vise od eura.

  2. Važno je da su drpili pare poštenima i sad nikome ništa. To samo kotorski vodovod može kao specijalitet kuće. Naplatili od pojedinaca priključke za kanalizaciju i onda se ne važi. Neće moći drugovi, zbit ćemo redove i nećemo dozvoliti da nas namagarčite.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].